някой знае ли как стои въпроса с платените осигуровки за пенсия ако човек реши да напусне канада?
знам че от германия ги връщаха на българи дето се местеха от там и затова се чудех как ли е тук.
връщане на осигуровки при напускане на canada?
Абсолютно съм съгласна!bateto написа:И мен живо ме интерисува,макар да не съм убеден дали тук нещо връщат като ги знам ,че са като българските митничари,учили са в училище само операцията прибавяне.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Ми те и тука не биха врастали кинти - но има някакво споразумение между БГ и Германия - ако си внасял осигуровки за пенсия в тукасната система -може да ис ги вземе6 обратно но само ако периода е по малко от 60 месеца-(5години) -ако преьварли6 5 години -сте полу4ава6 немска пенсия-но не е ясно колко-стот тука в Де системата е крива -сега тия дето работим -пластаме на сега6ните пенсионери-пак ако доживеем до пенсия -би трябвало да ни пластат пенсииете -тия дето сте работят тогава. ама както се казва -я камилата-я камиларя