Нужно ли е ...?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ocean

Нужно ли е ...?

Мнение от Ocean »

Здравейте,

Имам въпрос във връзка с изпращането на "Demande de certificat de selection".
Тъй като с тези формуляри се изпращат и всички документи доказващи написаното вътре, как стои въпроса с декларирането на познати в Квебек?
Имам в предвид, нужно ли е да се прилага някакъв документ или декларация от тези"познати" и какъв по-точно?
Какво ще стане ако не изпратя такъв документ, а декларирам че имам такъв познат и дам име и адрес?
Изобщо как стои въпроса с тези "познати"?

:?: :conf:
jery
Обратна връзка:

Здравей!

Мнение от jery »

Ако искаш да получиш точка за това, че имаш познати в Квебек, трябва да си готов да докажеш, че наистина ги познаваш лично.
Ето какво бяхме направили ние: В молбата писахме, че имаме позната в Монреал без да изпращаме документ за това. После помолихме нашата позната да ни изпрати декларация за това,че ни познава и би могла да ни помогне да се адаптираме. Тя ни изпрати този документ, дори беше направила нотариална заверка.
На интервюто мосю Ла Рю започна да ме разпитва: познавати ли Х лично, отколко време и пр. Тогава показах декларацията и той остана приятно изненадан!
Иначе е трудно да докажеш познанство. Аз бях си приготвила и снимки с Х, картички и писма от нея, но дори не се наложи да ги показвам, декларацията беше предостатъчна.
Заключено