ivandaman написа:... Ралица Василева от СиЕнЕн.... (е) може би най-добрият пример за усавършенстване на Английският език, от човек който не е роден в англоговоряща държава. Забележете че тя не говори нито с Американски Акцент, Нито с Британски. Забелязва се че английският и е с американско влияние, но не е като на "нейтив спийкър"....
Тя не е много удачен пример.
Първо - най-вероятно има вродено чувство към
езика
Второ - речникът на CNN е нарочно "свит" до минимум и, следоватено, самата подборка е "свита" също - всички говорят по еднакъв начин. Фирмена политика
Всичко казано по-горе за формални правила и други подобни е вярно (или, поне не е грешно). За съжаление, обаче, не ми върши никаква работа! Тъй като ми липсват знанията от 1-4 клас (или аз си мисля така), правилото, че като срещнем "звучна съгласна" (кои ли бяха тези звуци?!) и определена буква (или звук) преди или след нея, е неприложимо, когато става дума за жива реч в реално време. Никой не може да ме убеди, че когато говорим си представяме изписана думата и извършвайки "анализ" в реално време, произнасяме правилният звук....