Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
iliq289
Мнения: 3
Регистриран на: Пет Окт 13, 2017 5:57 am

Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от iliq289 »

Здравейте казвам се Илия на 28 години и от няколко години мечтая да емигирирам трайно в Канада поради една или друга причина. Насочил съм се към англоговорящите щати. (скаран съм с френският.) Имам няколко въпроса как се седят нещата с намирането на легална работа все пак крайната цел е да получа гражданство. След 1 дек до колкото разбрах пада визовия режим и мога да седя до 90 дни в страната което реално ме прави турист без работа. Имам около спестени 3-4к$ в канадски долари и мога да тръгна още на 1-ви но имам нужда от съвет и насоки как по най-бързия начин да си намеря каквато и да е легална работа. Какво ще работя нямам претенции за начало стига да мога да си плащам данъците и да съм легален. Като умения разполагъм с широк набор от линукс системи до леене на бетон :rofl: . Скоро също разбрах,че периода за гражданство ще бъде намален на 3 години от 11 Октовмри ако може и малко информация по-този въпрос.

Благодаря предварително за отделеното време.
Поздрави!
Аватар
MrGeek
шумкарин
Мнения: 15813
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: Medina, WA

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от MrGeek »

Казано накратко, тази работа няма как да стане. Въпросът е дъвкан вече многократно в една камара теми. Като турист можеш само да се разхождаш в Канада и да разглеждаш туристически забележителности. Толкова. За легална работа можеш спокойно да забравиш, хеле пък за гражданство - все едно да дръгнеш да слагаш покрива на къщата, преди още да си изкопал дупката за основите.
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

Powered by мухЪтЪ.
iliq289
Мнения: 3
Регистриран на: Пет Окт 13, 2017 5:57 am

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от iliq289 »

Нали за това се допитвам за насоки как да "поставим основите" . Чета форума от няколко дни и ми прави впечатление ,че голяма част от хората които пишат са изключително враждебни към всеки който тепърва се опитва да емигрира.
Аватар
MrGeek
шумкарин
Мнения: 15813
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: Medina, WA

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от MrGeek »

Не знам какво си прочел от всичката информация във форума и уикито, но никъде в нито една тема или статия няма споменат въпросния вариант, който си поставил - идване като турист и започване на легална работа. Такъв вариант няма. За легално пребиваване с право на работа има два варианта - успешно приключване на имигрантската порцедура или също така успешно получаване на работна виза по друга отделна процедура. Тези процедури отнемат доста време, като за всяка от тях си има една камара изисквания плюс немалко и късмет. Иначе относно способностите, мога твърдо да ти гарантирам, че тук в Канада, такова нещо като "умения за работа с широк набор от линукс системи до леене на бетон" никой не търси.
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

Powered by мухЪтЪ.
iliq289
Мнения: 3
Регистриран на: Пет Окт 13, 2017 5:57 am

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от iliq289 »

Никъде не съм казал,че искам да тръгвам като турист това беше чиста самоирония .Целта на поста да се ориентирам от тук какви са процедурите които трябва да предприема. Благодаря за изчерпателният отговор.
Аватар
AsicsFan
Мнения: 229
Регистриран на: Пет Май 22, 2009 11:50 am
Местоположение: Toronto, ON Canada

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от AsicsFan »

Гледай сега колега Илия, много джуниър се исказваш, срамиш бранша - няма да казваш "лея бетон", ще кажеш "клиент-ориентирано инсталирам и конфигурирам разнообразен набор от бетонни продукти на различни платформи, според съвременни спефицикации и конфигурационни профили по предварително подготвен план за качествен контрол". Ич ти го няма самопромотирането начи.

А сега сериозно. Ако дойдеш като турист, работа само на черно можеш да намериш, но ще е много трудно. Търсенето на работа в Канада по принцип е трудно, а на черно още по. Колко би получавал, нямам идея. Тия 3-4к канадски ще фръкнат за нула време, да знаеш. Ние като пристигнахме 2010 средата, най-евтината стая беше 700, но ни предупредиха че там бели не биха отишли. Нашия едностаен тогава май беше към 1100. Говоря за Торонто.

А как се имигрира в Канада по принцип, ти гугъл да беше питал досега щеше да знаеш. Има си правителствени сайтове, там пише. Този форум има търсачка, ползвай я - камара народ са писали през годините как се прави. Просто разгледай и прочети.
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11109
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от optics »

iliq289 написа:Нали за това се допитвам за насоки как да "поставим основите" . Чета форума от няколко дни и ми прави впечатление ,че голяма част от хората които пишат са изключително враждебни към всеки който тепърва се опитва да емигрира.
Тези хора до този момент не са се обадили в темата ти. Само положителни виждам.
Чети кой какво хортува и само след няколко дни ще си се ориентирал на кого да вярваш. Като начало - недей вярва на жената-мъж щото тя лъже ей така за спорта. Официалния сайт за легална имиграция намери ли го вече?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
7George
Мнения: 8280
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от 7George »

Гражданството ти е най-малкия и най-далечен проблем, за оставане тук ни е нужен документ за постоянно пребиваване (PR), който се дава на одобрените емигранти. Тия парици ще ти свършат за 1 месец на повечето места (провинции, не щати) във федерална Канада, като емигрант трябва да носиш поне 10 хиляди, вече може и да са повече. Затова най-добре е да събереш инфо и средства преди да започнеш да действаш, ако не знаеш френски ще ти трябва поне добър английски, за да черпиш инфо от официалните канадски сайтове.
Ако не си семеен, може да се ожениш и за някоя канадска гражданка, докато си е в БГ или тук, докато си на екскурзия, после да се върнеш обратно и да изчакаш процедурата за събиране на разделени семейства, защото това може и да стане по-бързо от другите емигрантски процедури. Знам че има много млади (или не толкова) жени в Канада примерно българки, които търсят варианти да се "задомят", а това не е много лесно по разни причини. Много пък младежи се мръщят на тоя вариант, смятайки че са по-добри сами по себе си и над тия неща.
Може и да поработиш в ЕС, събирайки инфо, пари и стаж, узрявайки зе канадската си мечта. Ако пък средствата не са проблем, може да да дойдеш на разходка и екскурзия в Канада, но това не винаги те ориентира, защото е известно, че не трябва да се бъркат емиграцията с екскурзията.
Пропуснах и варианта с временната работна виза, като начало на емиграцията, но той е обсъждан в много от форумните теми, намери ги и тях.
Missing 80's badly...
Canuck
Непукист
Мнения: 1833
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от Canuck »

7George ти е дал много изчерпателен отговор. Аз мога да допълня само, че канадците се дразнят, когато чуват, че имали щати, защото щати има в САЩ, а в Канада има провинции и територии. Дори по разни състезания задават въпроси от сорта - колко щати има в Канада и отговорът е 0, защото Канада има 10 провинции и 3 територии. Не е лошо да прочетеш малко за историята и географията на Канада като начало.
Аз бих ти препоръчал тази кратка правителствена книжка, с която се подготвят имигрантите за теста за канадско гражданство.
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/pub/discover.pdf"

Що е отнася до имиграционната процедура, това е официалният сайт
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp"

Ако ти се струва неразбираемо, ползвай информацията от примерно този сайт, в който са описани различните процедури
https://www.canadavisa.com/canadian-imm ... ocess.html"

Но, иначе не те съветвам да даваш пари на разни адвокати, тук има достатъчно хора, които ще ти помогнат и няма да се наложи да даваш маса пари за комисионни.

Не мисля, че тук хората са враждебни към нови кандидат-имигранти, по-скоро старите кучета (вече имигриралите в Канада) се дразнят от дилетантски въпроси от сорта, мога ли да сляза от самолета и да почна ква да е работа или как е в англоезичните щати? Аз, макар и да ти отговорих търпеливо, също се подразних от заглавието ти за англоговорещ щат, като горд канадски гражданин. :wasntme: Просто защото си мисля, че човек когато е решил да имигрира някъде, би трябвало да е запознат с елементарни факти за тази страна от сорта на - столица, официални езици, административно деление. Аз примерно когато бях на 13 години бях убеден, че ще имигрирам в Канада и като начало прочетох всички книги в централната варненска библиотека и в кварталната библиотека за Канада. След това намерих някаква енциклопедия на английски език World Book Enciclopedia в 26 тома в градската библиотека и прерових томовете един по един за да фотокопирам всичко за Канада от история, география, литература, растителен и животински свят до информация за всяка отделна провинция и територия, плюс биографиите на известни канадци и индиански вождове. След това, писах на канадския губернатор да ми прати инфо за канадския имиграционен закон и писма до посолствата във Виена и Белград с формуляри за кандидатстване за имиграция, визи и списък на канадските университети. Ей така да си ги имам от рано. Всички ми отговориха и още си пазя писмата. Сега, аз съзнавам, че съм бил маниак, но и също отчети, че тогава интернет беше в зората си. А, сега с един клик ти излиза всичко в чичо гугъл, затова е малко дразнеща елементарната представа за страна, в която някой се кани да имигрира.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5740
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от Kan_Tangra »

Canuck написа: След това, писах на канадския губернатор да ми прати инфо за канадския имиграционен закон и писма до посолствата във Виена и Белград с формуляри за кандидатстване за имиграция, визи и списък на канадските университети. Ей така да си ги имам от рано. Всички ми отговориха и още си пазя писмата. Сега, аз съзнавам, че съм бил маниак, но и също отчети, че тогава интернет беше в зората си.
М, да!
То и аз от дистанцията на времето си мисля, че в Канада емигрират или маниаци, или заблудени.
Въпросът е, отрано човек да си прецени, от кои е ...
:D

Казвам го без грам лоши чувства. Особено към Canuck.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
jet
Мнения: 1148
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 12:56 pm
Местоположение: Toronto

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от jet »

Ти като гледам си фифти-фифти.
Canuck
Непукист
Мнения: 1833
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от Canuck »

Kan_Tangra написа: М, да!
То и аз от дистанцията на времето си мисля, че в Канада емигрират или маниаци, или заблудени.
Въпросът е, отрано човек да си прецени, от кои е ...
:D

Казвам го без грам лоши чувства. Особено към Canuck.
Кане, като се замисля, винаги е така, обикновено за да успееш в нещо, трябва да си маниак! :D А, заблудените, далече не стигат.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Desilium
Мнения: 11
Регистриран на: Пон Окт 02, 2017 3:09 am

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от Desilium »

Здравейте,
Някой може ли да ме насочи към лица или фирми в България, от които да получа пълна актуална информация относно кандидатстване за виза през 2018, както и евентуално да ползвам техните услуги при кандидатстване.
Благодаря предварително!
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5740
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от Kan_Tangra »

Първият тест за целесъобразност при емиграция в Канада е, сам да си събереш информацията и да си попълниш документите.
Ако финансово не ти излиза (примерно вадиш по 1000 лв на час и предпочиташ да платиш 100лв на час на друг);
или ако интелектуално не ти илиза (примерно и да прекараш 1 месец, пак да не можеш да се ориентираш кое как),
то тогава Канада не е за теб.
Просто не излиза сметката.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Въпроси за емиграция в англоговорящ щат и насоки.

Мнение от Pyrelight »

jet написа:Ти като гледам си фифти-фифти.
:rofl: :y:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Публикувай отговор