как се доказва трудов стаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
helen

как се доказва трудов стаж

Мнение от helen »

Здравейте
някой може ли да ми каже дали трудовия стаж се доказва само с трудова книжка или може и по друг начин. За съжаление само последната ми месторабота фигурира в трудовата ми книжка, а преди това съм работила на 2 места, но не са ми правили книжка. Освен това имам и стаж във САЩ, който естествено не фигурира в трудовата ми книжка.

:?:
aleksandar

Мнение от aleksandar »

Препоръки от бивши работодатели също вършат работа, телефони, адреси на фирмите където си работила. Аз лично не съм чул досега канадец или американец да имат трудови книжки:)) Ама тука е БГ все пак:))

Успех!
Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

Може и със справка от НОИ, заверена осигурителна книжка или копия от граждански договори
ress
Обратна връзка:

Мнение от ress »

Otnosno staja ot USA. Mojesh da go dokajesh s tax return form ako si si vrushtala danacite ili s letter of employment, no triabva da im se obadish i da poiskash takova.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Otnosno staza ti ot USA....
Az prilozih neshto kato Certificate of Service, koito pomolih da mi bade izdadeno s podpis na Supervisora i preporaka razbira se...:)
Tova beshe "just in case"za pred badeshti rabotodateli, no go prieha za staz pri procedurata v Quebec....
Tai kato tova beshe samo s podpis na supervisor( pechatite v USA i Canada ne sa tova, koeto sa v BG) na intervuto trjabvashe da donesa pismo v koeto da se upomenava tochno ot koga do koga sam rabotila...
Razbira se, da se nakara sluztelka v administraciata na kompanija v USA da izdade takova pismo otnema vreme...osobenno kogato i se zvani ot druga darzava i ne si na mjasto...vse pak mi izpratiha takova s absolutno greshni dati, koeto vaobshte ne ulesni polozenieto...
Na intervuto objasnih s 20 dnevnia si frenski situaciata i che chakam drugo takova pismo i intervuirashtata razbra...Dade mi certifikata i se ugovorihme, kogato pismoto pristigne da im go izpratja...
Predpolagam che v tvoja sluchai sashto ste svarshi rabota...Kogato im iskash takova pismo objasni za kakvo ti trjanva....Mislja, njama da imash problem...
helen

Мнение от helen »

имам писмо от работодателя в САЩ, което показва датите, когато съм работила, но понеже го поисках преди да си тръгна и е издадено един ден преди да спра работа на него пише от 1 юли 2002 до present. Датирано е на 14 дек, а 15 дек ми беше последния работен ден. Дали ще свърши работа или да искам ново.

Също така относно стажа ми в БГ, когато не съм била на договор, няма го в трудовата ми книжка, нито НОИ ще имат информация за него - само препоръки дали биха свършили работа и дали има опасност да трябва да обяснявам как така този стаж не е записан в трудовата ми книжка.

благодаря на всички за помощта :)
LaRue

Мнение от LaRue »

Направи си фалшива трудова книжка :idea: ( продават се във всички книжарници )
Защо ти е този стаж от USA???? Той ще ти повлече и други проблеми свързани със секюрити чека :idea:

Късмет!!!!!!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Botzo

Мнение от Botzo »

Само не следвай чуждия пример:
Направи си фалшива трудова книжка
Канада не е Русия и мой съвет е такива работи да не правиш.
Ще те хванат за нула време.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Botzo написа:Само не следвай чуждия пример:
Ами какъв е начина да го проверят?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Botzo

Мнение от Botzo »

ivanko13 написа:Ами какъв е начина да го проверят?
Ми за нашите се обаждаха до БГ, както и в актуалната работа на която бяхме. Там къдет окандидатствахме знам и други случай.
Какво ще стане коа решат да проверят helen? Ще си спомня за винаги милия съвет който е получила тук.
Моя съвет е никакви лъжи, а иначе всеки си има глава да си решава.
Последно промяна от Botzo на Съб Юли 23, 2005 4:38 am, променено общо 2 пъти.
LaRue

Мнение от LaRue »

ivanko13 написа:
Botzo написа:Само не следвай чуждия пример:
Ами какъв е начина да го проверят?
Няма такава възможност :idea: Разгледаи архива и ще се убедиш
бозо не е достоверен източник на информация (това аз постоянно го повтарям и доказвам с линкове)
Изображение
Botzo

Мнение от Botzo »

LaRue написа:Направи си фалшива трудова книжка :idea: ( продават се във всички книжарници ).....
Само внимавайте ........ това ще ви кажа.
Това че в Канада са дошли 2-3 ма измамници по тоя начин не означава че това е постоянна тенденция.
Пак повтарям: моя съвет е никакви лъжи, а иначе всеки си има глава да си решава.
Това е ..... и темата е приключена за мен.
LaRue

Мнение от LaRue »

Botzo написа:
ivanko13 написа:Ами какъв е начина да го проверят?
Ми за нашите се обаждаха до БГ, както и в актуалната работа на която бяхме. Там къдет окандидатствахме знам и други случай.
Какво ще стане коа решат да проверят helen? Ще си спомня за винаги милия съвет който е получила тук.
Моя съвет е никакви лъжи, а иначе всеки си има глава да си решава.
бозо, момичето кандидатства от България, а не от Аржентина :idea:
Другото няма да ти го пиша защото ти си знаеш :wink:
Изображение
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Helen,

Izvadi si novo pismo ot USA.
Neznam dali vse oste oste mozesh da se samoosigurish sas zadna data, no ako e taka napravi go i kazi che rabotodatelja ti e iskal ot teb da se samoosigurjavash....Tova e praktikata ponjakoga i sashtestvuva kato variant makar i ne chesto sreshtan.Razbira se zaedno s tova prilozi i preporaka ot sashtia tozi rabotodatel, kadeto ne si bila na dogovor.

Naskoto chetoh che e vazmozno sreshtu njakakva suma da si kupuvame staz za vremeto ,kogato sme bili v Universitet.
Ne razbrah samo dali tova se otnasja za hora na koito ne im dostigat 2-3 godini za pensia ili vseki moze da go pravi.
Proveri tova.
helen

Мнение от helen »

Първата ми работа в БГ беше на Златни пясъци докато бях студентка, 2 лета - там естествено не се работи с договори или трудови книжки. След това 2 зими (също докато учех) работих като преподавател по английски в една езикова школа. Мога да взема препоръки и от двамата ми работодатели.

През това време ме осигуряваше (здравно) университета.

Фалшива трудова книжка ли е варианта? :?
Заключено