Избори за Народно събрание 2021

Къде, кога, какво и как предстои да се случи.
Публикувай отговор
Аватар
c200
Мнения: 2085
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Избори за Народно събрание 2021

Мнение от c200 »

Моля, препратете на приятели.
Изборите за Народно събрание са насрочени за 4 април 2021. За образуването на всяка секция са нужни минимум 60 регистрации. Вече можете да се регистрирате официално в сайта на ЦИК.

https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/registered

https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit

Избягвайте да изписвате нови секции, защото гласовете се разделят и не е сигурно как ще се разпределят вашите регистрации.
Призовавам организаторите от големите градове да разпространят предпочитаните от тях имена по всякакви канали (социални мрежи, имейли, форуми и т.н.). Вече е направено за Монреал в подфорум Квебек - viewtopic.php?f=19&t=51384

ВАЖНО:
Вашите данни се изписват при регистрацията на КИРИЛИЦА
Вашият адрес по лична карта - на КИРИЛИЦА
Вашият адрес в Канада - на ЛАТИНИЦА

Изборен Кодекс
чл. 263
(2) Избирател, който гласува извън страната, удостоверява самоличността си с паспорт, лична карта или военна карта съгласно чл. 13, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за българските лични документи. В случай че срокът за валидност на документа за самоличност на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулското представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.
https://www.cik.bg/bg/documents/acts

Благодаря
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Публикувай отговор