Детска градина в Кот-де-неж
Жени, това е просто прекалено
откъде ги измисли тези работи - ако има някаква истина, Квебек е на светлинни години пред Торонто :idea:
откъде ги измисли тези работи - ако има някаква истина, Квебек е на светлинни години пред Торонто :idea:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Каквото е видяла това и описва Жени, какво толкова. Въпрос на мързел и немарливост от страна на персонала.
Ненормалното е да се обобщава и да се прави извода, че навсякъде е така. Както и в обратния случай - от една блестяща от чистота и ред градина да се мисли, че всички са такива.
Ненормалното е да се обобщава и да се прави извода, че навсякъде е така. Както и в обратния случай - от една блестяща от чистота и ред градина да се мисли, че всички са такива.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ablood написа:
ЗАБРАВЕТЕ СПИСЪЦИТЕ С ЧАКАЩИ в най-търсените градини! Никой, никога не записва случайно дете там.
Макар, че чудеса стават всякакви.
Аз не мога да разбера тази склонност за обобщаване в българите. Хората в БГ четат форума и той им е водещ поне в началото.
Записахме се на втората седмица от престоя си тук по телефона в листата на чакащите и воала след 20 дни ни помолиха да си заемем мястото или да се откажем. Градината е ЦПЕ и ми е на 2 мин пеша от вкъщи.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Milenka,
точно защото хора от Бг четат форума не трябва да им се втълпява, че воала след 20 дена ни викат...случаят тук е много по-близък до описания от а-кръвта....хоп и воала ни извикаха само от една градина в която се бяхме записали по телефона и като я видяхме директно отказахме да дадем детето там...Второто ни дете е записано от преди да се роди и хоп - воала никой още не ние търсил от никъде ( 1 година почти след записването)....И ние дойдохме надъхани, че като ни видят бели и детето бяло и готови да даваме веднага ще ни извикат за норматив, ама ядец....хоп и воала фамилиал и след 1 година и 2 месеца хоп и воала ЦПЕ ( не че ЦПЕ е символ за качество ). Особено в Кот де Неж, където гъстотата на деца е особено голяма е много трудно. Ти в кой квартал намери за 20 дни градина , ако не е тайна?
Това го написах именно за да го четат ново пристигащите, на теи които са вече тук им е кристално ясно за какво иде реч - яко късане на нерви.
точно защото хора от Бг четат форума не трябва да им се втълпява, че воала след 20 дена ни викат...случаят тук е много по-близък до описания от а-кръвта....хоп и воала ни извикаха само от една градина в която се бяхме записали по телефона и като я видяхме директно отказахме да дадем детето там...Второто ни дете е записано от преди да се роди и хоп - воала никой още не ние търсил от никъде ( 1 година почти след записването)....И ние дойдохме надъхани, че като ни видят бели и детето бяло и готови да даваме веднага ще ни извикат за норматив, ама ядец....хоп и воала фамилиал и след 1 година и 2 месеца хоп и воала ЦПЕ ( не че ЦПЕ е символ за качество ). Особено в Кот де Неж, където гъстотата на деца е особено голяма е много трудно. Ти в кой квартал намери за 20 дни градина , ако не е тайна?
Това го написах именно за да го четат ново пристигащите, на теи които са вече тук им е кристално ясно за какво иде реч - яко късане на нерви.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Започвам да се убеждавам вече, че всеки разсъждава за това как ще възприемат писаното във форума кандидат-имигрантите, които са все още в България, базирайки се на личния си опит в това отношение от времето преди тръгването си. Не можех да повярвам в началото, че някой може така елементарно да разсъждава и да обижда непознати хора като оценява толкова ниско тяхната интелигентност и способността им да разсъждават и да си правят верни изводи на базата на многостранна и понякога дори противоречаща си информация. Но явно те самите са такива и затова им е трудно да приемат, че другите може да не са като тях.
Как иначе може да си обясним това, че споделеният лично преживян конкретен случай от някого може да се възприема като "втълпяване" на нещо определено на определен човек или група хора? Та това е абсурдно. Нима аудиторията е на толкова елементарно ниво та да има нужда някой нещо да им втълпява? Аз мисля, че не. Напротив, именно разнообразието на конкретните казуси дава пълната и вярна картина на действителността в Канада и всеки много добре осъзнава, че е въпрос на лични качества и късмет неговият път да е повече или по-малко сходен с този на един или друг от старите имигранти. И че случилото се с един може и да се случи на друг, но този друг може да не е той самият.
Престанете да се отнасяте към новите кандидати като към дебили и малоумници, кито са толкова безпомощни, че ако нещо не дай си боже ги излъжем, то ще им съсипем живота. Така обиждате себе си. Споделяйки своя опит, никой не внушава, че това ще се случи и с всички останали, а че и това може да се случи. Нищо повече.
Как иначе може да си обясним това, че споделеният лично преживян конкретен случай от някого може да се възприема като "втълпяване" на нещо определено на определен човек или група хора? Та това е абсурдно. Нима аудиторията е на толкова елементарно ниво та да има нужда някой нещо да им втълпява? Аз мисля, че не. Напротив, именно разнообразието на конкретните казуси дава пълната и вярна картина на действителността в Канада и всеки много добре осъзнава, че е въпрос на лични качества и късмет неговият път да е повече или по-малко сходен с този на един или друг от старите имигранти. И че случилото се с един може и да се случи на друг, но този друг може да не е той самият.
Престанете да се отнасяте към новите кандидати като към дебили и малоумници, кито са толкова безпомощни, че ако нещо не дай си боже ги излъжем, то ще им съсипем живота. Така обиждате себе си. Споделяйки своя опит, никой не внушава, че това ще се случи и с всички останали, а че и това може да се случи. Нищо повече.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
otgovor
Ние също сме в Торонто ,но имам съвсем друго впе4атление от градините тук ,може би е късмет ,незнам ,но ние сме много доволни ,малката е щастлива там ,сутрин с нетърпение 4ака да отидем ,има си приятели,запо4на да говори езика много лесно и винаги е 4иста и преобута,в групата са 12 деца с 3 у4ителки ,всеки ден ходят на разходка освен ако времето не го позволява.Менюто за 2 седмици е на табло на входа и всяка седмица ,имаме пълен от4ет какво е правило детето-кога е спало,яло ,колко пъти е преубувано ,с какво си е играло....Може би не вси4ко е перфектно ,но тук е така ,такива са условията и стандартите,ако искаме наи-добрата грижа за децата си трябва да си ги гледаме сами .
в Ст Хенри живея, няма много деца из махалата, че кварталът се слави с лоша репутация за емигранти, ЦПЕ-то е което е синът ми наистина мога да го дам за пример за това как трябва да се гледат деца. Имам педагогическо образование и мога да прецения отношението към децата.NaviD написа:в кой квартал намери за 20 дни градина , ако не е тайна?
абсолютно същото отношение е и тук, в нашата ДГtoni_mitko написа:Ние също сме в Торонто ,но имам съвсем друго впе4атление от градините тук ,може би е късмет ,незнам ,но ние сме много доволни ,малката е щастлива там ,сутрин с нетърпение 4ака да отидем ,има си приятели,запо4на да говори езика много лесно и винаги е 4иста и преобута,в групата са 12 деца с 3 у4ителки ,всеки ден ходят на разходка освен ако времето не го позволява.Менюто за 2 седмици е на табло на входа и всяка седмица ,имаме пълен от4ет какво е правило детето-кога е спало,яло ,колко пъти е преубувано ,с какво си е играло
наистина се обаждам в тема, която касае КДН, но исках да споделя, че има и други места в Монреал, където не е толкова зле откъм ДГ
понеже ни се бяха забавили поканите за визи и си спомням как четях форума, как е невъзможно емплоа кебек да даде пари за образование, как няма да си намерим квартира или работа и затова изказах крайно мнение. Може наистина да съм била дебил, като съм четяла.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
А от НДЖ имате ли някакви впечатления как е с детските градини? Май и там има много деца Аз всъщност не живея точно там, ама пък в нашия квартал всечки СПЕ-та са еврейски и знам че там неофициално не приемали нееврейски деца (различен режим на хранене, различни празници и почивни дни и т. н.) Ако някой може да ми съдейства за градина в НДЖ (ама да не е семейна) от другия септември, ще му бъда много благодарна.