Restorant s jiva muzika v Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
agnesa terzyiska

Мнение от agnesa terzyiska »

Poglednah v internet i tam pishe " one-man band"....No moje da e stara informatsiata ot neta. Ti kato hpdi orkestar ot niakolko dushi li imashe?
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Аз харесвах Biddle's, но отдавна не съм ходила там.
Моят любим Jello bar - там предлагат над 50 вида мартини. Ммммммм.
Ето тук има също лист на такива заведения, но от изброените съм запозната само с двете по-горе и информацията ми е доста неактуална:
http://www.wcities.com/en/cat/149/88/category.html
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

agnesa terzyiska, ти каква по-точно музика търсиш че не разбрах? чалгичка, честушки или нещо по-сериозно...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
sashka

Мнение от sashka »

Виждам че става въпрос за ресторант"Погребок" ili La Caverne на Код де Неж, ами кво да ви кажа въпрос на вкус и настроика все пак.Бих ви дал информация от извора специално за там тъи като бачках в кухнята почти 9 месеца./едно уточнение аз съм съпругът на Сашка,пиша от неиният ник щото аз нямам/Вярно ресторантчето е малко-събира около 50 ина човека но купон си има и то много эдрав особенно четв.,пет. и събота когато местата са само с резервация и ходят много компании-предимно млади хора,както много руснаци така и местни.Трябва да ви кажа че има всичко,всякакви мезелъци-сельодки,сьомги,салати,пелмени,чибуреки и кво ли още не и много ама много водка.Които е запознат с руската кухня ще остане много доволен а тези които ще я пробват тепърва ще останат приятно изненадани.Всичко е пресно,почти не се задържа по хладилниците защото се готви по малко почти ден за ден.Знаите че братушките си купонясват много здраво и съвсем разкрепостено и никога не правят проблеми като вкарат малко повече водка,за разлика от нас българите които винаги сме голяма работа и след 2-3 чашки вече сме центъра на вселета,накрая се степаме и се "изакаме" върху убавото.Купона се подсилва и от живата музика-само руски песни и романси.Собсвениците са от Казахстан,много приятни хора.Мъжът е и главен певец там които си разбира от музика,бил е музикант и в Съюза преди години. Там до мястото за оркестъра има и едно растение с накачени всякакви банкноти от много страни по листата му , веят се и 2 лава български,тва е мое дело -че един ден някои нашенец като ги види да каже "еи и нии сме дали нещо на света".Така че решите ли отиде,пробваите и просто се забавляваите,след втората водка дори и да сте песимисти вече ще ви харесва всичко.А това че заведението е под равнището на земята не го прави"дупка" по думите на някои хора които винаги се изказват ,в повечето случаи неподготвени, напротив много е чисто и уютно.Вярно малко е но в края на краищата е важно как ще се чувствате след като си тръгнете освен ако не сте вече на черешата но тогава на тръгване може да си вземете една визитна картичка на заведението която е със снимка и на следващата сутрин да избистрите съзнанието си все пак къде сте забравили главата си снощи!
agnesa terzyiska

Мнение от agnesa terzyiska »

Sarde4ni blagodarnosti na sapruga na Sashka za iz4erpatelnia posting!
Lobo, kakto ve4e spomenah, kato muzika tarsia pop, rock, neshto takova. Ideiata za ruskata muzika sashto mi haresa mnogo, ala ako niakoi ima i drugi predlojenia bih se radvala.
Edinstveno 4alga ne ponasiam.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

agnesa terzyiska написа:Marginal, a muzikata kak beshe? Ruska li samo, haresa li ti?
Agnesa, samo ruska be6e, az ne sym rusofil no mnogo me izkefi, ima6e daje i Visockii a toi me kefi maximalno -:)
Po nqkakva slu4ainost pee6e glavatarq na zavedenieto 6toto pevicata se obadila 4e e bolna ( toi taka ili ina4e si peel ot vreme na vreme ) ta toi na vremeto e pql po zavedeniq v Rusiq. Sy6to taka po star bylgarski obi4ai mi razkazaha i biografiqta mu ( ili po-to4no nai-vajnoto a imeno 4e bil golqm jenkar :) )
Ta prepory4vam qko restoranta, sy6to ima6e edno mlado qre ( baq zasukano ) deto se be6e razvihrilo, kvo da ti kaja, qk kupon.

Aide ciao & uspeh -:)
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

sashka написа:Виждам че става въпрос за ресторант"Погребок" ili La Caverne на Код де Неж, ами кво да ви кажа въпрос на вкус и настроика все пак.Бих ви дал информация от извора специално за там тъи като бачках в кухнята почти 9 месеца./едно уточнение аз съм съпругът на Сашка,пиша от неиният ник щото аз нямам/Вярно ресторантчето е малко-събира около 50 ина човека но купон си има и то много эдрав особенно четв.,пет. и събота когато местата са само с резервация и ходят много компании-предимно млади хора,както много руснаци така и местни.Трябва да ви кажа че има всичко,всякакви мезелъци-сельодки,сьомги,салати,пелмени,чибуреки и кво ли още не и много ама много водка.Които е запознат с руската кухня ще остане много доволен а тези които ще я пробват тепърва ще останат приятно изненадани.Всичко е пресно,почти не се задържа по хладилниците защото се готви по малко почти ден за ден.Знаите че братушките си купонясват много здраво и съвсем разкрепостено и никога не правят проблеми като вкарат малко повече водка,за разлика от нас българите които винаги сме голяма работа и след 2-3 чашки вече сме центъра на вселета,накрая се степаме и се "изакаме" върху убавото.Купона се подсилва и от живата музика-само руски песни и романси.Собсвениците са от Казахстан,много приятни хора.Мъжът е и главен певец там които си разбира от музика,бил е музикант и в Съюза преди години. Там до мястото за оркестъра има и едно растение с накачени всякакви банкноти от много страни по листата му , веят се и 2 лава български,тва е мое дело -че един ден някои нашенец като ги види да каже "еи и нии сме дали нещо на света".Така че решите ли отиде,пробваите и просто се забавляваите,след втората водка дори и да сте песимисти вече ще ви харесва всичко.А това че заведението е под равнището на земята не го прави"дупка" по думите на някои хора които винаги се изказват ,в повечето случаи неподготвени, напротив много е чисто и уютно.Вярно малко е но в края на краищата е важно как ще се чувствате след като си тръгнете освен ако не сте вече на черешата но тогава на тръгване може да си вземете една визитна картичка на заведението която е със снимка и на следващата сутрин да избистрите съзнанието си все пак къде сте забравили главата си снощи!
Brat4ed, poznava6 li Ira ot kuhnqta? Tq e biv6a kolejka na jena mi, mnogo svestna jena ...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

А кои бяха българските ресторанти в Монтреал :roll:
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:А кои бяха българските ресторанти в Монтреал :roll:
Освен онова отвратителното Льо Каво друг има ли?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Чувала съм, че има поне още два: едното май е на Плацата Кот де Неж - ама дали е ресторант или просто кебапчийница :nenam: После май имаше някакъв новооткриващ се 2003-4 към Монт Роял. Някой нещо да е чувал/виждал ?
Joy

Мнение от Joy »

Е този на плацата е Льо Каво-то. :roll:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

a kakво ще рече Льо Каво? има ли превод некакъв?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

знам ли, ако се пише caveau
може да значи малка пещера, или май гробница беше
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Joy

Мнение от Joy »

sasho71 написа:a kakво ще рече Льо Каво? има ли превод некакъв?
Казва се Le petit caveau, което ще рече малката изба. Често използвано название за барове и ресторанти под земята.

http://www.pcaveau.netfirms.com/web.htm
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Joy написа:Е този на плацата е Льо Каво-то. :roll:
Ne samo, osven nego e tam i skara-birata na Bobi Bistro ...
Заключено