За фамилните имена на омъжените жени
За фамилните имена на омъжените жени
Здравейте, искам да покоментираме за фамилията преди и след брака на жената. Има места в документите до Виена и Букурещ на които изрично пише да се вписва тази по рождение, но на повечето места няма указания. В указанията за Букурещ пише имената както са Ви в паспорта, да ама сертификата ми е издаден на фамилията по рождение.Искам да питам визите на кое име се издават? и в документите до Букурещ кое име да пиша? На интервюто преводачката ни каза че в Канада не признават фамилията която си взела след брака, а само рожденната
Объркана съм!

Canada 22.9.07
- dart vador
В Канада те водят с фамилията ти преди брака. Една съседка и се беше наложило да доказва в банката че Иванова и Петрова са едно и също лице, защото на СИН картата беше Иванова (по мъж) а на мед. карта Петрова
сега на шофьорската книжка има и двете си фамилии
Имахме няколко познати, които се изпожениха преди да дойдат и всички се юрнаха да си сменят документите, опитах се да ги убедя, че няма смисъл от цялата тая работа и си е само набутване - време и пари, ама те мислиха че просто си правя вятър
Като дойдоха тука им светна каква е работата

Имахме няколко познати, които се изпожениха преди да дойдат и всички се юрнаха да си сменят документите, опитах се да ги убедя, че няма смисъл от цялата тая работа и си е само набутване - време и пари, ама те мислиха че просто си правя вятър
Последно промяна от Agi на Чет Дек 21, 2006 8:16 pm, променено общо 1 път.
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
-
- Обратна връзка:
стига бе, това не може да е сериозно - кой я измисли тази глупост жената да се води с моминското си име? На мен всички документи са ми издадени с фамилията след брака - дипломи, сертификати, паспорти, шоф. книжка и т.н. - всеки път ли ще трябва да търча до някое учреждение в Канада за да доказвам че г-жа Иванова и г-жа Петрова са едно и също лице - сиреч аз - ама то голяма обърквация ще настане....
В Кебек - сигурно е така. В Албърта - категорично - НЕ. Жена ми я водят нявсякъде с фамилията след брака - по паспорт /международен/. Та така...Agi написа:В Канада те водят с фамилията ти преди брака. Една съседка и се беше наложило да доказва в банката че Иванова и Петрова са едно и също лице, защото на СИН картата беше Иванова (по мъж) а на мед. карта Петровасега ма шофьорската книжка има и двете си фамилии
Поправям се "тук в Канада", да се чете "тук в Квебек" 
абе кво да ви разправям, те нали са "големи феминистки" (да не кажа друга дума) и все реват за права
а за мераклийка:
не се притеснявай, обикновено на всички формуляри, се пишат и двете фамилии, по мъж и по баща
но погледни реално как стоят нещата, син картата се издава когато се роди детето, здравната карта също - тези документи са доживот, така че дори после то да си смени фамилията (което местните принципно не правят), те си остават без промени
неприятното е, че винаги може да се намери някъде някой дебил (като в банката), който да търси по вола Петрова

абе кво да ви разправям, те нали са "големи феминистки" (да не кажа друга дума) и все реват за права
а за мераклийка:
не се притеснявай, обикновено на всички формуляри, се пишат и двете фамилии, по мъж и по баща
но погледни реално как стоят нещата, син картата се издава когато се роди детето, здравната карта също - тези документи са доживот, така че дори после то да си смени фамилията (което местните принципно не правят), те си остават без промени
неприятното е, че винаги може да се намери някъде някой дебил (като в банката), който да търси по вола Петрова

People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
People they fall apart
No one can stop us now
Здравейте,
само да кажа, че при мен фамилията е двойна(моминската+по мъж
) и всичките ми документи са с нея, само дето като тръгна да я казвам на някой квебекарски служител и той в чудо се вижда и накрая му показвам резидентската карта, за да не се затруднява много от дължината й. 
само да кажа, че при мен фамилията е двойна(моминската+по мъж

"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!