Преместване в Калгари
Като гледам котировките на петрола по света май нема да е далеч да пишем такава тема "Преместване от Калгари".Аз не вервам на такива заплати,и да ги има таквиз скоро ще падат надолу,както по едно време с компютърджиите и и те станаха много и те надолу.Но както се казва да използваме момента да доим доколкото можем.Скоро всички ще тръгнат към Източните провинции на Атлантическите шелфове.Доколкото си спомням до 60$ на барел е неизгодно добиването на нефт от пясъците ,а петрола отива под 60$.Лошото е че закъсва цялата Канада.
Pehlivan написа:Като гледам котировките на петрола по света май нема да е далеч да пишем такава тема "Преместване от Калгари".
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- Kan_Tangra
А аз тъкмо щях да предлагам всички канадски българи да се преместим в Калгари, и от квебек, и от онтарио, и от беце-то ...
Така щяхме всички да получаваме поне по 50$ на час, нямаше да има бедни, а и щяхме да сме си много наблизо ако искаме да си треснем по един шамар, или нещо друго.
Сега например ако си се сдърпал с някой (или нещо друго) на другия край на Канада, всичко си остава само на форумна хартия.
Така щяхме всички да получаваме поне по 50$ на час, нямаше да има бедни, а и щяхме да сме си много наблизо ако искаме да си треснем по един шамар, или нещо друго.
Сега например ако си се сдърпал с някой (или нещо друго) на другия край на Канада, всичко си остава само на форумна хартия.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Ако сте получили силен удар в главата и сте загубили съзнание а след това и разума се е изпарил, може да я пускате темата за Преместване от Калгари. Ако е останало малко разум, ви съветвам поне в Едмънтън да се преместите. Май трябва да се пуснат темите "Защо мразим Алберта", " Завижда ме ли на големите заплати, като сме на социал", "Кой ще ни плаща социала ако барела падне под 60$", "Я не сакам да съм добре, сакам Вуте в Алберта да е зле"............Смешници!!! То простотията не ходи по дърветата.krimon написа:Pehlivan написа:Като гледам котировките на петрола по света май нема да е далеч да пишем такава тема "Преместване от Калгари".
Тя темата съвсем се отплесна ,ама нейсе.
За заплати не ми се говори, щото гладен на сит не вярва.
На въпроса колко трябва да падне цената на нефта и природната газ, за да го замундзим в Албърта, прост отговор няма.
Последно чух, че трябват поне 80 кинта за барел за да има печалба от нефтените пясъци (добив по сондажен път) - това е по-скъпото и рисково добиване на нефт от пясъци. Чух още, че при 60 кинта/барел и надолу почват да затварят рафинериите при Форт Мак....
Това обаче са само слухове.
Това, което ме дразни е, че миналата година нефтът беше под 60 кинта (усреднена цена за годината) и никой не си мислеше да затваря производства. Даже напротив...
Другото, което ме дразни е, че хората в този форум, а и в Канада като цяло, не осъзнават, че от евтин петрол никой в Канада няма далавера. Нито потребители, нито производители.
Петро доларите за единственото нещо, в момента, което крепи канадската икономика да не влезе в много грозна рецесия.
И последно - не знам до къде ще падне нефтът. Но ако падне до 30-40 кинта, една камара нефтени полета по целия свят ще затворят. Резултатът ще бъде, че до 18 месеца след това нефтът ще е на 100 кинта за барел и порочният кръг се затваря.
Така че да се надяваме, че нефтът ще се движи около 70 долара за барел и всички ще са щастливи.
Айде наздраве, че стана реферат
За заплати не ми се говори, щото гладен на сит не вярва.
На въпроса колко трябва да падне цената на нефта и природната газ, за да го замундзим в Албърта, прост отговор няма.
Последно чух, че трябват поне 80 кинта за барел за да има печалба от нефтените пясъци (добив по сондажен път) - това е по-скъпото и рисково добиване на нефт от пясъци. Чух още, че при 60 кинта/барел и надолу почват да затварят рафинериите при Форт Мак....
Това обаче са само слухове.
Това, което ме дразни е, че миналата година нефтът беше под 60 кинта (усреднена цена за годината) и никой не си мислеше да затваря производства. Даже напротив...
Другото, което ме дразни е, че хората в този форум, а и в Канада като цяло, не осъзнават, че от евтин петрол никой в Канада няма далавера. Нито потребители, нито производители.
Петро доларите за единственото нещо, в момента, което крепи канадската икономика да не влезе в много грозна рецесия.
И последно - не знам до къде ще падне нефтът. Но ако падне до 30-40 кинта, една камара нефтени полета по целия свят ще затворят. Резултатът ще бъде, че до 18 месеца след това нефтът ще е на 100 кинта за барел и порочният кръг се затваря.
Така че да се надяваме, че нефтът ще се движи около 70 долара за барел и всички ще са щастливи.
Айде наздраве, че стана реферат
Не забравяй ,че в тези канадски нефтени плантации някой е вложил много долари за да ги рафинира и сега трябва да си ги връща и картинката която ти ни представяш е по скоро пожелателна ,а не апокалипстична.
И аз като оптимист по скоро си мисля ,че нещата ще се уравновесят за сметка на някоя друга подпалена черга отколкото да гледаме филма кнада съкс,но това в никакъв случай не ви предвещава добри времена на вас подменили ценностите на цивилизацията за някой и друг петро долар.
И аз като оптимист по скоро си мисля ,че нещата ще се уравновесят за сметка на някоя друга подпалена черга отколкото да гледаме филма кнада съкс,но това в никакъв случай не ви предвещава добри времена на вас подменили ценностите на цивилизацията за някой и друг петро долар.
Бате, тва го приемам за сериозно изказване и ти вярвам. Само че за мене бъркаш: по цивилизацията никога не съм залитал, ако не в Канада, живял съм в северна Русия и най-вече на Широка Поляна лятото, като Арми. И за доларите бъркаш: в Албърта бих останал и само доброволец даже, а ти без доларите веднага отлиташ...
Петролът никога няма да слезе вече под 100 бъка за барел.Това което се наблюдава в момента е "конюнктурно" и ще навакса позиции преди края на октомври Причините не са икономически,а геологически Западните провинции и щати в америките отдавна извоюваха позиции като водещи икономически "сили".Това е реалността на 21 век Източните икономики в по голямата си част са отживелица от миналия век.Manufacturing икономиките на америките пеят "лебедовата" си песен.Дали ще е след 5 или 10 години това "производство" което е хранило хората на изток ще си отиде Атлантическите провинции ще се адаптират по добре и бързо от "динозаврите" Квебек и Онтарио.Ако някой някога ще "напуска" Алберта едва ли ще е по посока динозавритеPehlivan написа:Като гледам котировките на петрола по света май нема да е далеч да пишем такава тема "Преместване от Калгари".Аз не вервам на такива заплати,и да ги има таквиз скоро ще падат надолу,както по едно време с компютърджиите и и те станаха много и те надолу.Но както се казва да използваме момента да доим доколкото можем.Скоро всички ще тръгнат към Източните провинции на Атлантическите шелфове.Доколкото си спомням до 60$ на барел е неизгодно добиването на нефт от пясъците ,а петрола отива под 60$.Лошото е че закъсва цялата Канада.
Ако имаш предвид октомври догодина - бих се съгласил.Sunny boy написа: Петролът никога няма да слезе вече под 100 бъка за барел.Това което се наблюдава в момента е "конюнктурно" и ще навакса позиции преди края на октомври Причините не са икономически,а геологически Западните провинции и щати в америките отдавна извоюваха позиции като водещи икономически "сили".Това е реалността на 21 век Източните икономики в по голямата си част са отживелица от миналия век.Manufacturing икономиките на америките пеят "лебедовата" си песен.Дали ще е след 5 или 10 години това "производство" което е хранило хората на изток ще си отиде Атлантическите провинции ще се адаптират по добре и бързо от "динозаврите" Квебек и Онтарио.Ако някой някога ще "напуска" Алберта едва ли ще е по посока динозаврите
За съжаление обаче докато изгледите са за тепърва предстояща рецесия, по-вероятно е цената на петрола да продължи да пада.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ако забравя за ОПЕК бих се съгласил с теб. Ама понеже не мога ще се въздържа от каквито и да е прогнози до насрочената за 18.11.2008 извънредна среща на ОПЕКKoko написа:
Ако имаш предвид октомври догодина - бих се съгласил.
За съжаление обаче докато изгледите са за тепърва предстояща рецесия, по-вероятно е цената на петрола да продължи да пада.