Работа в северна Канада?
Работа в северна Канада?
Ако емигрирам в Канада и потърся работа по северните селища, имате ли представа дали имам шанс да си намеря там работа и, ако да, можете ли да дадете примери на професии, които се търсят?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Re: Работа в северна Канада?
Шофьор и строителен работник е най-търсеното... Не само в северните селища...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Има работа и на север. Има нефтена, дърводобивна и минна индустрия. Има и големи държавни проекти - газопроводи и нефтопроводи. За строителство и шофьорлък ти казаха - има ги из цяла Канада. Успех!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
powered by Optics
powered by Optics
Благодаря за помощта!
Медицински сестри, лекари, bush pilots, social workers, учители. Тези професии изискват малко по-различно работно време от "лагерните".....
- Люта чушка ®
Те пък по правило не щат и да чуят за "Работа в северна Канада", щот' им идва далече операта... тъй де, високата култураpumpy написа:Медицински сестри, лекари, bush pilots, social workers, учители.
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Стига сме си правили оглушки...
- mortigur
- Обратна връзка:
Просто да питам наясно ли си къде искаш да идеш?geagleiam написа:Ако емигрирам в Канада и потърся работа по северните селища, имате ли представа дали имам шанс да си намеря там работа и, ако да, можете ли да дадете примери на професии, които се търсят?
Благодаря предварително.
Taxation is theft.
-
Моят съвет е да стигнеш до крайна фаза на въпроса - "Ако емигрирам в Канада" и тогава да започнеш да се интересуваш от подробности, защото ентусиазма няма нищо общо с реалността .geagleiam написа:Ако емигрирам в Канада и потърся работа по северните селища, имате ли представа дали имам шанс да си намеря там работа и, ако да, можете ли да дадете примери на професии, които се търсят?
Благодаря предварително.
Какво имав ж предид?mortigur написа:Просто да питам наясно ли си къде искаш да идеш?geagleiam написа:Ако емигрирам в Канада и потърся работа по северните селища, имате ли представа дали имам шанс да си намеря там работа и, ако да, можете ли да дадете примери на професии, които се търсят?
Благодаря предварително.
Аз бих препоръчал пък да дойде да работи на север. Предимстжата са неизброимо много в сравнение с недостатъците.
Аз ще изброя няколко идеи:BMO написа: Какво имав ж предид?
Аз бих препоръчал пък да дойде да работи на север. Предимстжата са неизброимо много в сравнение с недостатъците.
- невероятно скъпи билети за да стигнеш до севера;
- скъпи, малки и мизерни жилища, силно ограничен избор;
- храната е лимитирана, скъпа(относително), зеленчуци има в деня на доставката и са в съмнително състояние;
- непрекъснато светло или непрекъснато тъмно - не знам кое е за предпочитане, до сега не съм изпитал тъмното, но светлото е рядко досадно в дълъг план;
- живееш сред ограничени хора(поне в моя случай);
- mortigur
- Обратна връзка:
За билетите зависи от компанията която те наема, често пъти те ги плащат. Храната също се осигурява от тях в камповете. И да ти кажа си е доста добра. В понеделник имахме печена сьомга, което за Албърта си е скъпо удоволствие.pumpy написа:Аз ще изброя няколко идеи:BMO написа: Какво имав ж предид?
- невероятно скъпи билети за да стигнеш до севера;
- скъпи, малки и мизерни жилища, силно ограничен избор;
- храната е лимитирана, скъпа(относително), зеленчуци има в деня на доставката и са в съмнително състояние;
- непрекъснато светло или непрекъснато тъмно - не знам кое е за предпочитане, до сега не съм изпитал тъмното, но светлото е рядко досадно в дълъг план;
- живееш сред ограничени хора(поне в моя случай);
Това имах предвид работене на север. Ако някой е ОК да седи в камп и на етажа да има всичко на всичко 10 бани и тоалетни за 50 човека тогава да. Другото "предимство" свърши ли работния ден в стола, във фитнеса и в леглото. Така до кога не знам. Моите колеги са 4/3, има хора 7/7 има и 8/6 смени, всеки си намира накрая нишата, но дали си струва. Тези обаче със 7/7 са най гот щото се наговарят и си правят 14/14 тогава полвин месец работиш полвин месец в къщи, а обикновенно компанията предлага билет до всяка точка на страната.
Taxation is theft.
Ще дам два примера, които за мен и моето знание за "север" са две крайности:
1. Пациент, който съм лекувал в Пасадена, Нюфаудланд - момчето е механик, 14/14. Не му плащат самолетните билети, но той си ходи всеки две седмици до вкъщи. Работата е полето, столовата, фитнеса, леглото и както каза незнам си колко тоалетни/бани на 50 човека;
2. Моя милост: самолет (от всяка точка в северна Америка), хотел, храна платени от Health Canada. Работя по колкото искам часа на ден, единственото условие е да имам 20 дни на север. После почивам по моя преценка и пак още 20 дни. За сега съм си намерил баланс от 5 пътувания годишно.
В кой край на скалата ще попаднеш зависи само и единствено от теб
1. Пациент, който съм лекувал в Пасадена, Нюфаудланд - момчето е механик, 14/14. Не му плащат самолетните билети, но той си ходи всеки две седмици до вкъщи. Работата е полето, столовата, фитнеса, леглото и както каза незнам си колко тоалетни/бани на 50 човека;
2. Моя милост: самолет (от всяка точка в северна Америка), хотел, храна платени от Health Canada. Работя по колкото искам часа на ден, единственото условие е да имам 20 дни на север. После почивам по моя преценка и пак още 20 дни. За сега съм си намерил баланс от 5 пътувания годишно.
В кой край на скалата ще попаднеш зависи само и единствено от теб
На север, не бива да се разбира само работа в мината или петролните полета.
Едно огромно предимство е, че няма безработица, следователно и живота е много по спокоен.
Пообиколих доста хамлети на север. Навсякъде има хотел където можеш да си вземеш вана, има плодове в магазина.
Аз бих препоръчал на новодошлите да дойдат на север първоначално докато добият така нужния канадски опит.
И северните добавки- 500$ на месец, не са за пренебрегване и могат до някъде да тушират неудобството от дългия ден или нощ.
Едно огромно предимство е, че няма безработица, следователно и живота е много по спокоен.
Пообиколих доста хамлети на север. Навсякъде има хотел където можеш да си вземеш вана, има плодове в магазина.
Аз бих препоръчал на новодошлите да дойдат на север първоначално докато добият така нужния канадски опит.
И северните добавки- 500$ на месец, не са за пренебрегване и могат до някъде да тушират неудобството от дългия ден или нощ.
Как са цените на плодовете и храната като цяло? Примерно килограм портокали или ябълки?BMO написа:Пообиколих доста хамлети на север. Навсякъде има хотел където можеш да си вземеш вана, има плодове в магазина.
Бях 2-3 дена в най-големия град в Севера - Йелоунайф, в началото на януари. Стигна ми
Познавам няколко души с т.н. добри професии, които живеят там. Те са (комбинация от) 3 вида хора: (1) тези, които са израстнали на север и си го харесват, (2) тези, които отиват там за няколко години заради парите и (3) тези, които не успяват да се котират на работния пазар в по-южните ширини.
Познавам няколко души с т.н. добри професии, които живеят там. Те са (комбинация от) 3 вида хора: (1) тези, които са израстнали на север и си го харесват, (2) тези, които отиват там за няколко години заради парите и (3) тези, които не успяват да се котират на работния пазар в по-южните ширини.