За новопристигналите по федералната процедура
За новопристигналите по федералната процедура
Споделям информация за новопристигналите имигранти по федералната процедура за "Skillled worker".
Днес имах работа в RBC в Торонто и разбрах,че има нова програма за новопристигнали /в последните 12 месеца/ имигранти по федералната процедура за "Skillled worker".За такива случаи ,на праймъри апликанта по тази процедура, RBC може да го одобри за кредитна карта, без същия да е имал кредитна история в Канада.Лимита по картата е 1000 долара, което е малко, но предполагам,че знаете,че кредитни карти не се издават на новопристигнали имигранти, а наличието на кредитна история в Канада е важно за кандидастване за кредити или ипотека в последствие.Информацията се отнася за Торонто, не знам дали тази програма я има в другите провинции.Не съм чувал и за друга банка да издава веднага кредитни карти, така,че се надявам информацията да бъде полезна за някой.
Днес имах работа в RBC в Торонто и разбрах,че има нова програма за новопристигнали /в последните 12 месеца/ имигранти по федералната процедура за "Skillled worker".За такива случаи ,на праймъри апликанта по тази процедура, RBC може да го одобри за кредитна карта, без същия да е имал кредитна история в Канада.Лимита по картата е 1000 долара, което е малко, но предполагам,че знаете,че кредитни карти не се издават на новопристигнали имигранти, а наличието на кредитна история в Канада е важно за кандидастване за кредити или ипотека в последствие.Информацията се отнася за Торонто, не знам дали тази програма я има в другите провинции.Не съм чувал и за друга банка да издава веднага кредитни карти, така,че се надявам информацията да бъде полезна за някой.
Re: За новопристигналите по федералната процедура
Всички банки дават кредитна карта, ако сложиш 1000 долара сейфти депозит, на ако RBC дава кредитна карта без да замразява твои 1000 долара е добре.
Да,но RBC дават кредитна карта без да даваш собствени пари....prace написа:Всички банки дават кредитна карта, ако сложиш 1000 долара сейфти депозит, на ако RBC дава кредитна карта без да замразява твои 1000 долара е добре.
- optics
- Модератор
Има и друг номер - първо си правиш карта с депозит... да мина направо към реалната история:
Направих в CIBC с 500 долара депозит (примерно след година го махат). Преди да беше изтекъл срокът да речем 6 месеца по-късно подадох на Citibank и ме одобриха без депозит за по-голяма сума, не помня вече, примерно 2500. Дали те са били дашни по принцип или пък е било от полза че вече съм имал някаква макар и минимална "история" - не знам.
Ако па RBC дава директно - супер
Направих в CIBC с 500 долара депозит (примерно след година го махат). Преди да беше изтекъл срокът да речем 6 месеца по-късно подадох на Citibank и ме одобриха без депозит за по-голяма сума, не помня вече, примерно 2500. Дали те са били дашни по принцип или пък е било от полза че вече съм имал някаква макар и минимална "история" - не знам.
Ако па RBC дава директно - супер
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- hadministratora
- Хабсурден
Мисля, че всички банки минават през тия периоди на промоции за новопристигнали имигранти. Преди време kill_u ми беше казал за подобна програма на Scotia Bank, аз съм в TD и съм чувал че и те имали такова нещо (на мен обаче не ми го предложиха), сега вие споменавате за CIBC и RBC....
Между другото според мен $1000 лимит на карта без каквото и да е покритие/обезпечение, издадена на човек без кредитна история и по всяка вероятност без доходи не е никак малко.... Отделно от това, за новопристигнали подобна карта си е направо опасна, защото ако се отпуснеш да я харчиш, може да видиш зор като дойде време да се плаща....
Между другото според мен $1000 лимит на карта без каквото и да е покритие/обезпечение, издадена на човек без кредитна история и по всяка вероятност без доходи не е никак малко.... Отделно от това, за новопристигнали подобна карта си е направо опасна, защото ако се отпуснеш да я харчиш, може да видиш зор като дойде време да се плаща....
- optics
- Модератор
Мисля, че за човек дето е роден в България, отрасъл там до възраст да кандидатства за ПР в Канада, минал процедурата и пристигнал... за такъв човек вероятността да се отлесне и да харчи с кредитната карта е изчезващо малка. Или както казва една позната българска поетеса - вероятността е инфинитизимална !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Scotia Bank ми я издадоха тая кредитна карта още на втория месец. 1000 долара. Освен това и на жена ми дадоха същата сума. Без да съм слагал никакви safety депозити. Открих си най обикновен checking акаунт.
kill_u написа:Scotia Bank ми я издадоха тая кредитна карта още на втория месец. 1000 долара. Освен това и на жена ми дадоха същата сума. Без да съм слагал никакви safety депозити. Открих си най обикновен checking акаунт.
сигурно веднага, след като си започнал работа
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не, бях безработен още тогава. Пък и не знам как ще ми издадат кредитна карта за 1000 долара като получавам не повече от 1600 чисто. Освен това съпругата ми също има същата кредитна карта за 1000 долара, но тя няма работа.bttm написа:kill_u написа:Scotia Bank ми я издадоха тая кредитна карта още на втория месец. 1000 долара. Освен това и на жена ми дадоха същата сума. Без да съм слагал никакви safety депозити. Открих си най обикновен checking акаунт.
сигурно веднага, след като си започнал работа
Просто погледнаха отзад на PR картата и видяха, че пише Category: SW1/SW1 за типа на виза и казаха: Господине вие сте по тази процедура и сте eligible за да получите кредитна карта в размер на 1000 долара. По същия начин и на съпругата ми.
Това е повод да попитам тези които минават по френската, какво им пише отзад на картата под Category:?
Същото пише.kill_u написа:
Просто погледнаха отзад на PR картата и видяха, че пише Category: SW1/SW1 за типа на виза и казаха: Господине вие сте по тази процедура и сте eligible за да получите кредитна карта в размер на 1000 долара. По същия начин и на съпругата ми.
Това е повод да попитам тези които минават по френската, какво им пише отзад на картата под Category:?
Скоша банк от известно време прави масирана промоция по безплатните вестници за новопристигнали емигранти само и само да ги зариби.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Гледах, че има даже и да ти дадат заем кола да си купиш. Друг е въпроса как ще връщаш парите.Павел написа:Скоша банк от известно време прави масирана промоция по безплатните вестници за новопристигнали емигранти само и само да ги зариби.
- ZanzibarHero
Попаднал си на малко по-квалифициран служител на банката. На мен ми отказаха карта с 400 CAD лимит при положение, че от 2 години имах постоянна работа.kill_u написа:... Не, бях безработен още тогава. Пък и не знам как ще ми издадат кредитна карта за 1000 долара като получавам не повече от 1600 чисто. Освен това съпругата ми също има същата кредитна карта за 1000 долара, но тя няма работа.
Просто погледнаха отзад на PR картата и видяха, че пише Category: SW1/SW1 за типа на виза...
Сега, при всеки подходящ случай "намеквам" , че не съм получил добра услуга, но по очите им разбирам, че този "намек", минава в графата "Културологични проблеми забраняват на някои етноси, да получавт обслужване от жени!".
- hadministratora
- Хабсурден
И аз съм на същото мение. На мен TD ми искаха $500 депозит за карта с лимит 500, когато бях без работа. Сега при положение, че съм на 2 год. договор един малоумник ми разтягаше локуми, че с депозита трябвало да си стоя поне година!ZanzibarHero написа:Попаднал си на малко по-квалифициран служител на банката. На мен ми отказаха карта с 400 CAD лимит при положение, че от 2 години имах постоянна работа...
Вчера се запознах с имигранти на 1 (един) месец, на които от TD са им направили карта с $500 лимит, но без депозит, защото са новопристигнали.
Факт е, че не всички служители (особено в големи компании) са наясно с това какво може и какво не. И много се дразня като попадна някой нойто не знае.....
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не знам на какъв съм попаднал, но беше арабин. На жената картата я направи китаец. Все различни служители но на една и съща банка.