speedy написа:Тук някой споменават камбанариите и като гледам се спори много за това, колко една камбанария била по-кръгла, отколкото другата била висока.
Всеки решава сам за себе си. Хората могат да имат всякакви интереси. Ако целта е да харчиш колкото може по малко пари за жилище, апартамент под наем е добро решение. За други по-важно е как живеят. Едно е къща или апартамент, в което наистина прекарваш време със семейството си, а друго е нещо, което ще даваш под наем.
Относно парите. Хайде ще извадя малко числа за месечни разходи:
Плащане на ипотека: $1800 (средно, иначе се плаща на две седмици)
Данък: $300
Газ: $230
Вода и ток: $100
Общо около $2500.
Това инвестиция ли е? Не, за мен не е. Това е дом за живеене, който ми струва пари.
Ако някой смята да ми каже, че съм луд да плащам толкова, вместо да давам $1000 на месец за един апартамент, нека ми сметне колко струват следните неща:
Дворче, където децата се търкалят в тревата през лятото или правят снежен човек през зимата.
Пак там - масичка със столчета и чадър и чаша ледена бира отгоре
Dark Side of The Moon, с копче завъртяно силно надясно, без някой да се оплаква на "домоуправителя". Домоуправителят съм аз... Освен ако жена ми не се оплаче, де
Ако поискам да си сложа розови прозорци - мога. Но не искам и няма да си сложа.
Що се отнася до въпроса, какво бих направил, ако ме изхвърлят от работа, продаването на къщата е възможно, но е последното нещо до което бих прибягнал. Когато го споменах беше по-скоро като шега. Ето някои от другите неща - целта е покриване на 3 до 6 месеца без заплата, тоест общо $10 000 до $15 000.
- Бъркам в кредитната си линия
- Продавам нещо друго "спестено". Примерно акции.
- Много краен случай - вадя пари от RRSP-то. И си плащам данъка за това.