Избори за Народно събрание 2021

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
c200
Мнения: 2066
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Избори за Народно събрание 2021

Мнение от c200 »

Моля, препратете на приятели.
viewtopic.php?f=25&t=51385
Изборите за Народно събрание са насрочени за 4 април 2021. За Монреал се опитваме да организираме 3 секции. За образуването на всяка секция са нужни минимум 60 регистрации. Вече можете да се регистрирате официално в сайта на ЦИК.

https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/registered

https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit

Моля първо да потърсите името на избирателна секция, което смятате да въведете - възможно е вече да го има в друг вариант. Избягвайте да изписвате нови варианти на съществуващи имена, защото гласовете се разделят и не е сигурно как ще се разпределят вашите регистрации. Моля използвайте следните имена за региона на Монреал :

Brossard-Montreal

Cote des Neiges-Montreal

Българска църква “Свети Иван Рилски”

(може да се появат и още)


ВАЖНО:

Вашите данни се изписват при регистрацията на КИРИЛИЦА
Вашият адрес по лична карта - на КИРИЛИЦА
Вашият адрес в Канада - на ЛАТИНИЦА

Изборен Кодекс
чл. 263
(2) Избирател, който гласува извън страната, удостоверява самоличността си с паспорт, лична карта или военна карта съгласно чл. 13, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за българските лични документи. В случай че срокът за валидност на документа за самоличност на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулското представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.
https://www.cik.bg/bg/documents/acts

Благодаря
Последно промяна от c200 на Сря Фев 10, 2021 8:02 pm, променено общо 1 път.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
analgin
Мнения: 1295
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 7:25 am
Местоположение: фенклуб на Стрина

Re: Избори за Народно събрание 2021

Мнение от analgin »

Brossard & Brossard-Montreal, там ли е сега българското гето?
Каква е разликата между Brossard & Brossard-Montreal и двете не са Монреал?
Защо няма секция в West Island / l'Ouest de l'île или Laval (спалнята на Монреал, еквивалента на Люлин) където живеят само хора които плащат данъци и няма социалци? Само питам, аз ще гласувам в Отава, но отново някой е разделил общото по братски, че и съвети дава да не отварят нови секции.
Аватар
c200
Мнения: 2066
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Re: Избори за Народно събрание 2021

Мнение от c200 »

Да, забележката е правилна, промених написаното. Надявам се сега да е по-ясно.

Brossard и Brossard-Montreal е едно и също. Формулярът на ЦИК позволява да се пише каквото поискате и като резултат вече има записани за:
1. Montreal (6) - според логиката на ЦИК тия вече са загубени в борбата за регистриране на нова секция
2. Монреал (4) - тия също
3. Българска църква “Свети Иван Рилски” (47) - някой не е помислил да добави Монреал , макар и с тире. Поне тази секция се очертава сигурна заради многото регистрирани.
4. St. John's of Rila Bulgarian Eastern Orthodox Church (2) - отново без индикация за Монреал

Не би трябвало да е проблем ако в посолството обобщят данните и представят на ЦИК секциите с поне 60 регистрирани.
Само че май е по-добре да им сдъвчем и смелим данните. За западната част на острова и Лавал не зная защо няма организатори, но още не е късно, действайте.
П.С. Не е трудно да се досети човек, че електронната система за регистриране не е създадена точно за улеснение на гражданите. Но е все пак стъпка напред в сравнение с хартиените заявления, възползвайте се.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
analgin
Мнения: 1295
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 7:25 am
Местоположение: фенклуб на Стрина

Re: Избори за Народно събрание 2021

Мнение от analgin »

Да коригираме още една неточност в информацията която ни е поднесена от Бросарско - "Монрелската" група, а тя е относно валидността на документите с изтекъл срок.
Съгласно РЕШЕНИЕ № 2122-НС, София, 23 февруари 2021 г.

ОТНОСНО: гласуване на избиратели с лични документи за самоличност с изтекъл срок на валидност в изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

Р Е Ш И:

Избирателите, чиито срок на валидност на личните документи за самоличност е изтекъл или изтича в периода след 13 март 2020 г. имат право да гласуват на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. по време на извънредна епидемична обстановка, като удостоверяват самоличността си пред секционните избирателни комисии в страната и извън страната с лична карта или паспорт, като не се изисква удостоверение за издаване на лични документи по чл. 263 от Изборния кодекс.

Така, че ако някой има желание да гласува, но документите му са изтекли след 13 март 2020 г, ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА С ТЯХ, без да предприема допълнителни действия за подновяването им!

Оригинала на документа можете да прочете на https://www.cik.bg/bg/decisions/2122/2021-02-23

ПП
Моля, някой от право имащите господари на форума да нанесе корекциите и в другата тема относно изборите viewtopic.php?f=25&p=710673#p710673 понеже емигранти в Канада има и в други населени места освен в Бросар, за да могат и от там хората с изтекли документи, ако имат желание да се включат в изборният процес да го сторят без да се набутват с излишни разходи за път и такси (които да отидат за корумпираните калинки назначени от Тулупа). Последното ми посещение в Посолството ни в Отава беше през 2005 година и от колата на Посланика (паркирана на паркинга с отворена врата) се лееше мощна чалга ... Тогава взех решение, което спазвам и до сега, никога и под никакъв предлог да не стъпя повече там надявам, че не съм единствен.
Аватар
plamsht
Мнения: 221
Регистриран на: Вто Окт 24, 2006 11:28 am
Местоположение: Montreal

Re: Избори за Народно събрание 2021

Мнение от plamsht »

За изборната секция в църквата в Монреал има две опции - на английски и на български. Аз недогледах и се регистрирах в английския вариант, там са се регистрирали 10 човека, а в българския вариант 127...как може да се коригира това?
Публикувай отговор