ЗА МЛЯКОТО В КАНАДА
- darklady
- Непокорна
Насе, нямаше начин да не се обадиш. Имах теб впредвид за бика, затова го добавих. Кравата дава хубаво мляко когато бика си е свършил добре работата. Та затова ми е думата. А ти понеже не отказваш ......
LaRue,
Виж, ако бика е расов ще свърши божествена работа. И сигурно ще пиеш по-хубаво мляко. Ама то, докато дойде до теб толкова се видоизменя, че едва ли има смисъл да му мислим как е заплодена кравата.
Хайде пийте по едно студено мляко! :beer2:
LaRue,
Виж, ако бика е расов ще свърши божествена работа. И сигурно ще пиеш по-хубаво мляко. Ама то, докато дойде до теб толкова се видоизменя, че едва ли има смисъл да му мислим как е заплодена кравата.
Хайде пийте по едно студено мляко! :beer2:
Невъзможното е предизвикателство!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Яяя, тази тема кой я изрови из дебрите забравени...
Не рзбирам кой само внушава на народа, че тук киселото мляко е гадно. Както каза Сашо71 - тук киселото мляко си е направо по-добро от българското - не за друго, не е толкова рядко А и на вкус въобще не отстъпва на нашенското. И даже има каймак!!! Малък, но все пак...
Една приятелка си беше донесла, моля ви се, бацили, изсушени на марля!!! За малко да получа инфаркт като разбрах. Така и не опря до бацилите, щото сама се увери, че няма смисъл. Т.е. има - ако семейството яде по 2-5 кила кисело мляко на ден...Иначе е скъпо. В момента промоция на Астро в Плацата на Кот-де-Неж в Монреал е 1.89 долара - кофицхката е от 700 грама, ако не се лъжа.
Не рзбирам кой само внушава на народа, че тук киселото мляко е гадно. Както каза Сашо71 - тук киселото мляко си е направо по-добро от българското - не за друго, не е толкова рядко А и на вкус въобще не отстъпва на нашенското. И даже има каймак!!! Малък, но все пак...
Една приятелка си беше донесла, моля ви се, бацили, изсушени на марля!!! За малко да получа инфаркт като разбрах. Така и не опря до бацилите, щото сама се увери, че няма смисъл. Т.е. има - ако семейството яде по 2-5 кила кисело мляко на ден...Иначе е скъпо. В момента промоция на Астро в Плацата на Кот-де-Неж в Монреал е 1.89 долара - кофицхката е от 700 грама, ако не се лъжа.
Представителна извадка тип "паплач"
Sasho ako obichash ne me plashi.Kazvai kakvoto imash da kazvash, nie shte precenim dali sa za viarvane osnovaniata ti.No takiva polufrazi ako obichash ne ispolzvai.sasho71 написа:NE ПИЙТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ТУКА, ИМАМ СЕРИОЗНИ ОСНОВАНИЯ ДА ГО КАЗВАМ И ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ :idea:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Квебек е най големия производител на мляко в Канада .В транспорта най големият бизнес тук е да караш цистерна с мляко ,след това с петролни прудукти,елиментарната ми логика говори ,че това е бялото злато на Канада.Ако се интерисуваш/към поставилата въпроса/ потърси с търсачката ;Saputo;,това е най здравата фирма/италианска/ в Мтл. която се занимава с призводството на млечни продукти ,освен известна с търговската си едноименна търговска марка е и основен производител на :Без име; и ;Президентски избор;.
ами това не са полуфрази, а нормално изречение и второ след като няма да повярвате за какво да казвам. ама хайде , от мен да мине- в Канада за повечето храни няма стандарти, демек нищо не се контролира, а се действа на "прецедент"-ако на някой нещо му стане, тогава се започват проверки. дет се вика всичко е на юнашко доверие това ми го е казвал човек който работи в тез среди :idea: аз естествено не повярвах, и си викам ама как, виж какви лъскави етикети има върху всички храни, печати с гаранция, дата производство, годност и какво ли не... в крайна сметка "повярвах", след като теста ми по алергия показа сериозна алергия към мляко и млечни продукти,към някакъв вид пестицид масово използван при отглеждането на краставиците, доматите и какви ли не още плодове и зеленчуци, бях дори посъветван да напусна Торонто поради специфичното замърсяване тука.huba написа:Sasho ako obichash ne me plashi.Kazvai kakvoto imash da kazvash, nie shte precenim dali sa za viarvane osnovaniata ti.No takiva polufrazi ako obichash ne ispolzvai.sasho71 написа:NE ПИЙТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ТУКА, ИМАМ СЕРИОЗНИ ОСНОВАНИЯ ДА ГО КАЗВАМ И ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ :idea:
искам да кажа че аз никога и никаква алергия не съм имал- пил съм си мляко до насита в БГ, ял съм какви ли не плодове и зеленчуци и нищо не ми е имало. а и този който пие тукащното мляко спокойно може да каже че то това на мляко не мирише
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
- Обратна връзка:
....ставаше въпрос за подквасване на киселото мляко...
Някой знае ли как се прави? Че ние, в моето семейство сме от тези, които биха яли по 2-3 кила на ден, ако имаше...А така, даже на на промоция ни е скъпичко.
А аз, например, много го обичам и като мезе за ракията /мастиката/:)
Смирено благодаря за отзивчивостта!
Някой знае ли как се прави? Че ние, в моето семейство сме от тези, които биха яли по 2-3 кила на ден, ако имаше...А така, даже на на промоция ни е скъпичко.
А аз, например, много го обичам и като мезе за ракията /мастиката/:)
Смирено благодаря за отзивчивостта!
sasho71,а да си чувал че в българия масово предаващите млеко слагат вода,урина и тем подобни боклуци.че в повечето мандри не се спазват никакви санитарни норми,неносенето на шапки е минимума,дефакто косъмче е най-малкото.че сиренето се осолява супер яко за да се стегне,защото ще е една пихтиеста маса,но на никой не му се чака.за кащкавала,да не говорим ама ти нали си специялист и много ги разбираш нещата!трябва да се обадиш на майкъл мур,да дойде да снима филм в канада за "пармалат" и "данон",че не спазват хигиени изисквания,може и за здравоопазването да му кажеш,такмо и на цял свят очите ще отворите,който тънат в заблуда че здравеопазването им е в топ10,пък може и ти да вземеш камерата,виж пък си станал милионер
bibco,най-лесно е с кисело мляко,в загрято прясно мляко се слага малко количество кисело,мисля че се оставяше една нощ увити(бурканите) в одеяло-трябва да питам баба ми,за детайлите на технологията!
bibco,най-лесно е с кисело мляко,в загрято прясно мляко се слага малко количество кисело,мисля че се оставяше една нощ увити(бурканите) в одеяло-трябва да питам баба ми,за детайлите на технологията!
- darklady
- Непокорна
Млякото се загрява до 40 С. Ако е по-горещо се оставя да се охлади. Ако нямаш подходящ термометър се преценява с ръка - трябва да усещаш млякото по-топло от ръката си /пръста/. Количеството кисело мляко, което ще използваш за квасенето трябва да е 1-2 супени лъжици на всеки 800 г. прясно мляко и да бъде със стайна температура /в никакъв случай не използвай кисело мляко извадено току-що от хладилника/. Слагаш подквасата в купичките с прясно мляко, поставяш ги на топло /или в найлонов плик/ за около 2 до 3 часа. След това, ако на вид е вече стегнало млякото, го охлаждаш в хладилник. Там то продължава да се дооформя, след 12 часа в хладилника ще е напълно готово за консумиране.bibco написа:....ставаше въпрос за подквасване на киселото мляко..!
Приятен апетит!!
Невъзможното е предизвикателство!