Дали в Канада е...(#2) - За детските надбавки

Последно промяна от BG-Dude на Пон Мар 28, 2005 9:47 pm, променено общо 1 път.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аз имам позната която ражда миналата година, така 4е няма отпуски по май4инство. Някои фирми имат "pregnancy leave" но то си е бенефит на фирмата.

Ей, голям хейтър ще излезеш, Спокойно, и на теб ще ти дойде времето, амо трябва да си упорит и да следваш ме4тите си...Ти като милионер имаш достатъчно време да ни заливаш с ценни съвети,аз нямам такова,и както съм писал и преди-тук съм за фън.

T&C of my opinion:
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
благодаря за моралната подкрепа,ама вече 10-та година съм тук,и спя под моста,кога наи-сетне ще ми дойде времето,вече се изнервих.Упорит съм,какво да правя повече,кажи как да направя първия милион,оттам нтатъък съм чувал(от събратя по кофите) че е лесно.Помогни на един нещастен Бг-рин,нали и ти си такъв(ти си щастлив,все пак)аз съм спокоен,и си чакам времето,ама вече ми се изчака чакалото,и съм на 60,на теб ти е добре,още даже казармане си карал,аз я пастнах след 9-ти(септември).BG-Dude написа:Аз имам позната която ражда миналата година, така 4е няма отпуски по май4инство. Някои фирми имат "pregnancy leave" но то си е бенефит на фирмата.
Ей, голям хейтър ще излезеш, Спокойно, и на теб ще ти дойде времето, амо трябва да си упорит и да следваш ме4тите си...Ти като милионер имаш достатъчно време да ни заливаш с ценни съвети,аз нямам такова,и както съм писал и преди-тук съм за фън.![]()
п.с. какво е хейтър ?????????
Ей, ще ви пращам всичките да спите пред Коско, и то без одеала
Аре стига вече, ще се развъртя из форума и кьоравата тема няма да остане за чешене на езиците (пръстите де)

Аре стига вече, ще се развъртя из форума и кьоравата тема няма да остане за чешене на езиците (пръстите де)

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
Грубо....мнооого грубо....BG-Dude написа: Това е оксиморон. Държавата и гражданите в нея са едно и също нещо.
А за мнението ми за детските - това е каквото казах. Не виждам смисъл да отглеждам 4ужди деца. Пенсии - това е друго нещо, поне тези хора са дали нещо на БГ, а децата - родителите ги насър4ават да бягат в 4ужбина, така 4е реално не си струва. Сори 4е гледам толкова прагмати4но на въпросаНе можеш да ме убедиш в това 4е държавата (тоест, ние които живеем в държавата, която и да е държава) трябва да плащаме за твоите деца - грубо казано - първо ги осигури, след това ги прави.
Първо да те светна...държавата и гражданите не са едно и също нещо...Държавата е политическо образувание - изкуствено създадено, за да обслужва интересите на гражданите...Или поне такава е била идеята в началото! Сега си е само политическо образувание, обслужващо интересите...на политиците! :idea:
Така...Сега другото...ако ти "ще плащаш" на моите деца - аз не плащам ли за твоите бъдещи такива...???/п.с. не получавам детски!/
Следователно според теб отдръжките, които ми вземат и тези на мъжа ми и които никак не са малко!, е по-добре да отиват в джоба на някой административен плъх, дето не си върши работата ?!?
Аз не искам да получавам детски - смешните им 18 лева - някой политик да си избърше задника с тях...

А не Айшето като си вземе детските за 5-6 дребосъци, да се нахака в супера и да думне всичките пари за луканка...а после пак да иде да реве на държавата колко е зле и как няма пари да си плати тока и на нея не й го спират, а аз треперя да не забавя плащането с 1 ден, че ми кръцват на момента тиквата...

4ове4е - защо се опитваш да доказваш каквото и било за МОЕТО мнение - то си е МОЕ по редица при4ини, по-важните от които ве4е изтъкнах.
Ако имаш разли4но мнение от моето - кажи си го, изтъкни си при4ините и не ми се карай и под4ертавай и препинателно-знакувай...
Защо са циганите така - аз мисля 4е по простата при4ина 4е са единни в преследването на общата цел - да не плащат ток. Ако мнозинството българи са единни в това да полу4ават детски, и найстина застанат зад приказките си с дела, ще полу4авате детски, и аз искам-неискам, ще плащам детски. Вие цяла комунисти4еска система сринахте за 1 ден (нещо което великите Западни държави с общи усилия са се мъ4или да направят с десетилетия), едни детски ли не може да извоювате?
Ако имаш разли4но мнение от моето - кажи си го, изтъкни си при4ините и не ми се карай и под4ертавай и препинателно-знакувай...
Защо са циганите така - аз мисля 4е по простата при4ина 4е са единни в преследването на общата цел - да не плащат ток. Ако мнозинството българи са единни в това да полу4ават детски, и найстина застанат зад приказките си с дела, ще полу4авате детски, и аз искам-неискам, ще плащам детски. Вие цяла комунисти4еска система сринахте за 1 ден (нещо което великите Западни държави с общи усилия са се мъ4или да направят с десетилетия), едни детски ли не може да извоювате?
T&C of my opinion:
Е, сега не сменяй темата.
Казах "Вие" в предишният пост по простата при4ина 4е не съм бил на години по това време. Нито мога от собствен опит да кажа дали е било добре или зле като цяло. Помня малко неща - това 4е родителите ми не се тревожеха за дтски или за наем, това 4е играех с останалите деца дълго след като се стъмни, 4е имахме безплатен зъболекарски кабинет в у4илище и т.н.
Но съм сигурен 4е като всяка система - има си и добри и лоши страни. Не ми лепи така етикетите произволно, нямам си представа как е било, бях дете през 80-те, и 4аках на родителите ми и "Държавата" да ми плащат сметките...

Казах "Вие" в предишният пост по простата при4ина 4е не съм бил на години по това време. Нито мога от собствен опит да кажа дали е било добре или зле като цяло. Помня малко неща - това 4е родителите ми не се тревожеха за дтски или за наем, това 4е играех с останалите деца дълго след като се стъмни, 4е имахме безплатен зъболекарски кабинет в у4илище и т.н.
Но съм сигурен 4е като всяка система - има си и добри и лоши страни. Не ми лепи така етикетите произволно, нямам си представа как е било, бях дете през 80-те, и 4аках на родителите ми и "Държавата" да ми плащат сметките...

T&C of my opinion:
- не става въпрос дали една държава е демократична или не а дали е либерална /сащ/ или социална /канада, европа/mirkaa написа:Интересно ми е защо например в една голяма "демокрация" и пример-държава като САЩ няма дори и помен от понятие като "детска надбавка"??? А също така и майчински де, като ще говорим в този ред..![]()
п.с. НЕ съм на страната на BG-Dude!!! До сега не съм се съгласила и с едно от неговите мнения...
- сащ е единствената развита страна която има прираст на населението в другите по този начин се насърчава раждаемостта
Абе, аз така и не разбрах от прочетеното до тук, колко са детските надбавки във федералните провинции? Това за Б-я, го знаем... темата сме я дъвкали и преди. Лично аз и моята съпруга не получаваме такива, щото сме били богати
... имаме си фирми
. Тъй че я кажете как се справят канадците? Българите ги видяхме
.