Помощ!! Лицензиран оценител!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
DOLPH

Помощ!! Лицензиран оценител!

Мнение от DOLPH »

Здравейте! Някой знае ли къде и как мога да се свържа с лицензиран оценител, защото трябва да нося оценка на апартамент на интервюто.Както и колко горе долу струва такава оценка.
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

Мнение от Jeeves »

Принципно оценката се прави в общината по местонахождение на имота и се казва "данъчна оценка", която обикновено е осезаемо по-ниска от пазарната.
За 'лицензиран оценител' не съм чувал. :lol:
Аватар
vjd
Мнения: 44
Регистриран на: Нед Ное 27, 2005 12:15 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от vjd »

В общината по местонахождение се прави и пазарната оценка на имота, но при нас тя беше по-ниска от данъчната :shock: ,тъй като са спаднали овехтяване.Има такива лицензирани оценители, тъй като самия аз ги издирих по i-net.Това са фирми за посредничество при покупко- продажба на имоти, но са във Варна.Ако ви устройват мога да ви пратя координатите.Ако ли не, просто потърсете, все ще изкочи нещо.
Аватар
Баба Яга
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Дек 04, 2005 1:04 pm
Местоположение: BG

Мнение от Баба Яга »

Наистина данъчната оценка, която ще ти направи общината е 3-4 пъти по-ниска от пазарната стойност на имота, но пък е безплатна (процедурата имам предвид), докато при "лицензиран оценител" не е сигурно колко ще трябва да заплатиш за такава оценка.
Be STRONG!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Благодаря Ви много за отговорите. Данъчна оценка и аз съм вадил, просто се надявах, че ще мога да представя по-голяма сума на интервюто.Все пак пазарната е винаги по-висока от данъчната оценка. :wink:
margarita

лицензиран оценител

Мнение от margarita »

Ето адреса на фирма (BH Real Estate - ООД), която прави експертни оценки за определяне на пазарната стойност на недвижими имоти:
София, ул. "Дякон Игнатий" №7, тел. 980 84 12 и 981 69 83, e-mail: office@bhrealestate.co.uk. Заплаща се около 100 лв.
Ivailo K
Мнения: 115
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:49 pm
Местоположение: София / Канада

Мнение от Ivailo K »

Ние представихме такава оценка , няма общо с данъчната , всичко е по пазарни цени . Струваше ни 150 лв.
Ако нямаш достатъчно пари в банкова сметка , то по-добре направи такава оценка .
Godis
Мнения: 1661
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:22 am
Местоположение: Montreal, Pointe Claire

Мнение от Godis »

Защо се панирате толкова ? Ако имате да давате 150 лева, по-добре си купете нещо за вас. Няма никакво значение дали оценката е пазарна или не, т.к. целта ви е да докажете сума от поне 10К, което и най-мижавия апартамент по данъчна оценка ги събира. Това че оценител ще ви го оцени за 20К повече от данъчната с нищо няма да ви се отрази на точките !
Gesh
Мнения: 252
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:38 pm
Местоположение: Mississauga

Мнение от Gesh »

лицензираните оценители на недвижими имоти са физически лица, които са минали курс и издържали изпит към агнцията по приватизация и имат съответния background, разбира се. Сертификата от агенцията се издава на физическото лице. Под каква форма работи това лице вече е друг въпрос - свободна професия, собствена фирма, наемен работник и т.н. Поне беше така допреди 2 години.
Така че ако намериш конкретния човек, който е лицензиран, мисля че ще ти излезе доста по-евтино от 150 лв. - поне на мен това ми се вижда много за апартамент. Сладката работа на тия хора (поне тези от тях, които можаха да се докопат до такава) беше покрай приватизацията, когато по остарели методики и данни "оценяваха" приватизиращата се собственост за жълти стотинки. Формално те спазваха нормите (които държавата беше "пропуснала" да обнови), но същевременно облагодетелстваха купувача, за което той им се отблагодаряваше.
Горното се отнася за ПАЗАРНА оценка и няма НИЩО общо с общината и ДАНЪЧНАТА оценка. След като ти плащаш на оценителя можеш още в предварителния разговор да координираш с него дали може да ти даде оценка за желаната от теб сума. Те са умни и гъвкави хора :wink: .
Така че потърси човека, а не минавай през фирма, която работи с такива хора, защото това ще те натовари.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Благодаря Ви за изчерпателните отговори! :wink: Ще попитам тук и там за цената на тази оценка , пък ако е доста май ще се задоволя и с данъчната.И без това тази година мисля,че завишиха данъчните оценки за да плащаме повече данъци, така че ще го докараме до 10000CAD.
stanchev_n
Мнения: 61
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 10:42 am
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от stanchev_n »

DOLPH,
аз бих ти препоръчал да си направиш лицензирана пазарна оценка.
При мен как стоеше въпроса. Апартамент в Пазарджик 55кв.м. според данъчна оценка е 4500лв, а според пазарната оценка 20000лв. Човека, който направи оценката има лиценз за това, който приложи към оценката 20 страници. Взеха ми 100лв за услугата.
Провери за данъчната, но 10000CAD ще имаш ако е в София.
Поздрави
Никола
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Да в София, иначе не бих и помислил за данъчна оценка!Просто нямаше да стигнат. :roll:
Аватар
Nilvap
Мнения: 103
Регистриран на: Чет Май 20, 2004 6:13 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Nilvap »

Здравей,

Ние направихме пазарна оценка в провинцията в фирма за недвижими имоти от лицензиран оценител което ни струваше 50 лв. Освен това жената която ни прави оценката каза че и друг път е правила такава и за такива цели не се прави пълна пазарна оценка ( тези 20 страници, които е споменал колегата по-горе ), а се прави частична, която първо е по - евтина и второ е доста по-кратка - това разбира се ти спестява доста пари също след това за нотариална заверка и превод. За съжаление не сме минали интервю за да мога да ти потвърдя че това наистина се приема от интервюиращия.

Павлин
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Още утре ще се свържа с оценител,с този който Margarita ми е пратила(за което съм и много благодарен :wink: ), защото никога не е излишно декларираната сума да е повечко!Дано само не ме оскубят много! :)
kaleko
Мнения: 187
Регистриран на: Съб Фев 12, 2005 2:21 pm

Мнение от kaleko »

Не си давай парите на вятъра ако собствеността ти е в София и данъчната оценка ще ти свърши работа. Плюс това после тези пари трябва да се изхарчат за да получиш социал :D . Имаше формула за изчисляване на парите които ти трябват на интервюто. Беше нещо
Необходимата сума=Цената на самолетните билети на семейството+таксите за обработка на документите в Букорещ+цената на визите+Минимума на сумата с която трябва да влезеш в Канада.
Като Минимума на сумата с която трябва да влезеш в Канада зависи от броя на членовете на семейството. Моя съвет е не се изхвърляй много. Ако нещо на интервюто се заяде, че малко е сумата която представяш в краен случай вадиш данъчната оценка и показваш "Да но аз имам и недвижима собственост която при нужда ще продам" :wink: Все пак ти си решаваш. Късмет
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Заключено