Как да си изпратя пералнята???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
HisShadow

Мнение от HisShadow »

A-a, kvartira samo na Kent - tam e nai-huvabo, i na Walkley e hubavo no na Kent e bash
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

е кво му е толкоз хубавото на Кент бе Сянка?

то май точно там няма как да имаш пералня
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

sashka написа:Забравих да вметна, че имам едно дете и второ е на път и наистина ме интересува дали ще изпера бебешките дрехи в моятя си пералня или в тази която както спомена HisShadow цитирам "kadeto sa se prali gashtite na 4sigan4etata". Цитата е доста груб само го цитирам. :roll: :oops:
Ще си позволя да цитирам Снежи от една друга дискусия за пералните - мисля че това е най-доброто решение на проблема с пералнята вкъщи.

Sneji написа: chavdar_71, улучи една от болните ми теми. Първите месеци преди да сложа нашите дрехи в общата пералня, първо я бършех обстойно с дезинфекциращи кърпички После притръпнах. Е, на няколко пъти си намирах дрехите изхвърлени навън, защото съм закъсняла с около 5 мин. с ваденето им... и ги пусках пак. От извесно време обаче развих абсолютна непоносимост към общите перални (хванах един черен, как се кани да ми рови в бельото), надух главата на половинката и по случая от 3 дена сме щастливи собственици на малка портативна пералня. Трябва да знаеш, че ако живееш в жилищен блок, по-договор нямаш право да вкарваш пералня в апатрамента и по случая единствения начин е да си вземеш нещо портативно и по-безшумно, защото управителя ще ти цъфне на вратата в опит да изясни какво се пробва да излети (все неуспешно) от жилището ти.
Ето така изглежда нашето малко чудо:
http://www.comforthouse.com/comfort/shopbagwitwh.html
Внася се от Щатите и се продава само в "The Bay". Вече я пробвахме няколко пъти и да ти кажа хич не е зле, пък и като свърши работа ми пуска коледна песничка
HisShadow

Мнение от HisShadow »

THC написа:е кво му е толкоз хубавото на Кент бе Сянка?

то май точно там няма как да имаш пералня
kent e varha - pitai Lub0 ako ne viarvash
Аватар
naskoflex

Мнение от naskoflex »

Имам хладилник "мраз" вратата му се затваря с райбер,може ли пощенски гълъби да ми го пренесат до канада,ако нема гълъби може и некой кондор :) :) :)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

sashka написа:... И освен това ще ми докарат евтино трансформатор за 110V/60херца. Пак във постингите се казва,че дори Бош перални и незнам си какви още европейски модели ги продават с преобразувател... :
THC написа:ти само щепсела трябва да смениш - и тук мощните елуреди като печки работят на 220 и т.н - има такива контакти по домовете-някой електричар да се хване да ти обясни...
Не съм специалист по ел.двигатели, но отнякъде ми е останало в главата следното обяснение защо не е добра идея да се носят електроуреди с двигател от Европа в Северна Америка:
Проблема не е толкова в разликата в напрежението, колкото в разликата в честотата. Повечето ел. двигатели са проектирани за работа на определена честота на захранващото напрежение. Трансформатора ще ти вдигне 110-те волата на 220 или може да ползуваш направо 220 (както THC е споменал), но честотата ще си е пак 60Hz. Първоначално пералнята ще работи без проблеми, но шансът двигателя и да изпуши до няколко месеца е много голям.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Наско, а нещо по-лично нямаш ли за пренасяне? За големи размери се правят отстъпки в таксата.
Невъзможното е предизвикателство!
HisShadow

Мнение от HisShadow »

VanBC написа:
sashka написа:... И освен това ще ми докарат евтино трансформатор за 110V/60херца. Пак във постингите се казва,че дори Бош перални и незнам си какви още европейски модели ги продават с преобразувател... :
THC написа:ти само щепсела трябва да смениш - и тук мощните елуреди като печки работят на 220 и т.н - има такива контакти по домовете-някой електричар да се хване да ти обясни...
Не съм специалист по ел.двигатели, но отнякъде ми е останало в главата следното обяснение защо не е добра идея да се носят електроуреди с двигател от Европа в Северна Америка:
Проблема не е толкова в разликата в напрежението, колкото в разликата в честотата. Повечето ел. двигатели са проектирани за работа на определена честота на захранващото напрежение. Трансформатора ще ти вдигне 110-те волата на 220 или може да ползуваш направо 220 (както THC е споменал), но честотата ще си е пак 60Hz. Първоначално пералнята ще работи без проблеми, но шансът двигателя и да изпуши до няколко месеца е много голям.
i az tova vikam - vklu4vash v kontakta na sushilkata ili na pe4kata i pei sartse - zagubvash sekvi griji
Аватар
naskoflex

Мнение от naskoflex »

Сашке по добре мъжа ти да ти залепи с един електрожен една манивела и ще въртиш до припадък,все едно палиш газка :)
Гост

Мнение от Гост »

Вече има новости на пазара, можете да си купите европейска пералня, АЕG или някаква италианска за около 750 долара. Сега, вече зависи дали търсите Мерцедес или Хюндай, т.е. със сушилня или с други екстри. :) Идеята ми е, че ако наистина Сашка държи да си купи пералня и има тази възможност, ще й излезе май по-евтино да си я вземе оттук, отколкото да плаща за карго и да не знае какво ще стане по пътя. Това е само идея, де. Вие си знаете. Аз пък познавам български домакини, имигрантки, които не можаха да се "адаптират" към тукашните врътки от половин оборот тип 60-те + екстрата да се переш със съседите и 1 - 2 години перяха на децата нещата на ръка, в леген, със сапун или прах ... абе нали си знаете :)
Аватар
some

Ami .....

Мнение от some »

Vav vrazka s poshtenskite galabi mi idva ideiata....
Nema li da e po lesno s kucheshki vpriag prez polusa :)
Kucheta bezdomni v BG bol, samo edna karuca-shejna trebe
Kiwi

Re: Как да си изпратя пералнята???

Мнение от Kiwi »

sashka написа:...
С DHL. Ще дойда за макс 3 дни и доставката е сигурна.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

sara написа:мале... Сашка, винаги съм била на мнението (което сега ще го повторя), че при имиграцията основния момент е човек да може да се интегрира и да си намери пътя!
всички дискусии като посочената, плюс какъв им бил хляба, как имало антифриз в храните, какви им били тъпи тея и други системи, как не знам си какво нямало и било не знам си колко зле са много типични за бг имиграционна вълна! Ако това ви е основната грижа в живота и при местенето ви в нова страна и намирането на мястото си - евала ви!
това е за всички дето ту му млякото горещо ту пшък друго нещо! то ако към едни перални не можете да привикнете....
лично мнение!
със здраве
Айде пак розовите очила :shock: :shock:
лично мнение!
със здраве
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Стига се заяждали с момичето бе и аз имам проблем като нея. Моята пералня е Горение много си я обичам в спалнята съм си сложил на златен пиадестал ще ми липсва ако я оставя. Ама като се замисля аз кво ще правя без моето теле Сони (ТВ) и неко да си го взема а, аааааааа. .. да ама не към него имам уредба прикачена с колони, суббуфер и т.е. а и ДВД плейр имам ще да не си ги метна на самолета и тях кво ша каете. Ами хладилника той хубав един такъв с фризер, а ква удобна спалня си имаме нея да си я оставим ли питам а гардебобите с дрехите тях?
като тегля чертата май най-добре един чартър да си наема до Канадата и всичко с него да си пренеса и един екип цигани от македония да си взема - кой ще ми разтовари и пренесе всичко а?
Абе ако мога и приятелите да си взема тях кво да ги зарежа тука ли? А маме и тате, а кака?
Ех бе Саше що не си вземем цялата София да си вземем да си пренесем, а ако може и Българията да си я телепортираме някак си на Американският континент или на Хавайските острови а?
така нищо няма да ни липсва сигурно! :twisted:
NO PAIN NO GAIN
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

Варианта въздушно карго е малко скъпичък като говорим за пералня, но с удоволствие мога да те информирам, че цената за въздушно навло СОФИЯ - МОНРЕАЛ е горе долу следната:
2.83 Евро/на килограм за пратки над 45кг. и
2.73 Евро/на килограм за пратки над 100кг.
имай в предвид и обемните килограми, тоест ако тритe страни AxBxC/6000 разделиш на 6000 и цифрата е по голяма от бруто килограмите, авиокомпанията ще начисли навлото върху тях.
предполагам че ще дължиш някакъв хендлинг когато пратката пристигне там, а после ще трябва и да си я транспортираш до вкъщи.....
Така или иначе ако толкова много искаш да си я вземеш няма проблеми само кажи :lol:
Заключено