Бивш имигрант написа книга
Дали ще направи 70 бона от книжлетоspeedy написа: А че в посочените цитати има големи глупости с елементарно непознаване на обществото в Северна Америка е факт (справка - beckythomas9). Обаче книгата явно се купува и чете.

Циганите - на Сатурн !
-
Това за пръв път го чувам! В Онтарио има програма за тесни специалисти, които могат да започнат работа като такива, ако в последните 12 месеца са работили по специалността си, обаче местата са много силно ограничени - има обявени десетина специалности, които са различни всяка година и за които съответно се кандидатства, прави се оценка на кандидата, която трае 6 месеца и само ако се установи, че е "годен за употреба"Marginal39 написа: А освен тва, това не касае вече българите щото те могат да работят тука като лекари ако са били лекари в БГ.
![]()
![]()

В Квебек може и да е по-различно......
Един да е, значи има път, който останалите не са способни да минат...къде е проблема?beckythomas9 написа:Това за пръв път го чувам! В Онтарио има програма за тесни специалисти, които могат да започнат работа като такива, ако в последните 12 месеца са работили по специалността си, обаче местата са много силно ограничени - има обявени десетина специалности, които са различни всяка година и за които съответно се кандидатства, прави се оценка на кандидата, която трае 6 месеца и само ако се установи, че е "годен за употреба"Marginal39 написа: А освен тва, това не касае вече българите щото те могат да работят тука като лекари ако са били лекари в БГ.
![]()
![]()
му се дава право да практикува. Познай какъв процент от влезлите в програмата излизат след 6 месеца готови да практикуват и колко от тях са българи!
Душа, не знам от кога си тука ма ако се още се учудваш от нещо което чуваш "за пръв път" значи си скорошна.beckythomas9 написа:Това за пръв път го чувам! В Онтарио има програма за тесни специалисти, които могат да започнат работа като такива, ако в последните 12 месеца са работили по специалността си, обаче местата са много силно ограничени - има обявени десетина специалности, които са различни всяка година и за които съответно се кандидатства, прави се оценка на кандидата, която трае 6 месеца и само ако се установи, че е "годен за употреба"Marginal39 написа: А освен тва, това не касае вече българите щото те могат да работят тука като лекари ако са били лекари в БГ.
![]()
![]()
му се дава право да практикува. Познай какъв процент от влезлите в програмата излизат след 6 месеца готови да практикуват и колко от тях са българи!
Тук много обичат да променят сичко и често, тва за българските лекари е от скоро и е законно положение.
Подробности не знам щото не съм лекар и не ми дреме ма тия които са знаят 100%, питай тях ако те интересува.

какво става?Marginal39 написа: Тва което казва тука не знам за каде важи ( ако изобщо важи ) ма за провинцията Кебек изобщо не важи ( в смисъл че не можеш да съдиш никой за подобно нещо, на мене ми скапаха крака - скъсиха ми го с 2.5 см. и нямам право да ги съдя та камо ли за бутане или нещо подобно ).
![]()
![]()
някой започна да се оплаква......?!?!?
връщай се в БГ и напиши книга, можеш да си изпишеш смръднята на спокойствие и да те поканят в Нова телевизия да я презентираш.
Ако беше в БГ, не 2,5 см, ами щяха да ти го скъсят с 2 метра, както имам такива познати....
Чао
1) 19.10.2006 - DCS до Виена с UPS
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
Кви познати бе братчед, ти да не си пиян?Atilla написа:какво става?Marginal39 написа: Тва което казва тука не знам за каде важи ( ако изобщо важи ) ма за провинцията Кебек изобщо не важи ( в смисъл че не можеш да съдиш никой за подобно нещо, на мене ми скапаха крака - скъсиха ми го с 2.5 см. и нямам право да ги съдя та камо ли за бутане или нещо подобно ).
![]()
![]()
някой започна да се оплаква......?!?!?
връщай се в БГ и напиши книга, можеш да си изпишеш смръднята на спокойствие и да те поканят в Нова телевизия да я презентираш.
Ако беше в БГ, не 2,5 см, ами щяха да ти го скъсят с 2 метра, както имам такива познати....
Чао
А "смръднята" не виждам що трябва да ходя до БГ за да си я пиша, няма ли да ми излезе прекалено скъпо?
За сега мисля да си я пиша тука, ма ако не може кажи да знам -:)
А ти явно си нов, аз не почвам а продължавам, оплаквам се от тука от преди около 15 години ( една година след като кацнах в Канада ).
А Нова Телевизия не ми говори нищо - съответно не ме впечатлява.
А ти не се притеснявай, кажи кво може и кво не може та да знам -:)
Чао.

Говорех за нов в Канада, а кво мразиш не ми дреме, тва за което ми дреме е кво ме кефи мене, а мене ме кефи да мрънкям и ше мрънкям когато и кадето ми се мрънкя -:)Atilla написа:Това че имам 5 коментара не значи че съм нов, но от скоро съм в процедурата.
Просто много мразя когато някой мрънкя.
Ма много:-)

Прочетох книгата и бих казал че се набутах с 6 лева. Книгата е по-скоро книжле, което се чете за два часа. Сигурен съм, че има хора във форума, които могат да публикуват извадка от постингите си тук и да кажат повече неща в същия дух, че и по-интересно написано от автора.
Опитал се е да покаже плюсовете и минусите на "Америка" (от своята гледна точка, разбира се) и би била полезна за човек тотално незапознат с американския начин на живот. Под "Канада" разбирайте Онтарио и Торонто, под "европейска култура и ценности", българските такива. Аз лично не открих нищо ново за себе си. Малко в повече са сълзливите истории за индийските хирурзи с перфектен английски, които бичат като хамали на пристанището.
Книгата би се харесала на хората, които не харесвт амерканския начин на живот и като цяло описанието е марксистка критика на капитализма (главно на финансовата система на Канада, наивно описана по инженерски). Ако автора не е чел Маркс му го препоръчвам горещо - ще бъде чудесно да видиш, че това, което си мислиш за пролетариата и капитала, вече са го написали преди няколко века.
Ако някой има желание да сканира текста и да го пусне тук и е от Варна, мога да му я дам - на мен не ми се занимава. За авторските права не ми пука - съмнявам се, че самия автор е платил авторски права за снимките на корицата.
Опитал се е да покаже плюсовете и минусите на "Америка" (от своята гледна точка, разбира се) и би била полезна за човек тотално незапознат с американския начин на живот. Под "Канада" разбирайте Онтарио и Торонто, под "европейска култура и ценности", българските такива. Аз лично не открих нищо ново за себе си. Малко в повече са сълзливите истории за индийските хирурзи с перфектен английски, които бичат като хамали на пристанището.
Книгата би се харесала на хората, които не харесвт амерканския начин на живот и като цяло описанието е марксистка критика на капитализма (главно на финансовата система на Канада, наивно описана по инженерски). Ако автора не е чел Маркс му го препоръчвам горещо - ще бъде чудесно да видиш, че това, което си мислиш за пролетариата и капитала, вече са го написали преди няколко века.
Ако някой има желание да сканира текста и да го пусне тук и е от Варна, мога да му я дам - на мен не ми се занимава. За авторските права не ми пука - съмнявам се, че самия автор е платил авторски права за снимките на корицата.
Не съм чел книжката за която говорите Бекс,ама ми се струва много крайно изказването ти по адрес на автора.
Пак повтарям,че не съм чел творбата но това за хирурзите съм сигурен,че е истина...................сигурно и много други неща.
Ще я потърся.
Ако можете пратете ми я.Плащам!
Док..............
Пак повтарям,че не съм чел творбата но това за хирурзите съм сигурен,че е истина...................сигурно и много други неща.
Ще я потърся.
Ако можете пратете ми я.Плащам!
Док..............
TROUBLEMAKER
Док..никой не се съмнява смятам, за хирурзите и подобни спецове
..проблема е там, че в свободния свят специалиста преди това е научил как да живее в него и след това се е доказал като такъв...излезлите хибридни спецове от хибридните лабаратории ако са станали свободни имигранти едва ли някой ще стане, за да седне изкочила от консервата риба, рак или щука
Аз едва ли бих се съгласил да плащам на хирург дето няма да дойде, за операцията щот не може да си намери пътя до болницата
..проблема е там, че в свободния свят специалиста преди това е научил как да живее в него и след това се е доказал като такъв...излезлите хибридни спецове от хибридните лабаратории ако са станали свободни имигранти едва ли някой ще стане, за да седне изкочила от консервата риба, рак или щука

Аз едва ли бих се съгласил да плащам на хирург дето няма да дойде, за операцията щот не може да си намери пътя до болницата

-
Kak така проблем? Всеки хирург бил той от Гана, Зимбабве, Дълбоката Индииска провинция или България трябва да получава лекарски права още от летището! Това езици, адаптация, нови SOP... защо са им на медицинските светила имигранти??? Те всичко могат и знаят!Stoyan_Chonev написа:..проблема е там, че в свободния свят специалиста преди това е научил как да живее в него и след това се е доказал като такъв...

П.П. Чудя се за чии сте седнали да обсъждате писанията на някакво момченце? Не знаете ли, че след някоя друга година ергенлък в Канада вариянтите са а) внасяне на булка от Бг или б) връщане при булките в Бг???

"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."