Виза за USA?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Al Bundy
Мнения: 160
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 7:47 am
Местоположение: Торонто

Мнение от Al Bundy »

Моята версия относно какво оказва влияние при даване на виза е комбинация от всичко по-горе споменато плюс фактори като дали си правил и предишни опити да кандидатсваш за виза, дали са ти отказвали, по какви причини и т.н. Аз никога през живота си не бях кандидатсвал за амер. виза. Просто в положението, което бях преди да речем 7-8 г. ми беше ясно че е безсмислено. 100% бях сигурен че ще ми откажат. Също така знаех че отказ за виза оказва влияние при селдващото интервю, колкото и документа да ми показват на които пише че всяко интервю се гледа без значение резултата от предишни такива. Това са приказки за първокласник. Ако беше така нямаше да има на апликейшъна въпрос отказвана ли ви е виза и тем подобни въпроси. Та затова и не съм си правил труда да се явявам на интервю, да си хабя парите и нервите и т.н. Това и факта че нямаме близки роднини като майка, баща, брат сестра, там ни помогна да ни дадат визи. Нито бележка от работа са ми искали, въпреки че бях си приготвил такава, нито доходи, нито нищо. Всичко беше на дума. Просто си имат някои доста ясни критерии, които ако не са изпълнени, не минаваш. Ако са изпълнени на имиграционния му остава единствено да ти зададе няколко странични въпроса, които даже не е необходимо да задава, щото черно на бяло няма какво да го спре за да не ти даде виза. Друг е въпроса ако се държиш нервно и неадекватно, тогава най-вероятно ще те отрежат. Като лично опарил се, не съветвам някого да лъже относно наличието на близки в US. Напълно нормално е да искаш да видиш роднини с които не си се виждал от години, при условие че сте на няколко часа разстояние един от друг. На мен не ми пукаше дали ще ми откажат, защото знаех, че така или иначе като взема паспорта ще мога да пътувам без проблем. Нямах нищо планувано, така и писах в апликейшъна. Това което писах като причина за пътуване е че искахме да посетим Ню Йорк за 2 дни. Друг важен фактор според мен е евентуалната дата на пътуване да не е много близка до датата на интервюто. И много други още.
alkaponbg
Мнения: 795
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 6:07 am
Местоположение: Montreal

Мнение от alkaponbg »

Интервютата само на английски ли са? Щото ако кандидата говори предимно френски, това е един не малък мотив да остане в Квебек, а не да е потенциален емигрант в САЩ..
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

alkaponbg написа:Интервютата само на английски ли са? Щото ако кандидата говори предимно френски, това е един не малък мотив да остане в Квебек, а не да е потенциален емигрант в САЩ..
майтапиш ли се? американец да говори френч. лол
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
VenV
Мнения: 56
Регистриран на: Вто Фев 08, 2005 3:46 pm
Местоположение: Vancouver, BC
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Сега май са позатегнали положението :( , аз си взех виза преди 9/11,
когато ме попитаха защо искам да ходя в УСА им отговорих : "shoppinnng and hollidayzz". Цялото мероприятие отне 3 часа, по това време вече работех (по специалността си), но май нямах и 1 една година ПР в Канада. Мисля че, ако кажеш че отиваш на шопинг в УСА (а сега е много популярно) и имаш някаква работа в Канада е много вероятно да ти дадат виза. Успех.
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

VenV написа:Сега май са позатегнали положението :( , аз си взех виза преди 9/11,
когато ме попитаха защо искам да ходя в УСА им отговорих : "shoppinnng and hollidayzz". Цялото мероприятие отне 3 часа, по това време вече работех (по специалността си), но май нямах и 1 една година ПР в Канада. Мисля че, ако кажеш че отиваш на шопинг в УСА (а сега е много популярно) и имаш някаква работа в Канада е много вероятно да ти дадат виза. Успех.
може ли разкодираш 9/11 , моля...

:lol: така, а в молбата , която сега се попълва онлайн какво записа за адрес и / или лице ? или тогава не е имало такова изискване...аз искам виза по същите причини :D
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

9/11 e 11-ти септември т.е. 11.09. ама написано по тукашен стандарт. Има се предвид 11.09.2001 г.
С други думи, човекът е взел виза преди тази дата.
Надявам се няма да питаш какво се е случило на тази дата?
Шегувам се, естествено. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

Линко, много благодаря :wink: :D

неслучайно се преброих в "бавноразвиващите се камилчета"
:wink:

повече нищо нема да питам , че тогава кой знае в каква тема ще ни изтипосате :wink: особено Мр.Гийк :lol:
VenV
Мнения: 56
Регистриран на: Вто Фев 08, 2005 3:46 pm
Местоположение: Vancouver, BC
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Здаравей zorina, наистина трябваще да пиша малко по-разбрано, извинявай. Обикновено бързам и понякога правя граматични и други грешки :oops: . Когато "кандидатствах" за УС виза процедурата беше следната: отива се 8 ч. сутринта до посолството и се подава молбата, към 10 ч. се нареждаш на една опашка и към 10.30 ч. си говориш през гишето със служител. До колкото си спомням ме питаха за роднини и познати в УС и аз казах - нямам. Цялото интервю беше 2-3 минути, накрая човека каза ОК и след около половин час от друга опашка си взех паспорта с визата. Имах документ от работата ми къде и какво работя. Това беше преди, сега доколкото знам е доста по-сложно.
Пак успех.
Аватар
Danail
Мнения: 101
Регистриран на: Вто Мар 23, 2004 9:21 am
Местоположение: Vancouver, BC
Обратна връзка:

Мнение от Danail »

Зорина,

прочетох всички отговори по темата, и искам да споделя няшия опит. Ние взехме визи за САЩ на 8 месец след идването ни в Канада. Моето лично мнение, че беше по-лесно от колкото съм си го представяла. Тук, процедурата сега е следната: Запазваш си час за интервю по интернет, попълваш си документите, които са на официалния им сайт и отиваш в уговорения час и ден за интревю. Преди таксата за виза се плащаше на място, сега има дадена сметка по която предварително можеш да наредиш парите предварително. Таксата е 100 щатски долара. При нас, когато кандидатствахме, аз бях още в изпитателен период на работа, а съпругата ми - 4 месеца в фирмата й. Единствените въпроси които ни зададоха бяха какво работим, какво печелим и какъв ни е статута в Канада. Отне като цяло 5 минути с вземането на отпечатъци на двамата ни.... Бях толкова изненадан - че като ни казаха елате утре за визите, неможех да взема решение, дали трябва да тръгвам или не. На следващия ден отидохме и си взехме визите - като на всички останали и на нас ни дадоха за 10 години. Моят съвет е, смело отидете и кандидатсвайте, не е нито толкова сложно, нито страшно...
Хайде чао за сега и поздрави от Ванкувър.
Бъди смел, а когато не си, преструвай се , че си, никой няма да усети разликата!
Smart Dust
Мнения: 926
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:43 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Smart Dust »

Danail ще пуснеш ли линка към документите, че не ми се рови с Google.

Мерси предварително.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
dairymaid
Мнения: 67
Регистриран на: Съб Май 14, 2005 5:11 am
Местоположение: Victoria, BC

Мнение от dairymaid »

Привет,
Ето го линка https://evisaforms.state.gov/ds156.asp
А тук са изискванията и другите детайли http://travel.state.gov/visa/temp/types ... 262.html#5
Поздрави
Весела
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

VenV написа:Здаравей zorina, наистина трябваще да пиша малко по-разбрано, извинявай. Обикновено бързам и понякога правя граматични и други грешки :oops: . Когато "кандидатствах" за УС виза процедурата беше следната: отива се 8 ч. сутринта до посолството и се подава молбата, към 10 ч. се нареждаш на една опашка и към 10.30 ч. си говориш през гишето със служител. До колкото си спомням ме питаха за роднини и познати в УС и аз казах - нямам. Цялото интервю беше 2-3 минути, накрая човека каза ОК и след около половин час от друга опашка си взех паспорта с визата. Имах документ от работата ми къде и какво работя. Това беше преди, сега доколкото знам е доста по-сложно.
Пак успех.
Здравей ВЕнВ,

ееее, имало и късметлии, или късметлиите са във Ванкувър :D
няма проблемза грешките, важното е , че пишем поне по една и съща тема :lol:

мдааа, сега , поне на база мое проучване и опита , споделен от съфорумците, УС визата е доста по-сложно нещо, да не говорим, че и доста повече време отнема. Но нищо не пречи да се пробваме.
Благодаря! :D
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

Danail написа:Зорина,

прочетох всички отговори по темата, и искам да споделя няшия опит. Ние взехме визи за САЩ на 8 месец след идването ни в Канада. Моето лично мнение, че беше по-лесно от колкото съм си го представяла. Тук, процедурата сега е следната: Запазваш си час за интервю по интернет, попълваш си документите, които са на официалния им сайт и отиваш в уговорения час и ден за интревю. Преди таксата за виза се плащаше на място, сега има дадена сметка по която предварително можеш да наредиш парите предварително. Таксата е 100 щатски долара. При нас, когато кандидатствахме, аз бях още в изпитателен период на работа, а съпругата ми - 4 месеца в фирмата й. Единствените въпроси които ни зададоха бяха какво работим, какво печелим и какъв ни е статута в Канада. Отне като цяло 5 минути с вземането на отпечатъци на двамата ни.... Бях толкова изненадан - че като ни казаха елате утре за визите, неможех да взема решение, дали трябва да тръгвам или не. На следващия ден отидохме и си взехме визите - като на всички останали и на нас ни дадоха за 10 години. Моят съвет е, смело отидете и кандидатсвайте, не е нито толкова сложно, нито страшно...
Хайде чао за сега и поздрави от Ванкувър.
Браво на Данаил!

Е това се казва постинг :lol: оптимизъм :D
отивам!!! слагам си една шапка с кленовия лист само :lol: и си тананикам химна, канадския :lol:

Много благодаря и на вас, и на всички откликнали по темата.
Чао и специални поздрави от Торонто. и приятен уикенд :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

много ми е интересно ако ти откажат виза, и след години като вземеш кан паспорт и речеш да минеш границата какво ще стане. Няма да те върнат много ясно, ама сигур проверката ще е дълга
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
nasa
Мнения: 115
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 2:43 am
Местоположение: Canada

Мнение от nasa »

Изобщо няма такова нещо. Като вземеш канадски паспорт ставаш "чисто нов", проверката ще е нормална. Няма значение колко и за къде визи са ти отказвали като българин.
Публикувай отговор