7George написа:Зависими са, ходят навсякъде и с едната ръка държат телефона, и с 1то око все в него гледат. Нещо като напаст, епидемия. Щото е и натиск от страна на бизнеса да им пробутат и продадат разни джаджи и технологии, като камери за задно гледане, дж-пи-еси, и т.п. за да не могат да мислят и помнят с главите си, щото така стават по-управляеми и предвидими. Аз макар и да нямам и 2 по 28 още не ползвам смартфон засега, ще си говорим като седнем значи.
ДжиПиЕсите са безценни, когато отиваш на непознато място. Добре помня времената, когато аз карах и жената беше навигатор или обратното, а в колата имаше килограми вторични суровини. Да караш сам в непознат град по ония времена си беше истинско приключение ... аз така и открих района където живея, като хванах един изход на магистрала по погрешка.
От друга страна, ако картите на GPS-а не са ъпдейтвани, също стават големи издънки: така един път се забих във военната база на Пърл Хърбър, вместо в центъра за посетители и едни солджъри ме разпитваха какъв съм, преди да ме натирят обратно (stupid canadians, eh).
В днешно време да нямаш GPS или карти на телефона си е чист мазохизъм, освен ако не ходиш само на познати места.