Искам само да споделя с колегите от форума моите опити да обработя документите (pdf файловете) които трябва да се изпратят във Виена и да поставя контроли за редактиране на всички места за попълване.
Та беше малко игра, но в крайна сметка изпратихме изцяло компютърно попълнени документи ( само подписите са поставени с химикал ) . Още не сме извикани на интервю - така че не мога да кажа дали това е плюс или минус, но все пак най-накрая се наканих да ги предоставя до широката публика

Говоря за френския вариант на документите, защото не знам какво мислите вие но за Квебек аз си мисля , а и доколкото виждам други мислят същото, че това да акцентуваш на френския е много важно.
И малко информация за попълнването преди да ви дам линк-а . Попълвате значи всички текстови полета които има там с обикновен Acrobat Reader - щраквате на полето което искате да попълнете и пишете. Датите и годините са разделени на клетки - т.е. всяка цифра е в отделно поле. Също така на всеки възможен избор с отметка има сложен контрол така че като щракнете отгоре го селектирате.
В документа "декларация от съпруга" не съм слагал контроли за conjuants de fait - просто не ни трябваха на нас и сега казано честно ме помързява да ги слагам. На основния документ декларацията съм попълнил обаче всичко - включително и това което не сме ползвали ( може някъде да съм забравил нещо - ако някой много иска да го използва , а нещо съм забравил - може да ми пише лично съобщение и да го корегирам ). Освен това там където съм могъл и докъдето ми стигат познанията по френски съм направил помощници ( tooltips ) за повечето контроли - т.е. ако не знаете добре какво трябва да пишете там може просто да задържите мишката над полето и ще ви излезе някаква подсказка - ама не съм се престаравал .
И последно ако админите имат желание и има възможност може да го сложим някъде на сайт-а ( между другото не съм ходил скоро - т.е. не съм сигурен дали са все още актуални документите , но имайки предвид че ние пратихме средата на 10.2005 - трябва да са ).
Та линка ( това е моят личен компютър и очаквам да не се правят експерименти с това колко е защитен ) е :
http://213.240.243.201/Quebec
И пак повтарям че това не са всички необходими документи при всички случаи, а просто тези които бяха необходими за нас.
Поздрави и успехи

Павлин