Детска градина в Кот-де-неж

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Жени, това е просто прекалено :shock:
откъде ги измисли тези работи - ако има някаква истина, Квебек е на светлинни години пред Торонто :idea:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:Жени, това е просто прекалено :shock:
откъде ги измисли тези работи - ако има някаква истина, Квебек е на светлинни години пред Торонто :idea:
Ами аз обясних, кримон! Измислих ги тези работи от това, което съм видяла до момента! :(
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Е, и аз не съм виждал такова чудо. Или имаш ужасен късмет с градините, или ни баламосваш.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Каквото е видяла това и описва Жени, какво толкова. Въпрос на мързел и немарливост от страна на персонала.
Ненормалното е да се обобщава и да се прави извода, че навсякъде е така. Както и в обратния случай - от една блестяща от чистота и ред градина да се мисли, че всички са такива.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да, ама Жени ни оставя с впечатлението, че всичките 7 градини в които е била са така, което води до мисълта, че това е практика в Канада.
Всъщност това далеч не е така, поне според мен.
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

ablood написа:
ЗАБРАВЕТЕ СПИСЪЦИТЕ С ЧАКАЩИ в най-търсените градини! Никой, никога не записва случайно дете там.

Макар, че чудеса стават всякакви. :roll:

Аз не мога да разбера тази склонност за обобщаване в българите. Хората в БГ четат форума и той им е водещ поне в началото.
Записахме се на втората седмица от престоя си тук по телефона в листата на чакащите и воала след 20 дни ни помолиха да си заемем мястото или да се откажем. Градината е ЦПЕ и ми е на 2 мин пеша от вкъщи.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Вто Ное 30, 2010 7:10 pm, променено общо 1 път.
NaviD

Мнение от NaviD »

Milenka,

точно защото хора от Бг четат форума не трябва да им се втълпява, че воала след 20 дена ни викат...случаят тук е много по-близък до описания от а-кръвта....хоп и воала ни извикаха само от една градина в която се бяхме записали по телефона и като я видяхме директно отказахме да дадем детето там...Второто ни дете е записано от преди да се роди и хоп - воала никой още не ние търсил от никъде ( 1 година почти след записването)....И ние дойдохме надъхани, че като ни видят бели и детето бяло и готови да даваме веднага ще ни извикат за норматив, ама ядец....хоп и воала фамилиал и след 1 година и 2 месеца хоп и воала ЦПЕ ( не че ЦПЕ е символ за качество ). Особено в Кот де Неж, където гъстотата на деца е особено голяма е много трудно. Ти в кой квартал намери за 20 дни градина , ако не е тайна?

Това го написах именно за да го четат ново пристигащите, на теи които са вече тук им е кристално ясно за какво иде реч - яко късане на нерви.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Започвам да се убеждавам вече, че всеки разсъждава за това как ще възприемат писаното във форума кандидат-имигрантите, които са все още в България, базирайки се на личния си опит в това отношение от времето преди тръгването си. Не можех да повярвам в началото, че някой може така елементарно да разсъждава и да обижда непознати хора като оценява толкова ниско тяхната интелигентност и способността им да разсъждават и да си правят верни изводи на базата на многостранна и понякога дори противоречаща си информация. Но явно те самите са такива и затова им е трудно да приемат, че другите може да не са като тях.
Как иначе може да си обясним това, че споделеният лично преживян конкретен случай от някого може да се възприема като "втълпяване" на нещо определено на определен човек или група хора? Та това е абсурдно. Нима аудиторията е на толкова елементарно ниво та да има нужда някой нещо да им втълпява? Аз мисля, че не. Напротив, именно разнообразието на конкретните казуси дава пълната и вярна картина на действителността в Канада и всеки много добре осъзнава, че е въпрос на лични качества и късмет неговият път да е повече или по-малко сходен с този на един или друг от старите имигранти. И че случилото се с един може и да се случи на друг, но този друг може да не е той самият.

Престанете да се отнасяте към новите кандидати като към дебили и малоумници, кито са толкова безпомощни, че ако нещо не дай си боже ги излъжем, то ще им съсипем живота. Така обиждате себе си. Споделяйки своя опит, никой не внушава, че това ще се случи и с всички останали, а че и това може да се случи. Нищо повече.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Linko написа:Престанете да се отнасяте към новите кандидати като към дебили и малоумници, кито са толкова безпомощни, че...
Well, може би понякога наистина се уливаме, вярвайки, че собствените ни преживявания са вселенска константа.
Дано въпреки това сме полезни.
toni_mitko

otgovor

Мнение от toni_mitko »

Ние също сме в Торонто ,но имам съвсем друго впе4атление от градините тук ,може би е късмет ,незнам ,но ние сме много доволни ,малката е щастлива там ,сутрин с нетърпение 4ака да отидем ,има си приятели,запо4на да говори езика много лесно и винаги е 4иста и преобута,в групата са 12 деца с 3 у4ителки ,всеки ден ходят на разходка освен ако времето не го позволява.Менюто за 2 седмици е на табло на входа и всяка седмица ,имаме пълен от4ет какво е правило детето-кога е спало,яло ,колко пъти е преубувано ,с какво си е играло....Може би не вси4ко е перфектно ,но тук е така ,такива са условията и стандартите,ако искаме наи-добрата грижа за децата си трябва да си ги гледаме сами .
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

NaviD написа:в кой квартал намери за 20 дни градина , ако не е тайна?

Това го написах именно за да го четат ново пристигащите, на теи които са вече тук им е кристално ясно за какво иде реч - яко късане на нерви.
в Ст Хенри живея, няма много деца из махалата, че кварталът се слави с лоша репутация за емигранти, ЦПЕ-то е което е синът ми наистина мога да го дам за пример за това как трябва да се гледат деца. Имам педагогическо образование и мога да прецения отношението към децата.
toni_mitko написа:Ние също сме в Торонто ,но имам съвсем друго впе4атление от градините тук ,може би е късмет ,незнам ,но ние сме много доволни ,малката е щастлива там ,сутрин с нетърпение 4ака да отидем ,има си приятели,запо4на да говори езика много лесно и винаги е 4иста и преобута,в групата са 12 деца с 3 у4ителки ,всеки ден ходят на разходка освен ако времето не го позволява.Менюто за 2 седмици е на табло на входа и всяка седмица ,имаме пълен от4ет какво е правило детето-кога е спало,яло ,колко пъти е преубувано ,с какво си е играло
абсолютно същото отношение е и тук, в нашата ДГ

наистина се обаждам в тема, която касае КДН, но исках да споделя, че има и други места в Монреал, където не е толкова зле откъм ДГ

понеже ни се бяха забавили поканите за визи и си спомням как четях форума, как е невъзможно емплоа кебек да даде пари за образование, как няма да си намерим квартира или работа и затова изказах крайно мнение. Може наистина да съм била дебил, като съм четяла.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Milenka написа:наистина се обаждам в тема, която касае КДН, но исках да споделя, че има и други места в Монреал, където не е толкова зле...
Това всъщност са доста места. :wink:
Не искам да използвам по-силни думи.
NaviD

Мнение от NaviD »

Ясно, в St-Henry се падат доста по-малко деца на семейство отколкото в квартала за който е пусната темата
survivor

Мнение от survivor »

А от НДЖ имате ли някакви впечатления как е с детските градини? Май и там има много деца :? Аз всъщност не живея точно там, ама пък в нашия квартал всечки СПЕ-та са еврейски и знам че там неофициално не приемали нееврейски деца (различен режим на хранене, различни празници и почивни дни и т. н.) Ако някой може да ми съдейства за градина в НДЖ (ама да не е семейна) от другия септември, ще му бъда много благодарна.
Публикувай отговор