Така е, за съжаление, roumensproumensp написа:Преди години и аз писах нещо подобно на Dir.bg ... Оттогава леко си смених мнението. Горното напълно важи в наща област (и аз съм IT) и много други, ама има някои специфични професии в Канада и Щатите дето конкуренцията не е чак толкова висока (или ако е, кадрите не са достатъчно на ниво). Например мойта жена има по-успешна кариера в Канада отколкото в България (имам впредвид по специалността си). Това че си емигрант не означава че непременно трябва да работиш неквалифицирана работа в началото, никой не трябва да се самоподценява изкуствено ...Californian написа:Сложно е мъничко по отговорите ти:
1.Аз лично споделям мнението на един човек от форума Българи в Америка:
Човек който не е конкурентноспособен в България, трудно ще бъде конкурентноспособен в Америка(Канада) ........
Аз не си спомням да съм имал каквито и да е желания като малък какъв да стана,
а единственото ми желание на 18 като записах ТУто Компютърни системи беше - не ме интересува какъв ще стана, искам да имам професия която има ужасно търсене и никакво предлагане, т.е не толкова пари ме блазниха, колкото да си знам, че и нещо да стане, след 2 седмици съм си намерил и нова и по-хубава работа.
Всичко това е вярно за България, обаче за съжаление в Америка това което виждат очите ми последните години е, че конкуренцията е жестока просто. Китайците и Индийците(най-вече) просто заливат пазара от предлагане.
Няма ли кой да им пусне една бомба на азиатците - индийци и китайци.
А междудругото като професия и стандарт на живот за в България(след 2007ма) професията си е супер, среден доход около 15тина долара на час(Софийска заплата към 4000-5000лв) което е в пъти повече от другите професии и ти дава един бих казал много хубав стандарт на живот в България. То дори повечето хора във този форум, работещи някаква работа, работят за подобни пари в Канада колкото тази заплата в България. А и не само парите, точно за 2 седмици си намираш работа в България.
Кофтито е и още, че не само парите влизат в моето уравнение за стандарт на живот,
а и бездомните кучета, мутрите, мутреси, чалга, простащина.......ех да беше България хубава европейска държава въобще нямаше никъде да ходя.......