Някой получил ли е

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

В тая ....".държава" ,явно и едно писмо не може да получиш.
DWEEZIL,абсолютно си прав ,преди две-три години изпратих препоръчано писмо с обратна разписка до САЩ за лотарията Зелена карта(Тогава не беше в електронен вариант).Пратих го на познат който живее там за да го прати за по сигурно от там.Писмото пътува цели 2 месеца ,достатъчно за да изпусна срока. :evil: По клеймото личеше ,че за да напусне тъпата "държавица" му е трябвало близо 2 месеца така ,че имай си едно наум...Нали затова се надяваме да емигрираме... :wink:
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

и аз си чакам ли чаааакам още ... :wink:
официалния срок за отговор за интервю е 3 месеца (така пише на саита), предния път си го спазиха точно, надявам се и сега да е така. До края на месеца би трябвало да имаме изевстия - това за групата от Август.

само исках да добавя, че моите док ги пратих с препоръчано, дори без обратна разписка - вижте датите по-долу.
third generation immigrant :)
kalia

здравейте и от мен

Мнение от kalia »

:D Снощи получихме писмо с което ни уведомяват, че първата половина на 2006 ще ни е интервюто.Имам един въпрос, трябва ли да им отговаряме или чак, когато получим точната дата за интервюто? :lol:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Sega ne trqbva da im otgovarqte,kogato polu4ite pismoo s to4na data za intervu,togava!!Uspeh!! :wink:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Абе, хора, вие не четете ли какво ви се пише в това писмо или не разбирате?!?
В това стандартно писмо, когато всичко е наред, освен това пише - 'Не ни безпокойте, ние ще се свържем с вас"... на нашето това беше написано изрично.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Абе, хора, вие не четете ли какво ви се пише в това писмо или не разбирате?!?
Може още да не са напреднали с френския!! :wink:
Kalia,сядайте здраво да учите френския че утре ще дойде и писмото за интервютата... :wink:
kalia

о.к.

Мнение от kalia »

:D ще го чакам с нетърпение, сега учим здраво и то при най-добрата, според нас, ЖАНА НИКОЛОВА.Много сме доволни от нея.Дано по скоро да дойдат, че от всичко на този свят, най-мразя да чакам. :D :)
Аватар
darklady
Непокорна

Re: о.к.

Мнение от darklady »

kalia написа:Дано по скоро да дойдат, че от всичко на този свят, най-мразя да чакам. :D :)
Спокойно само, kalia! За да не ти се наложи да мразиш още хиляди неща на този свят.
Невъзможното е предизвикателство!
DWEEZIL
Обратна връзка:

Мнение от DWEEZIL »

Днес и аз най-накрая получих "accuse de reception".Обаче останах като гръмнат ,като ми искат сумата за разглеждане на документите /390/,а аз тази сума съм я превел същия ден в който изпратих документите.Абе направво нямам думи :?: :?:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

DWEEZIL, ogledai se mnogo vnimatelno kakvo i kak si puskal/a.
Pishi im mail. Predpolagam che si pazish niakakyv dokument, s koito mojesh da dokajesh che si im platil...
DWEEZIL
Обратна връзка:

Мнение от DWEEZIL »

Имам някаква разпечатка от ОББ.То аз и това съм го пуснал с молбата.Смятам да се поразправям в банката. :twisted:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Виж внимателно, това може да е единствения начин да докажеш, че си платил
DWEEZIL
Обратна връзка:

Мнение от DWEEZIL »

То друг начин и няма.Блаодаря за съвета.Дано се оправят нещата.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Това е неприятно! :? Предполагам че все още не сте си закрили разплащателната сметка там,тогава ще си искате извлеченията на движението те са задълежени да ви представят.Още по-добре ще е ако си пазите и SWIFT-a!Вероятно нещо са оплескали в банката.Не знам защо като чуят за такъв превод към чуждестранна банка все нещо се суетят и не знаят все едно не е нещо рутинно.А то не е нищо особенно.Ако е станала грешка ще трябва да ви върнат превода обратно(обикновено се подава молба,ако са я наредили по друга сметка).Пишете как се развиват нещата!!!Успех!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

DWEEZIL написа:Днес и аз най-накрая получих "accuse de reception".Обаче останах като гръмнат ,като ми искат сумата за разглеждане на документите /390/,а аз тази сума съм я превел същия ден в който изпратих документите.Абе направво нямам думи :?: :?:
DWEEZIL, сигурен ли си, че ти ИСКАТ сумата от 390кад??? Тоест, добре ли знаеш френски, за да разбереш, че точно това ти "искат"? :wink: :lol:
Питам, защото аз като, че ли имах подобен казус, и се оказва, че хората нищо не искат, ами просто това е стандартен формуляр, в който има включен вариант да ти искат сумата, но просто квадратчето не е маркирано. Аз понеже съм особено на "ти" с френския, в първият момент също се панирах, но учителката ми по френски ме успокои. Така, че съветът ми е да провериш внимателно дали не е твоя грешката, преди да се скараш в банката :wink:
Късмет, и дано аз съм права, че е по-добрият вариант.
third generation immigrant :)
Заключено