Днес ни се обадиха от МОМ. Трета комисия в Лондон ми иска изследвания на храчка за туберкулоза.
Искам с този пост да дам полезна информация на всички.
Знаете, че медицинските изследвания минават през три комисии. Първата е самия преглед в Грийнберг или Вита. Ако нещо ги притеснява ви искат допълнителен преглед или изследвания. Дават становище и пращат вашите резултати към Втора лекарска комисия (Виена или Букурещ, няма значение). Втора комисия разглежда резултатите и може да поиска допълнителен преглед или изследвания. Ако всичко е наред, дава статус М1 (годен) и изпраща резултатите на Трета лекарска комисия в Лондон. НО Втора комисия може да напише и становище със съмнение, така че и от Трета комисия да ви поискат допълнителна медицинска информация. В моя случай е точно така.
Как се свързват с вас при искане за допълнителна информация ? Няколко пъти съм задавал този въпрос на хората от МОМ. Те казват: " В момента, в който дойде искане за доп. информация, ние ВЕДНАГА се свързваме с вас"
ДА, ама НЕ.
На 16. 01. 2012. Трета комисия пише до МОМ, че Павел Янков има срок от 90 дни да предостави допълнителна информация. А от МОМ ни се обаждат едва днес, 18 дни по-късно. Само че според мен това обаждане е провокирано от нас самите. Миналата седмица пратихме запитване до Букурещ за развитието на нашата кандидатура, още на следващия ден ни отговориха,че разглеждат конкретно моите медицински. Много важна информация за нас. Именно това ни накара миналия петък, 27.01. да пишем отново с въпрос какъв точно е проблема, и че никой не се е свързал досега с нас да иска доп. преглед или изследване. Именно това според мен е накарало чоека от Букурещ да търси по трасето.
Ако не бяхме питали, щяхме да продължаваме да си чакаме, този срок от 90 дни щеше да изтече, и т.н.
Моят съвет е: Не се притеснявайте да пишете до Букурещ, хората там по-скоро ще ви помогнат. Че тези от МОМ без да искат могат да ви прецакат.
Друг е въпроса, че тва с туберкулозата е абсурдно. Издържам 2 минути под вода и с един удар теле събарям
Явно ще се лети през лятото.
Дано съм бил полезен.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс