Chequing account
- hullboy
- Изгонен от форума
Banki
Zdraveite
Na nkaoi veche ne im izdarzat nervite i pochnaha da obizdat.
Darza da podchertaja che nikogo ne sam obidil
Molja moderatorite da vzemat merki.
Mite pozelavam ti da otvoris sobstven biznes vav finanosvata sfera zastoto tam kontrola e nai zasilen sled Septemvri 11,
Parvoto nesto koeto ste se sluchi e da kndidatstvas za litsenz. Tam ste te gledat pod lupa i ima hora koito pretsenjavat dali da ti go dadat ili ne.
Ste gledat i danachni deklaratsii, i baksisi. Ste brojat i pitsite koito si hapnal bez pari dokato si rabotel v piza ili restorant.
Chak sled tova ste ti go dadat.
Na revenue Canada ne dalza nisto, naprotiv plastam danatsi.
Ot kakto sam otvoril biznesa sa mi bili na proverka 6 pati.
2 pati danachni, 2 pati ot RCMP, 2 pati ot Fintrac.
Poslednata bese minalata godina Oktomvri.
Otdelno sam hodil na oste 5 seminara, 2 ot tjah plateni i oste tolkova workshops za da znam kak raboti finansovata sistema.
Spja spokoino, plastam si zaemite, na nikogo ne precha i nikogo ne obizdam.
Pozdravi
Hullboy
Mite pozelavam ti da otvoris sobstven biznes vav finanosvata sfera zastoto tam kontrola e nai zasilen sled Septemvri 11,
Parvoto nesto koeto ste se sluchi e da kndidatstvas za litsenz. Tam ste te gledat pod lupa i ima hora koito pretsenjavat dali da ti go dadat ili ne.
Ste gledat i danachni deklaratsii, i baksisi. Ste brojat i pitsite koito si hapnal bez pari dokato si rabotel v piza ili restorant.
Otdelno sam hodil na oste 5 seminara, 2 ot tjah plateni i oste tolkova workshops za da znam kak raboti finansovata sistema.
Pozdravi
Hullboy
къф е извода от това - не си пращайте парите от бюрото на хълбойdanini написа:Hullboy:Ama tova verno li e? Pochvam da se chuvstvam kato v BG po vreme na donosniciteAko njakoi prasta 2 pati v mesetsa pari v chuzbina na 4-5 pat imam zadalzenie da mu poiskam ID i da napisa report za tova

- Ivet
- Обратна връзка:
Само да ви кажа, че Хълбоя е сладурче и е готин човек в действителност, обаче споровете с него са загубена кауза. Идва ми да го убия, като заспорим, наистина е дървен философ. И много обича да се обяснява.
И поне 50% от това, дето го е написал не го мисли, а ако наистина го мисли, ще взема накрая да го прасна с някоя щипка за барбекю по главата, отдавна съм му вдигнала мерника.

А относно какво той изкарва от Уестърн Юниън, мога само да ви кажа, че няколко пъти съм му ползвала услугите, и съм абсолютно ДОВОЛНА - включително, ако ми е спешно, се е случвало да направи превода със собствени пари, които му давам като се видим след някой и друг ден. Е, аз ще продължавам да ходя при него по работа, дори и не помислям да ползвам нечии други услуги, а вие си спорете, аз отдавна съм се отказала от тази екстра.
Финансовите разговори по време на приятелки сбирки, където присъства Хълбой не са желателни. 

А относно какво той изкарва от Уестърн Юниън, мога само да ви кажа, че няколко пъти съм му ползвала услугите, и съм абсолютно ДОВОЛНА - включително, ако ми е спешно, се е случвало да направи превода със собствени пари, които му давам като се видим след някой и друг ден. Е, аз ще продължавам да ходя при него по работа, дори и не помислям да ползвам нечии други услуги, а вие си спорете, аз отдавна съм се отказала от тази екстра.

Let it go...
Re: Banki
да ни наречеш дребни душици, неетични и неморални е най-добрия комплимент, който българската общност в този форум е получавалаhullboy написа:Zdraveite
Pozdravi
Hullboy
да не ми издържат, да обяснявам и да ми викат на черното бяло
разбирай:Njakoi se optvat da spestjat 3 - 5 dolara i dokato si gubjat vremeto da razberat na koja banka na kartata pise imeto na sobstvenika na kartata i na koja ne , drugi hora gonjat doista po visoki tseli.
Za tova ne se i uchudvam che ne moze da gi izvadite.
1. дребните душици пестящи 3-5 долара
2. блеят по цул ден по банките за да хванат делаверата
3. нямат никакви цели или те са им дребни като душиците им
4. на всичкото отгоре са виждали 1200 долара само на картинка
този вид внушение не ми харесват и тъй като идват след цитирано мое мнение имам право да реагирам - нека някой модератор, следвайки морала и етиката да ме санкционира.....
За кои правила по-точно става дума?bgmontreal написа: ... Колкото до използването на дебитни карти - по-голяма щуротия НЕМА!
1во на ръба на правилата сте ...
Аз съм пратил 2 дебитни карти в България. И двете са безименни. За едната сметка плащам $2.50 на месец , плюс 2.50- на всяко теглене от български банкомат.bgmontreal написа: ... 2ро подържате допълнителна сметка (която ви струва в повечето случаи пари всеки месец)
За втората сметка не плащам нищо на месец (сметката е в една от големите 5 банки която, по принцип, не предлага безплатни сметки, но аз съм им много ценен клиент

Не мисля, че е нелегално някой друг да използува карта с твоето име, но така или иначе, от 4 дебитни карти които имам в портфейла си, само едната има име (двете от тях са същите за които говоря по-горе) ...bgmontreal написа: ... 3то номера с ИНГ (за да се избегне месечната такса - т.е. захранвате я от сметката дето така и си я имате) е направо нелегален, защото картата е поименна
Тук съм съгласен. Картата която ще се праща в България трябва да е от сметка отворена специално за целта която няма нищо общюо със сметката използувана за ежедневни нужди в Канада.bgmontreal написа: ... 4то ако някой праща карта в БГ от главната си сметка за да спести 4 лв на транзакция, то нямам думи! Ясно родителите няма да изтеглят повече от договореното, но всеки може да им види пин-а и после докато се усетят ...
А сега ходи се оплаквай в банката и им кажи, че някой друг - 3ти е използвал картата в България.
Ако ви повярват - СУПЕР още утре ще увиснат с доста кинти, колкото и да съм законоспазващ
Тук изобщо не съм съгласен. Имам личен опит в България с дебитни карти от 6 различни канадски банки и никога не ми се е налагало да търся втори банкомат. Всичките 6 карти поддържат или Cirrus, или Maestro, а някои и двете.bgmontreal написа: ... 5то повечето карти са само интеракт система и гоодлък да намерите автомат.
Тука също съм напълно съгласен, като ключовата дума е "Предпочитам "bgmontreal написа: ... Предпочитам да дам 4 лв. повече на транзакция с ВИЗА, отколкото да се чудя какви да ги разправям в моята банка ...

Хайде марш навън, петък е, пролет е ... стига сте висяли пред тия компютри

Obey gravity ... It's the law!
- hullboy
- Изгонен от форума
Banki
Zdraveite
Kam poumpy
Predi da pises moze da pomoilis kak da se izrazis. Az ne sam ti vonoven che se izrazjavas taka.
Ne ja li pipas tazi karta prez den, ne ja li vizdas che sega se sestas?
Az bih napisal. Poglednah kartata si ot NBC i vidjah che na neja njama ime.
I kakvo kazvas v temata. Jurus na karti bez ime v NBC.
Nali temata bese kak da se spestjat 4 dolara ot taksi ako njamas 2000 $ v neja.
Na men mi davas akal kakvo da kaza.
Kakto si go napisal izliza che si pravil prouchvene. Razbral si. Zabravil si i sega se sestas.
Ili nkaoi ti e kazal za kartata i sega pone stanalo duma si se setil.
Da me popravi njakoi ako ne sam prav.
Nai dobroto koeto moze da napravis e da se izvinis,a ne da se predlagas za nakazanie ot moderatori.
Pozdravi
Kam poumpy
Predi da pises moze da pomoilis kak da se izrazis. Az ne sam ti vonoven che se izrazjavas taka.
Kak taka sega se sestas?. Nali kartata ti e v djoba i ja polzvas prez den za da plastasмежду другото сега са сещам, че на NBC картите не са поименни
Koeto zanachi che imas poveche ot 15 -20 tranzatsii na mesets. Za da plastas poveche ot 3.95.в пъти повече от 3,95
Ne ja li pipas tazi karta prez den, ne ja li vizdas che sega se sestas?
Az bih napisal. Poglednah kartata si ot NBC i vidjah che na neja njama ime.
I kakvo kazvas v temata. Jurus na karti bez ime v NBC.
Nali temata bese kak da se spestjat 4 dolara ot taksi ako njamas 2000 $ v neja.
Na men mi davas akal kakvo da kaza.
A viz ti kakvo pises.когато някой пита как да не плаща месечна такса в банката си се опитай да му отговориш ако можеш, когато питат за трансфир на пари също
Kakto si go napisal izliza che si pravil prouchvene. Razbral si. Zabravil si i sega se sestas.
Ili nkaoi ti e kazal za kartata i sega pone stanalo duma si se setil.
Da me popravi njakoi ako ne sam prav.
Nai dobroto koeto moze da napravis e da se izvinis,a ne da se predlagas za nakazanie ot moderatori.
Pozdravi
- hullboy
- Изгонен от форума
Banki
Zdraveite
Zabeljazvam che temata otiva kam karti bez ime. Moze bi taka njakoi hora resiha che ste zastitjat pozitsjata si poneze njamalo ime.
Kam Van BC
Prosto izpolzvate fakta che tam njama chovek da proverjava.
Eto na tezi pravila.
Poglednah si prehvalenata ING karta kojato nesto sprjahte da ja reklamirate moze bi zaradi imeto.
Da naistina ima ime. Moga da pusna snimka vav foruma daze. Za da vidjat vsichki.
Sega na moda stavat karite bez ime. Njakoi daze kazvat kade gi izdavat.
Pozdravi
Hullboy
Zabeljazvam che temata otiva kam karti bez ime. Moze bi taka njakoi hora resiha che ste zastitjat pozitsjata si poneze njamalo ime.
Kam Van BC
Ako imase chovek na bankata do masinata kakto na gise i iskase da vidi debitnata karta i ID na tozi koito tegli sam ubeden che njama da vi razresi da teglite s tazi karta. Po sastata logika po kojato ne razresavat na gise.bgmontreal написа:
... Колкото до използването на дебитни карти - по-голяма щуротия НЕМА!
VanBC napisa
За кои правила по-точно става дума?
Prosto izpolzvate fakta che tam njama chovek da proverjava.
Eto na tezi pravila.
Poglednah si prehvalenata ING karta kojato nesto sprjahte da ja reklamirate moze bi zaradi imeto.
Da naistina ima ime. Moga da pusna snimka vav foruma daze. Za da vidjat vsichki.
Sega na moda stavat karite bez ime. Njakoi daze kazvat kade gi izdavat.
Pozdravi
Hullboy
да имам неограничен брой транзакции и разни другиhullboy написа:Zdraveite
Kak taka sega se sestas?. Nali kartata ti e v djoba i ja polzvas prez den za da plastas
Pozdravi
сега се сещам защото не е по темата, а пък ти много зацикли с морал и етика, понеже видиш ли на картата пише името - е не на всички карти пише името, както и не до всички банкомати в БГ седи крадец или гълтат карти или им спира тока.........
обещавам следващия път преди да пиша да помисля 3-4 часа, да си водя записки за споходилите ме мисли, за всички възможни развития и тълкувания по темата, да направя анализ коя точно ще ти хрумне да защитаваш и веднъж седнал пред компютъра да пиша само навременна и недвусмислена информация......
- PoLuX
- Обратна връзка:
Хаха, а може срещата да я направите на 24 юни (Quebec day все пак, трябва да се отпразнува) и победителя на 1 юли с ТоронтоEagle написа:Мом4ета, стига сте се препирали! Уредете си на 01.07.2006 една среща в Отава и послу4ай деня на Канада се по4ерпете по една бира!Апропо, на същата дата, не можем ли да си организираме една екскурзия до Отава и например да има футболна среща...Монтреал срещу Отава...?

- bgmontreal
- Обратна връзка:
Канадец с теб най не ми се спори, че имаш богата обща култура и никога не говориш ей-така, но сега плййййййзVanBC написа:За кои правила по-точно става дума?bgmontreal написа: ... Колкото до използването на дебитни карти - по-голяма щуротия НЕМА!
Аз съм пратил 2 дебитни карти в България. И двете са безименни. За едната сметка плащам $2.50 на месец , плюс 2.50- на всяко теглене от български банкомат.bgmontreal написа: ... 2ро подържате допълнителна сметка (която ви струва в повечето случаи пари всеки месец)
За втората сметка не плащам нищо на месец (сметката е в една от големите 5 банки която, по принцип, не предлага безплатни сметки, но аз съм им много ценен клиент), а всяко теглене ми струва $3.00
Не мисля, че е нелегално някой друг да използува карта с твоето име, но така или иначе, от 4 дебитни карти които имам в портфейла си, само едната има име (двете от тях са същите за които говоря по-горе) ...bgmontreal написа: ... 3то номера с ИНГ (за да се избегне месечната такса - т.е. захранвате я от сметката дето така и си я имате) е направо нелегален, защото картата е поименна
Тук съм съгласен. Картата която ще се праща в България трябва да е от сметка отворена специално за целта която няма нищо общюо със сметката използувана за ежедневни нужди в Канада.bgmontreal написа: ... 4то ако някой праща карта в БГ от главната си сметка за да спести 4 лв на транзакция, то нямам думи! Ясно родителите няма да изтеглят повече от договореното, но всеки може да им види пин-а и после докато се усетят ...
А сега ходи се оплаквай в банката и им кажи, че някой друг - 3ти е използвал картата в България.
Ако ви повярват - СУПЕР още утре ще увиснат с доста кинти, колкото и да съм законоспазващ
Тук изобщо не съм съгласен. Имам личен опит в България с дебитни карти от 6 различни канадски банки и никога не ми се е налагало да търся втори банкомат. Всичките 6 карти поддържат или Cirrus, или Maestro, а някои и двете.bgmontreal написа: ... 5то повечето карти са само интеракт система и гоодлък да намерите автомат.
Тука също съм напълно съгласен, като ключовата дума е "Предпочитам "bgmontreal написа: ... Предпочитам да дам 4 лв. повече на транзакция с ВИЗА, отколкото да се чудя какви да ги разправям в моята банка ...! ... Всеки си има неговоте предпочитания и използуването на морала и етиката като аргументи за да накараме някой да си смени предпочитанията е безмислено!
Хайде марш навън, петък е, пролет е ... стига сте висяли пред тия компютри![]()
!
използването на поименна карта от друг е АБСОЛЮТНО, ама АБСОЛЮТНО, ама СТРОГО (извинявам се, че повтарям, но ние БГрите сме свикнали с 3 вида забранено - само забранено, строго забранено и абсолютно такова, та ги изреждам) против правилата.
Извинявай, но това е за наша протекция. Ако някой ми се разхожда с картата и ПИН-а да не би в БГ да хванат и ми се обаждат или правят разследване преди да дадат парите?
Ами ако ми източат парите, какво да обяснявам, как съм в Канада, а някой е изтеглил пари в БГ, ама не тоя дето съм му дал картата и ПИНа, а някой друг

:idea: че тогава всеки ще каже, че е теглено от 3то, пардон 4то, 5то лице.
Айде малко комън сенс.
Вярно хилбой прекали, но и аз като ивет смятам, че не иска точно това да каже!
Ако искате да продължим, то да поставим по една дневна надница на масата и да ви покажа точно защо е АБСОЛЮТНО извъм правилата ползването на ПОИМЕННА карта от 3то лице и защо трябва да си пил сярна киселина за да пратиш безименна карта в БГ.
Сигурността на парите ви срещу 4 лв е направо великолепно вложение.
Прав си, няма повече спорове всеки сам да избира, но трябва да се съобразява с правилата, но не тия чути от чичо Пешо, а банковите такива., защото после чичо Пешо няма да се разправя вместо вас.
ПП За справка не съм агент на ВИЗА (все още и космонавт не съм), така че просто предпазвам от грешки и то за 3-4лв
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Абе приятел,на теб медал ще ти дадат и паметник преживе ще ти сложат,че си успял да завъртиш такъв сложен бизнес,защо не стана космонавт,щеше да ти е много по-лесноhullboy написа:Zdraveite
Pozdravi
Hullboy

Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.