koga e nai dobre da se tragne za Canada

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tonivania21

koga e nai dobre da se tragne za Canada

Мнение от tonivania21 »

Zdraveite sigurno temata e izcherpana no po koe vreme e nai dobre da setragne za Canada govoria za , aklimatizatsiq i vaobshte nie sme sem koeto si chaka vizite i se chudim dali na esen ili na prolet da tragnem
"Stiga vsichko da mine dobre i nared i da poluchim tova koeto chakame "

uspeh na vichki i dani se vidim v po dobro polojenie i dano ima poveche Balgari na koito chovek moje da se opre i dopita v truden moment
tonivania21 написа:Здравейте сигурно темата е изчерпана но по кое време е най добре да сетръгне за Canada говоря за , аклиматизация и въобще ние сме сем което си чака визите и се чудим дали на есен или на пролет да тръгнем
"Стига всичко да мине добре и наред и да получим това което чакаме "

успех на вички и дани се видим в по добро положение и дано има повече Българи на които човек може да се опре и допита в труден момент
uspeh na vsichki
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Първо пишете на кирилица зашото темата ви ще бъде изтрита
Второ - няма голямо значение кога ще дойдете, все е преебавка :) Ако дойдете пролетта и избегнете зимата, то ви чака страхотна "изненада" ляттото, когато става като в сауна и не се диша от влага, хюмидекса го докарва до 40 градуса и се потиш кат пор :lol:
Ако дойдете есента, то ще се насладите на добрата есен тука, ама таман ще почнете да си търсите работа и ви чака другата "изненада"- канадскаата зима, с уинд чилл минус 30 градуса :wink:

Ееее, все пак добре сте дошли, не е толкова лошо все пак от към другите му страни.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
dog

Re: koga e nai dobre da se tragne za Canada

Мнение от dog »

tonivania21 написа:Zdraveite sigurno temata e izcherpana no po koe vreme e nai dobre da setragne za Canada govoria za , aklimatizatsiq i vaobshte nie sme sem koeto si chaka vizite i se chudim dali na esen ili na prolet da tragnem
"Stiga vsichko da mine dobre i nared i da poluchim tova koeto chakame "

uspeh na vichki i dani se vidim v po dobro polojenie i dano ima poveche Balgari na koito chovek moje da se opre i dopita v truden moment
Ако сте за Квебек

Ако сте с по-големи деца е по-добре 1-2 месеца преди началото на учебната която обикновено започва в последните дни на август или първите дни на септември, за да има време да запишат детето и да започне с другите.

Ако училищата не ви интересуват по-добре в края на зимата, примерно април, пак е малко хладно но може да се обикаля за квартира. През лятото има повече сезонна работа, много хора излизат в отпуска или напускат и има по-голям шанс за работа. Зимата е мъртво време особено януари и февруари когато температурите падат до -30. Юли месец е най-топъл и влажен, но не е толкова фатално колкото студа.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Най-добре е май-юни. По-лесно се обикаля за квартира, за работа, а също така и по различните институции за оправяне на някои необходими документи, записване на курсове по френски и т.н.. Имате време да обиколите и да разгледате града, а ако случайно ви е нещо кофти можете да седнете за по биричка на някое приятно местенце... определено е важно първото впечатление, а Монреал е страхотен през лятото
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

От гледна точка на детските надбавки, които не са никак малки за новодошли (и ако имате деца разбира се ) , , най-добре е да дойдете в края на месеца, който сте си избрали. Детските започват да се дават от следващия на пристигането ви месец.
Аватар
dog

Мнение от dog »

В края на месеца е добре и заради здравните застраховки. Ако си подадете документите до края на месеца той ви се зачита и остава да чакате още 2 месеца за получаване на здравните карти. Ако си правите здравна застраховка от БГ за първите месеци не плащате за 90 дни а за по-малко.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:38 am, променено общо 1 път.
compaq

Мнение от compaq »

Според мен въпроса ти е основателен. Наистина не може да се отговори еднозначно, защото има плюсове и минуси независимо в кой сезон ще пристигнеш.
Моето мнение е, че пролетта е най-добре. Друго се адаптирва човек, когато предстои лято и съвсем различно като идва "сивата" и студена зима и навличането с "тежки" дрехи и т.н.
През цялата година може да се намери квартира, но както е известно тук на 1 юли хората масово си смeнят квартирите и има по-голям избор. Прави се задължително предизвестие 3 месеца по-рано от датата на завършване на договора за наем /ако договора е бил за 1 год/ дали ще се увеличава наема, дали наематели ще остава в същата квартира или няма да подновява договора за предстоящата година и затова още от април започват да се появяват много обяви за квартири и особено това положение се засилва през юни, юли. Въобще във всяко едно отношение считам, че плюсове са повече за този сезон.
Имайте в предвид също относно датата на пристигане, да имате поне седмица и половина по-рано преди края на съответния месец, защото за някои квартири се иска поне седмица да изчакате, за да ви одобрят точно вие да сте наемателите.

Успех!
Последно промяна от compaq на Чет Май 10, 2007 2:38 pm, променено общо 1 път.
kitke
Обратна връзка:

Мнение от kitke »

EEEE! То бива бива ама вече ме убива! От месеци чета този форум и много полезни неща чух и видях... там под шипковия храст не влизам за да се лиша от "компанията" на " това " поради което (които) съм решила да напусна БГ. Но виждате ли то вече не остана място където да не се развихрят. Мисля си че на някои елементи им липсва простотията от която са се лишили с емиграция и просто си я създават!

Та изхождайки от смисъла на думата "ФОРУМ" постнатото тук не би трябвало да е единствено и само за автора му но и за многото други които се интересуват от същата тема. Ето защо хъл или както и да си там да те светна че аз например съм на 37 имам 3 деца и за мен е особено полезен всеки съвет по темата.
За 3 месеца с две деца на 2 и на 4 години могат да се появят доста инциденти от рода на грип, хрема, висока температура ,алергична реакция и др. подобни без те да са инвалиди или генно увредени. Ще ме прощаваш ама защо се буташ навсякъде не ти е мястото ???
Странджата

Мнение от Странджата »

Аз мисля , че най- добре е да се пристигне април-май .
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Ние дойдохме края на април, с две деца, на 4 и 5 години, застраховка нямахме, и някак преживяхме тези 3 месеца, без да хванем скоротечна туберкулоза, грип с усложнения, рак, spin и други болести. Та не се втелясвайте.
Френски знам, с английски се оправях тогава, а децата не са ми плащали наема.
kitke
Обратна връзка:

Мнение от kitke »

Три деца имам, но за пръв път чувам че плащат квартирата в този случай. За болестите чопвек никога не знае и е хубаво да си имаш застраховка , за фернския мисля че ще се справя работех като преводач известно време с англето също така че кофито отпада. Финансовия въпрос не стои като проблем,Но все пак няма нищо лошо да чуеш нещо Умно.
bateto

Мнение от bateto »

пролетта е по добре ,отваря се по вече работа на тръстиката и шанса да се уредиш с мотика е по голям.е ,ако мислите с 3 деца да я карате на сошиал и на детски ,както я карат по вечето сигани сезона няма значение,парите от благоподаянията ще ви стигнат да вържете гащите за в началото. :wink:
tochica

Мнение от tochica »

пролетта е най добре , имате време да свикнете с климата , и депресиите са по-малко , иначе зима или есен , шанса да си тръгнете обратно е голям .
поне до това водят впечатленията ми .
иначе работа и квартири по всяко време се намират , зависи от :
-език
-квалификация ( за работата )
-зор
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Публикувай отговор