Welfare?
Welfare?
Здравейте! Въпросите са ми относно WELFARE:
1) Вярно ли е, че можеш да кандидатстваш за Welfare най-рано след 6-ия месец след пристигането в Канада? И след като покажеш за какво си изхарчил декларираните при влизането пари.
2) Разбира се, че банковата ти сметка(и) трябва да е(са) близо до 0$, но как стои въпроса с кредитна карта базирана на Security deposit. Например, имам Visa с лимит 1000$, тъй-като съм "замразил" 1000$ от сметката си (Security deposit). Ще ми дадат ли Welfare ако не съм изхарчил тези 1000$? Или да натрупам на Visata кредити близо до лимита когато кандидатствам? Не искам да си губя Visa-та.
3) Каква сума се получава за 4 членно семейство (2 малки деца)?
4) "Детските" надбавки продължават ли да ги изплащат отделно?
5) Кога се получава първата сума - т.е. ако си кандидаствал на 1 ден от 7-мия месец, кога да се очаква първия чек.
Благодаря ви предварително!
1) Вярно ли е, че можеш да кандидатстваш за Welfare най-рано след 6-ия месец след пристигането в Канада? И след като покажеш за какво си изхарчил декларираните при влизането пари.
2) Разбира се, че банковата ти сметка(и) трябва да е(са) близо до 0$, но как стои въпроса с кредитна карта базирана на Security deposit. Например, имам Visa с лимит 1000$, тъй-като съм "замразил" 1000$ от сметката си (Security deposit). Ще ми дадат ли Welfare ако не съм изхарчил тези 1000$? Или да натрупам на Visata кредити близо до лимита когато кандидатствам? Не искам да си губя Visa-та.
4) "Детските" надбавки продължават ли да ги изплащат отделно?
5) Кога се получава първата сума - т.е. ако си кандидаствал на 1 ден от 7-мия месец, кога да се очаква първия чек.
Re: Welfare?
Виж тази стара тема. Обърни внимание на това което е написала Мирослава.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Edva li shte stigne daje da si kupite bileti obratno za BG....Noname написа:Здравейте! Въпросите са ми относно WELFARE:
- miloto
- Обратна връзка:
social
Mnogo e jalko chovek da padne tolkova nisko, che da se nadiava na social. Az ne razbiram kak edni hora se opraviat, tarsiat rabota, uchat, poriat se, a dr. ei taka dai na social, che e po-lesno.
V Canada ima tolkova mnogo rabota i vazmojnosi, che e sramota. Pak i vseki znae kade otiva i che triabva da znae frenski, kolkoto da moje da se opravia, a ne da otide bez ezik, bez podgotovka...tragnal Bai Ganio sveta da zavzema...........
V Canada ima tolkova mnogo rabota i vazmojnosi, che e sramota. Pak i vseki znae kade otiva i che triabva da znae frenski, kolkoto da moje da se opravia, a ne da otide bez ezik, bez podgotovka...tragnal Bai Ganio sveta da zavzema...........
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Не мога да разбера от къде идва злобата. Добре, не ти е харесало в Канада, върнала си се, чувстваш се добре е и?
Що се отнася до социала - споделям мнението на по-голямата част от Руския форум, че социала не е падение, а е възможност да се огледаш и да подбереш нещо подходящо за тебе. Възможност да се адаптираш и да потърсиш към какво да насочиш професионалната си квалификация.
Както каза Joy - какъв е смисъла да започваме каквато и да е работа при положение, че това е утъпкана пътека и обикновено човек си остава с нея.
Едва ли някой ще има сили да блъска 8 часа тежък физически труд и после да се отдава на самоусъвършенстване.
Нискоквалифицираната работа може да почака. Винаги ще има такава.
Що се отнася до социала - споделям мнението на по-голямата част от Руския форум, че социала не е падение, а е възможност да се огледаш и да подбереш нещо подходящо за тебе. Възможност да се адаптираш и да потърсиш към какво да насочиш професионалната си квалификация.
Както каза Joy - какъв е смисъла да започваме каквато и да е работа при положение, че това е утъпкана пътека и обикновено човек си остава с нея.
Едва ли някой ще има сили да блъска 8 часа тежък физически труд и после да се отдава на самоусъвършенстване.
от плащането на данъци и от тъпата система да се лъже винаги на дребно. иначе системата те предразполага понякога и не е зле да се възползва човек, но все пак с мярка и с цел.Aries написа:Не мога да разбера от къде идва злобата. Добре, не ти е харесало в Канада, върнала си се, чувстваш се добре е и?
ако човек иска да се усъвършенства 8 часов работен ден няма да го спре, ако търси оправдание да не го прави тогава "тежката" жизическа работа е добро такова.не ми давай руснаците за пример плийз....
ей такива ми ти работи .......
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=60Noname написа:Здравейте! Въпросите са ми относно WELFARE...
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Re: social
Doshli bez dostatachno pari - eto kak.miloto написа:Mnogo e jalko chovek da padne tolkova nisko, che da se nadiava na social.
Vseki s kasmeta si, a i ne vsichki imat podhodiashti profecii.Az ne razbiram kak edni hora se opraviat, tarsiat rabota, uchat, poriat se, a dr. ei taka dai na social, che e po-lesno.
Vijdam tuka mnogo profecii sa regulirani i im sazdavat kakvi
li ne spanki( sravniavam s USA )
Are gluposti shte si govorime - v Canada ima 8% bezrabotica( t.e.V Canada ima tolkova mnogo rabota i vazmojnosi, che e sramota.
dosta visoka ).
Ezuk triabva da se znae poveche ot "da se opravia", inache - na social..Pak i vseki znae kade otiva i che triabva da znae frenski, kolkoto da moje da se opravia, a ne da otide bez ezik, bez podgotovka...tragnal Bai Ganio sveta da zavzema...........
Chovek triabva da ne si pravi iluzii za Canada/USA/EU, inache se
razocharova, a chesto i zagazva...
Това, че толкова често хора пишат с питания за социал, поне според мен е доста показателно... Не казвам, че няма работа - има, за по 8-9$ колкото искаш, обаче за тези които не са били тук мога да кажа, че с тези надници си е жива мизерия, особено ако сте семейни... просто не е истина ви казвам. ако имате търсена професия с много опит от Бг., и още по-добре извън БГ., вероятно ще си намерите подх. работа, обаче ако професията ви не се котира тук, имам предвит ако примерно трябва да доучвате няколко години, или пък тя не е добре платена тук, или пък езика не ви позволява да я упражнявате (примерно ако някой е бил учител по нещо си в Бг., и англ. му не е супер добър, не виждам как може реалистично да се надява да се котира тук. След време, може би..., ако вземе кетапи оттук, усъвърщенства езика и се пребори с англоезичната конкуренция, иначе няма начин).
колкото до социала, евентуално като временна възм. може накой да го използват, но и да работиш за 8 - 13$ си е същата работа, вярвайте ми. В Калгари средната заплата е 25 000, а във Ванкувър е 21000$, което ако приемем, че човек работи фул тайм, е 12$, преди данъците ... - това е средна заплата. Тези, коити са принудени да работят дълго време на такива пари бързо осъзнават колко труден може да е живота и тук, а при положение, че много хора вземат пари на заем за да дойдат тук, или пък други идват с много пари и през първите месеци се охарчват яко и след започват да работят за тази надница, в този случай тези инвестирани пари са си чисто прахосничество, след това връщане няма, освен ако не скочат на истински надници, а не такива за оцеляване.
колкото до социала, евентуално като временна възм. може накой да го използват, но и да работиш за 8 - 13$ си е същата работа, вярвайте ми. В Калгари средната заплата е 25 000, а във Ванкувър е 21000$, което ако приемем, че човек работи фул тайм, е 12$, преди данъците ... - това е средна заплата. Тези, коити са принудени да работят дълго време на такива пари бързо осъзнават колко труден може да е живота и тук, а при положение, че много хора вземат пари на заем за да дойдат тук, или пък други идват с много пари и през първите месеци се охарчват яко и след започват да работят за тази надница, в този случай тези инвестирани пари са си чисто прахосничество, след това връщане няма, освен ако не скочат на истински надници, а не такива за оцеляване.
Na bachkatora navsiakade mu skasvat gaza i tuk v Canada ne e nai-loshoto,Lub0 написа:По-добре на соцлиалец + пици, отколкото да се гърчиш в някой завод за 10на долара на час... здравето преди всичко!
no kolko vreme shte im plashtat socoalni pomoshti ? Edva li bezkraino...
No da tragnesh nasam kato aslan, a da svarshish na social nasran si e
neshtastie i sramota...
- miloto
- Обратна връзка:
social
Aries, tuk niama nikakva zloba. I ne sam kazvala, che ne mi haresva v Canada. Naprotiv vseki triabva da otide i da opita. Tova che se varnah tuk, e zashtoto smiatam, che tuk ima poveche vazmojnosti za men..no kakto i da e , niakoi hora ne go razbirat.
A otnosno sociala imam predvid, che e jalko kogato zaminavash kam Canada da zaminavash s ideiata, che moje i na social dokato se machish otnovo da uchish frenski, zashtoto ne si si dal zor tuk v BG i kup dr. prichini.
Fact e, che dosta balgari zaminavat nepodgotveni, ne samo ezikovo i parichno, ami i ot strana na ifnormatcia. A nai-losho e da zaminesh s golemite si ochakvania i da se razocharovash vednaga.....
A otnosno sociala imam predvid, che e jalko kogato zaminavash kam Canada da zaminavash s ideiata, che moje i na social dokato se machish otnovo da uchish frenski, zashtoto ne si si dal zor tuk v BG i kup dr. prichini.
Fact e, che dosta balgari zaminavat nepodgotveni, ne samo ezikovo i parichno, ami i ot strana na ifnormatcia. A nai-losho e da zaminesh s golemite si ochakvania i da se razocharovash vednaga.....
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!