ЗА МЛЯКОТО В КАНАДА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Ако ти си такава, заповядай!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Но по-скоро се търси бик?!
:lol: :lol: :P :P
LaRue

Мнение от LaRue »

darklady, тъй и тъй се отвори приказка по въпроса, та не се сдържам да попитам - имали разлика във вкусовите качества на млякото ако кравата е изкуствено оплодена и ако е водена на бик? :oops:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
naskoflex

Мнение от naskoflex »

Братчет ти не разбра ли че кака ти тъмната Лейди се нуждае тя от заплождане-тоест загонване :)
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Насе, нямаше начин да не се обадиш. Имах теб впредвид за бика, затова го добавих. Кравата дава хубаво мляко когато бика си е свършил добре работата. Та затова ми е думата. А ти понеже не отказваш ......
:lol: :lol:
LaRue,
Виж, ако бика е расов ще свърши божествена работа. И сигурно ще пиеш по-хубаво мляко. Ама то, докато дойде до теб толкова се видоизменя, че едва ли има смисъл да му мислим как е заплодена кравата.
Хайде пийте по едно студено мляко! :beer2:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не вярвам, знам че голяма част от млякото се внася от Израел в хладилни самолети, значи еврейски крави се предпочитат. А, гледай ти ка стигнахме до еврейската следа пак, това май е заради съседната тема :? .
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Ombudsman, сподели, моля те, опит как се кваси кисело мляко, че нещо ми се губи...А стигам до извода, че както за ракията, така и за доброто кисело мляко, решението тук е човек да си го прави сам.
Предварително благодаря!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Яяя, тази тема кой я изрови из дебрите забравени...
Не рзбирам кой само внушава на народа, че тук киселото мляко е гадно. Както каза Сашо71 - тук киселото мляко си е направо по-добро от българското - не за друго, не е толкова рядко :twisted: А и на вкус въобще не отстъпва на нашенското. И даже има каймак!!! Малък, но все пак...
Една приятелка си беше донесла, моля ви се, бацили, изсушени на марля!!! За малко да получа инфаркт като разбрах. Така и не опря до бацилите, щото сама се увери, че няма смисъл. Т.е. има - ако семейството яде по 2-5 кила кисело мляко на ден...Иначе е скъпо. В момента промоция на Астро в Плацата на Кот-де-Неж в Монреал е 1.89 долара - кофицхката е от 700 грама, ако не се лъжа.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

NE ПИЙТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ТУКА, ИМАМ СЕРИОЗНИ ОСНОВАНИЯ ДА ГО КАЗВАМ И ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ :idea:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
huba

Мнение от huba »

sasho71 написа:NE ПИЙТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ТУКА, ИМАМ СЕРИОЗНИ ОСНОВАНИЯ ДА ГО КАЗВАМ И ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ :idea:
Sasho ako obichash ne me plashi.Kazvai kakvoto imash da kazvash, nie shte precenim dali sa za viarvane osnovaniata ti.No takiva polufrazi ako obichash ne ispolzvai. :shock: :shock:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
bateto

Мнение от bateto »

Квебек е най големия производител на мляко в Канада .В транспорта най големият бизнес тук е да караш цистерна с мляко ,след това с петролни прудукти,елиментарната ми логика говори ,че това е бялото злато на Канада.Ако се интерисуваш/към поставилата въпроса/ потърси с търсачката ;Saputo;,това е най здравата фирма/италианска/ в Мтл. която се занимава с призводството на млечни продукти ,освен известна с търговската си едноименна търговска марка е и основен производител на :Без име; и ;Президентски избор;.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

huba написа:
sasho71 написа:NE ПИЙТЕ ПРЯСНО МЛЯКО ТУКА, ИМАМ СЕРИОЗНИ ОСНОВАНИЯ ДА ГО КАЗВАМ И ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ :idea:
Sasho ako obichash ne me plashi.Kazvai kakvoto imash da kazvash, nie shte precenim dali sa za viarvane osnovaniata ti.No takiva polufrazi ako obichash ne ispolzvai. :shock: :shock:
ами това не са полуфрази, а нормално изречение :wink: и второ след като няма да повярвате за какво да казвам. ама хайде , от мен да мине- в Канада за повечето храни няма стандарти, демек нищо не се контролира, а се действа на "прецедент"-ако на някой нещо му стане, тогава се започват проверки. дет се вика всичко е на юнашко доверие :D това ми го е казвал човек който работи в тез среди :idea: аз естествено не повярвах, и си викам ама как, виж какви лъскави етикети има върху всички храни, печати с гаранция, дата производство, годност и какво ли не... в крайна сметка "повярвах", след като теста ми по алергия показа сериозна алергия към мляко и млечни продукти,към някакъв вид пестицид масово използван при отглеждането на краставиците, доматите и какви ли не още плодове и зеленчуци, бях дори посъветван да напусна Торонто поради специфичното замърсяване тука.
искам да кажа че аз никога и никаква алергия не съм имал- пил съм си мляко до насита в БГ, ял съм какви ли не плодове и зеленчуци и нищо не ми е имало. а и този който пие тукащното мляко спокойно може да каже че то това на мляко не мирише :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

....ставаше въпрос за подквасване на киселото мляко...
Някой знае ли как се прави? Че ние, в моето семейство сме от тези, които биха яли по 2-3 кила на ден, ако имаше...А така, даже на на промоция ни е скъпичко.
А аз, например, много го обичам и като мезе за ракията /мастиката/:)
Смирено благодаря за отзивчивостта!
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

sasho71,а да си чувал че в българия масово предаващите млеко слагат вода,урина и тем подобни боклуци.че в повечето мандри не се спазват никакви санитарни норми,неносенето на шапки е минимума,дефакто косъмче е най-малкото.че сиренето се осолява супер яко за да се стегне,защото ще е една пихтиеста маса,но на никой не му се чака.за кащкавала,да не говорим :) ама ти нали си специялист и много ги разбираш нещата!трябва да се обадиш на майкъл мур,да дойде да снима филм в канада за "пармалат" и "данон",че не спазват хигиени изисквания,може и за здравоопазването да му кажеш,такмо и на цял свят очите ще отворите,който тънат в заблуда че здравеопазването им е в топ10,пък може и ти да вземеш камерата,виж пък си станал милионер :wink:
bibco,най-лесно е с кисело мляко,в загрято прясно мляко се слага малко количество кисело,мисля че се оставяше една нощ увити(бурканите) в одеяло-трябва да питам баба ми,за детайлите на технологията!
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

bibco написа:....ставаше въпрос за подквасване на киселото мляко..!
Млякото се загрява до 40 С. Ако е по-горещо се оставя да се охлади. Ако нямаш подходящ термометър се преценява с ръка - трябва да усещаш млякото по-топло от ръката си /пръста/. Количеството кисело мляко, което ще използваш за квасенето трябва да е 1-2 супени лъжици на всеки 800 г. прясно мляко и да бъде със стайна температура /в никакъв случай не използвай кисело мляко извадено току-що от хладилника/. Слагаш подквасата в купичките с прясно мляко, поставяш ги на топло /или в найлонов плик/ за около 2 до 3 часа. След това, ако на вид е вече стегнало млякото, го охлаждаш в хладилник. Там то продължава да се дооформя, след 12 часа в хладилника ще е напълно готово за консумиране.
Приятен апетит!! :lol:
Заключено