Standart i sredna klasa dohodi v Canada
- Stoynev
- Обратна връзка:
Спред мен тая дискусия отива в грешна посока. Според статистиката средния семеен доход е 60 000 след такси, и всякави сметки за стандарта на средната класа тряба да се основават на тая цифра. От дуга страна бих бил много благодарен ако някои ме светне как така средната заплата е 24000 (преди таксите) на 4овек в Канада а средния семеен доход е 60 000 (след таксите). Вси4ки тези данни са от КАнадската стъкмистика и са официални.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
В предния ми постинг, цифрите са в случай, че 80 000 чисто се заработват от един човек. Ако се заработват от двама, цифрите са следните:
За всеки от двамата: 40 000 чисто => 42 640 след Income Tax => брутен доход:
в Квебек: ..... $59,180
в Онтарио: ... $54,070
в BC: ............ $54,100
в Алберта: .... $54,920
54 000 / 52 седмици / 37.5 часа на седмица = 27.70 на час
59 000 / 52 седмици / 37.5 часа на седмица = 30.25 на час
За всеки от двамата: 40 000 чисто => 42 640 след Income Tax => брутен доход:
в Квебек: ..... $59,180
в Онтарио: ... $54,070
в BC: ............ $54,100
в Алберта: .... $54,920
54 000 / 52 седмици / 37.5 часа на седмица = 27.70 на час
59 000 / 52 седмици / 37.5 часа на седмица = 30.25 на час
Obey gravity ... It's the law!
Полицаи, пожарникари, учители, мед. работници, социални работници (бате!), много инженери и куп административни държавни служещи...всички са около тази граница. Дълъг е списъкът за изброяване...И повечето от тях са с всички бенефити и постоянен ръст на заплатата с натрупване на стаж. Така че...смешно е да се говори, че нямало такива.VorGrigorov написа:В същност 29.48 долара (мръсно) е началната заплата на 'научен изследовател' на държавна служба

Stoynev написа:Спред мен тая дискусия отива в грешна посока. Според статистиката средния семеен доход е 60 000 след такси, и всякави сметки за стандарта на средната класа тряба да се основават на тая цифра. От дуга страна бих бил много благодарен ако някои ме светне как така средната заплата е 24000 (преди таксите) на 4овек в Канада а средния семеен доход е 60 000 (след таксите). Вси4ки тези данни са от КАнадската стъкмистика и са официални.

Едното са заплати, а другото - доходи. Има много хора които не са на заплата, а имат собствен бизнес или работят като контрактори. Рентиерството и инвестициите също носят доходи ...Stoynev написа: ... От дуга страна бих бил много благодарен ако някои ме светне как така средната заплата е 24000 (преди таксите) на 4овек в Канада а средния семеен доход е 60 000 (след таксите)...

Obey gravity ... It's the law!
О, да! Абсолютно! А ако прибавим към подобни заплати и допълнителен доход от рентиерство примерно, може и в друга категория да влезнем.VanBC написа:Едното са заплати, а другото - доходи. Има много хора които не са на заплата, а имат собствен бизнес или работят като контрактори. Рентиерството и инвестициите също носят доходи ...Stoynev написа: ... От дуга страна бих бил много благодарен ако някои ме светне как така средната заплата е 24000 (преди таксите) на 4овек в Канада а средния семеен доход е 60 000 (след таксите)...

Любо, ти познаваш ли развозвачи на пици с такъв доход?

VanBC написа:То има и такива дето вадят по 60к на седмица и, даже и да искат, не могат да плащат данъциLub0 написа:Има и такива дето носят пици на черно и не плащат данъциПри тях 60к = 60к
... ама тях статистиката не ги лови
!

Джой ,променяш нещата. Говориме за 80 000 мръсен доход т.е за горе долу чисто на месец 4000 .Joy написа:Ти четеш ли бе, Любо? Тези 2000 са вече вън от сметката. Месечният доход с 80 000 чисти ти е 6 666, което общо сме закъръглили на 6000 (2000 за ипотеката е доста приблизително). Като махнеш 2-те хил. ти остават 4000. Как ги харчиш та да е "измъчен живота"? Ако вземем твоите сметки и прибавим 2-те хил, които ти си вмъкнал, ти остават 3000- за лукс, удоволствия и пътешествия. На теб не ти ли стигат?

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- Independent
Аз пак ще се намеся офтопик да попитам по коя точно логика 1/3 е по-малко от 1/4? Че нещо не ми се връзват сметките, а съм учила 4 математики в университета (ако не броим двете физики + двете електротехники, ама това пък е съвсем офф).
Специално за Джой: вземи две еднакви пръчки салам, раздели единия на 3 равни части, другия на 4 равни части и ела да кажеш от кой салам парчетата са по-големи

Специално за Джой: вземи две еднакви пръчки салам, раздели единия на 3 равни части, другия на 4 равни части и ела да кажеш от кой салам парчетата са по-големи

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Абе аз много добре чета, но ти явно малко правиш разлика между това, което си представяш всъщност и това, което реално пишеш:IRA написа:Джой ,променяш нещата. Говориме за 80 000 мръсен доход т.е за горе долу чисто на месец 4000 .Joy написа:Ти четеш ли бе, Любо? Тези 2000 са вече вън от сметката. Месечният доход с 80 000 чисти ти е 6 666, което общо сме закъръглили на 6000 (2000 за ипотеката е доста приблизително). Като махнеш 2-те хил. ти остават 4000. Как ги харчиш та да е "измъчен живота"? Ако вземем твоите сметки и прибавим 2-те хил, които ти си вмъкнал, ти остават 3000- за лукс, удоволствия и пътешествия. На теб не ти ли стигат?. И от тези 4000 вадиш 2000 и ти остават 2000 за храна,кола, дрехи , пътувания и подръжка на къщата. Не четеш какво пиша май.
Това са твои думи, нали?За мен лично ипотеката + данъците върху споствеността не трябва да са повече от 1/4 от чистият семеен доход. Другото е мъчение.