Здравейте и от мен
Честитя сертификатите на вече получилите ги и им завиждам благородно. При мен
интервюто наближава и съм леко притеснена. Имам нужда от съвет и ще бъда много благодарна, ако някои помогне. Ситуацията е следната: в поканата за
интервю са ми написали допълнително с химикалка да нося "mise a jour de l'emploi depuis...", където визират настоящата ми работа. Месеци наред се чудих какво имат предвид понеже това не е име на някакъв документ и мисля да се конкретизирам по въпроса на
интервюто като представя трудова книжка, трудов договор, принт скрийн от сайта на компанията, където ме има и мен и визитна картичка. Вчера обаче, четейки форума ми хрумна, че вероятно имат предвид служебна бележка. Аз такава нямам, в момента съм в отпуска, за да уча за
интервюто и ако се изтърся в офиса изневиделица с молба за служебна бележка ще прикова всички погледи и не само. Фирмата ми е много клюкарска и знам, че ще си навлека сериозни проблеми, ако поискам бележка. Ще ме питат закъде ми е и кашата ще почне. Ако излъжа, може да напишат измислената от мен институция в бележката и всичко ще се обезсмисли. В местоработата ми просто за всичко се искат обяснения и много ме е страх, че ще си вкарам автогол, ако поискам такъв документ. Може да си изгубя работата, в момента в офиса е много изнервено и някои хора вече бяха изгонени. Та се чудя дали не мога да мина без такава бележка, като представя на
интервюто посочените по-горе документи. Нали от трудовата книжка все пак става пределно ясно, че не съм си напуснала работата, за какво ми е бележка? А тя и евентуална трудова характеристика се обезсмислят допълнително и от факта, че това, което всъщност работя не отговаря на официалната ми позиция. Какво да правя, дайте спешен съвет, моля. Доколкото знам не искат от всички кандидати такива бележки на
интервюто, нали? Ако обясня ситуацията мисля, че биха ме разбрали. Ще им кажа, че ваденето на служебна бележка би ми навлякло сериозни проблеми, но ако смятат, че не мога да мина без такава ще кажа, че ще извадя...