Виза за USA?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Виза за USA?

Мнение от zorina »

Въпрос към новите в Канада:

Някой с ПЕРМАНЕНТ КАРТА скоро подавал ли е документи за виза за Щатите?

ако да - какъв е резултата (предполагам в повечето случаи е положителен :P ) и колко време приблизително отнема от подаването до получаването на виза? Благодаря..
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

резултатът ще е положителен ако имаш основателна причина до отскочиш до щатите. Иначе гориш със 100 кинта.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Veliko написа:резултатът ще е положителен ако имаш основателна причина до отскочиш до щатите. Иначе гориш със 100 кинта.
Моля те дай пример за някаква основателна причина, че и мен ме вълнува въпросът с визите за САЩ!
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

Какво значи основателна, на мен ми дадоха преди години за ходене на гости на познати за тенксгивингс, искаха адреса и телефона но не са им се обаждали :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

основат. причини=туризъм- с хотелски резервации, конференции, бизнес срещи, на гости на легални приятели пр. Трябва да докажете ties w Canada i wzemate 10 god. viza.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
Al Bundy
Мнения: 160
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 7:47 am
Местоположение: Торонто

Мнение от Al Bundy »

Адрес и телефон на приятели искат. Отивате за 3-4 дена да се видите, ще питат откъде ги познавате? Добре е ако нямате роднини там. Ако не, както в нашия случай, след 1,5 год. с permanent residency получихме 10 г. визи.
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

Veliko написа:основат. причини=туризъм- с хотелски резервации, конференции, бизнес срещи, на гости на легални приятели пр. Трябва да докажете ties w Canada i wzemate 10 god. viza.
добре де, това е нещо идиотско. значи как изобщо да планирам нещо, камо ли пък да резержирам, при положение , че незнам какъв ще бъде резултата.

вчера разглеждах сайта и в общи линии съм на път да се откажа. лице и адрес в щатите - това е изискване , което е задължително да се попълни.

аз си мислех, че като нормален човек ще ти дадат виза, ти си я имаш, пук като решиш отскачаш. нямам конкретна причина за ходене , но защо човек да няма виза, винаги може да отиде за 2 - 3 дни на надолу..

излиза, че наистина трябва да имаш причина и че изобщо не е възможно ей тъй да се грабнеш и да се разходиш. благодаря на всички, които споделиха мисли и опит по темата...
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

Al Bundy написа:Адрес и телефон на приятели искат. Отивате за 3-4 дена да се видите, ще питат откъде ги познавате? Добре е ако нямате роднини там. Ако не, както в нашия случай, след 1,5 год. с permanent residency получихме 10 г. визи.

браво на вас :D пътувайте и за мен :D че не всеки може да пътува :cry:
Seahawks
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 1:24 am
Местоположение: Seattle

Мнение от Seahawks »

a в същото време българите със зелена карта в Америка си ходят в Канада когато си искат без виза
chili
Мнения: 94
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:48 am
Местоположение: Canada

Мнение от chili »

Конкретно по въпроса. Явяването за американска виза с pr карта е същото като да се явиш на интервю в Бг с малка разлика/ В Бг доказваш, което важи за всякакъв вид туристическа виза, че имаш дълбоки връзки с родината и затова ще се върнеш и няма да останеш нелегално в САЩ. Е, нюансът за Канада е следният - трябва да докажеш, че имаш дълбоко установени връзки с Канада, което ако питате мен е много по-трудно. Има негласно правило на pr-и с по-малко от година престой да им се отказват такива визи. Разбира се издаването на виза е работа на имиграционният офицер, така че всичко е в неговите ръце. Ако прецени, че бихте се завърнали, ще получите виза.
Аз имах два пъти издавана виза от Бг, едната многогодишна, опитах миналата година да си изкарам от Quebec, отказаха ми без никакво колебание.
Естествено, ако имаш хубава работа, къща, кола и други обратно притеглящи фактори, нищо чудно да ти издадат виза.
Който не играе, не печели. Прецени си шансовете и вземи решение.
Аватар
bucca
Мнения: 458
Регистриран на: Пет Окт 27, 2006 3:04 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от bucca »

Al Bundy написа:Добре е ако нямате роднини там.
А ако имаме бизки роднини, които са легално там?
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
chili
Мнения: 94
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:48 am
Местоположение: Canada

Мнение от chili »

Как би могло да повлияе наличието на легални роднини в САЩ върху молбата ви за туристическа виза? Отново въпросът опира до това дали имате достатъчно основателни причини да се върнете в Канада.
Това, че роднините ви са легални в САЩ не гарантира, че вие няма да останете нелегално. Построявете си добра и убедителна кандидатура и се надявате, че ще ви повярват. Задачата на имиграционния офицер е да пази границите на САЩ от нежелани имигранти, така че ще се наложи да убедите този човек да ви даде виза, понеже имате много и основателни причини да се върнете там, откъдето сте дошли.
Този при когото отивате няма никакво значение. Има значение, това което се намира в страната, от която тръгвате. Коли, къщи, имоти, деца, майки, бащи, бизнес, учение и т.н
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

chili написа:Конкретно по въпроса. Явяването за американска виза с pr карта е същото като да се явиш на интервю в Бг с малка разлика/ В Бг доказваш, което важи за всякакъв вид туристическа виза, че имаш дълбоки връзки с родината и затова ще се върнеш и няма да останеш нелегално в САЩ. Е, нюансът за Канада е следният - трябва да докажеш, че имаш дълбоко установени връзки с Канада, което ако питате мен е много по-трудно. Има негласно правило на pr-и с по-малко от година престой да им се отказват такива визи. Разбира се издаването на виза е работа на имиграционният офицер, така че всичко е в неговите ръце. Ако прецени, че бихте се завърнали, ще получите виза.
Аз имах два пъти издавана виза от Бг, едната многогодишна, опитах миналата година да си изкарам от Quebec, отказаха ми без никакво колебание. Естествено, ако имаш хубава работа, къща, кола и други обратно притеглящи фактори, нищо чудно да ти издадат виза.
Който не играе, не печели. Прецени си шансовете и вземи решение.
chili,
откъде да знаеш може да тръпнали в известно колебание имиграционните офицери :lol: :lol:

значи най-разумно за всички newcomers e да си укрепваме връзката с Канада :wink: :beer:
chili
Мнения: 94
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:48 am
Местоположение: Canada

Мнение от chili »

Именно за това говоря. Пуснете дълбоки корени тук и ще ви пуснат. Между другото интервюиращият ни каза да отидем през лятото, щял да ни даде визи. Интервюто беше през есента с идеята да пътуваме през празниците. Е, мерси, лятото не ми трябваше виза.
Как разбрах, че са ми отказали без колебание ли, :)? Даже не бяха разбрали, че с приятеля ми кандидастваме заедно, направо се бяха приготвили за отказ. Както се вика с лявата ръка взе паспорта, а с дясната се протегна за диплянката, дето я получаваш при отказ. Последното е шега :). Абе, не са лоши хора, ама като станат с г... нагоре нищо не може ги спря. За съжаление отказът при туристическа виза не подлежи на обсъждане, ако е друг тип виза, можеш да оспорваш с адвокат.
alkaponbg
Мнения: 795
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 6:07 am
Местоположение: Montreal

Мнение от alkaponbg »

Ми малко е кофти, щото докато покажеш сериозна връзка с Канада, и то дошло време за паспорт :), тъпо но факт, ако имаш роднини, не ги казвай, щото видиш ли, може да останеш при тях, ако нямаш пък не те пускат, а върви се оправяй...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Публикувай отговор