Oui, oui, mes amis, ne se bazikam! Vchera gledah makedonskata programa po ontariyskiya kanal za etnopredavaniya OMNI 1 i poznayte kakva beshe iznenadata mi, kogato vidyah vrataryat na Montreal Canadiens- Jose Theodore na interview s vodeshtiya. Interviewto beshe na angliyski. Okaza se, che maykata na Jose bila frankokanadka, no bashta mu bil ot nyakakvo selo Rula, do grad Lerin, Egeyska Makedoniya. Pitaha go kakvo znae na makedonski i toy otgovori: "Zdravo makedonci !"

Mnogo mi beshe interesno kak smesva tipichni makedonski dumi s angliyskite: "I still remember the good Macedonian food of my baba, when I was visiting my baba and dedo for the holidays." Mnogo yako izrechenie, nali?!

Toy se okaza, che ne znael deto napadatelyat na Vancouver Canucks Ed Jovanovski e sashto ot makedonski proizhod, no obeshta da si polafyat po vaprosa.

Da, s teya smeni na imena nikoga ne znaesh koy kakv moje da se okaje
P.S. Vchera otkrih hokeyniya sezon zad bloka. Edin savet ot men, ako igrayte hockey, nikoga ne go pravete bez nakolenki pone, shtoto men vchera taka me shibna edna shayba v kolyanoto, che oshte mi e sinyo mestoto.