пристигане в Канада нелегално

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

ivanko написа:Забравих нещо. 185см. рус, сини очи /бяла кожа есетествено/. Ставам ли за циганин? как мислите?
Определено ставаш.
А сетих се,ако някой се заподозре че не си циганин можеш да кажеш че и затова искаш да имигрираш.Другите цигани ти завиждат за красотата и не искат да те приемат за равен или по просто казано дискриминиран си от собственот си малцинство.По лошо от това нема.Определено пътя които си поел е по -лесният и по-ефтинят,а и такъв учен циганин флуент ин инглиш надали са виждали преди.А за транспорта до Канада ти препоръчвам да не си даваш парите за глупости-самолети дрън ,дрън.Отиваш на черноморието,наемаш едно водно колело и при повечко желание и усилие за по-малко от седмица стигаш до Халифакс и там като те видят на водното колело ням аначин да не прямат за рефюджи.Айде успех.
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

Мнение от sara »

ivanko написа:ОК! просто не съм щастлив и искам, колкото се може по-скоро да се махна от тук. Четох форума ви и се навих за Канада, намерих и бърз начин, вярно, че е шибано относно refugee статута, но съм сигурен че сте се оправя стига само евентуалното ми дело да мине ок! Просто исках адрес на някой вече изтипан в тая процедура адвокат, някои който да свърши работа.
А на вас ще ви препоръчам да бъдете малко повече самоуверени!Thanks
направи разлика между бързо пристигане и дълго чакане с неуреден статут и по-бавно пристигане и сигурен статут
а и ако си толкова печен и добър и умен, колкото се представяш за 1-2 год ще минеш кб процедура
а и доколкото съм чувала тарифите и мноооогоооо по-евтирно ще ти излелзе
но всеки си избира де
а и ако си чел наистина форума ти е ясно, че тук 99% са си по легалната процедура!
ivanko
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Фев 15, 2005 10:15 am

Мнение от ivanko »

Да ясно ми е това, но ме е страх че ако не направя нещо веднага може в един момент да премисля и да остана в Бг и това е основната причина да търся нелегалния вариан /по-бързо става/.
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Ivanko, spoko be man, kak taka shte reshish da ostavash v bg, ako chakash oshte edna godina? Ako iskash neshto silno, edna godina ne e problem! Ne podcenyavay saveta na Sara. :idea: Legalntata procedura za Quebec e po-bavna v smisal na po-kasno shte vlezesh v Canada, sled godoina i polovina da kajem, no ti osiguryava legalen statu pri vlizane, dokato bejanskiya vhodd ti osiguryava brzo vlizane, no i pone 2-3 godini nesigurnost i krastosani razpiti kato prestapnik :idea: Ama ti si znaesh nay-dobre. A, zatova, che si rus, spoko, az imah edin sased- svetlo rus i sineok, samo deto beshe po-nisak ot tebe i mayka mi kaza naskoro, che bil na gosti vav Varna na rodata. Minal po ciaganskata sistema i veche e PR choveka, ama toya trick go e napravil 2003, taka che infoto ne e mnogo aktualno.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
toncho
Мнения: 86
Регистриран на: Вто Окт 26, 2004 1:54 pm
Местоположение: toronto

размисъл

Мнение от toncho »

брато,

щом залагаш на тая вероятност да размислиш докато си в БГ горещо те съветвам да се откажеш.
ако за 1г там допускаш че може да размислиш, после тук с неуреден статут за 2-3г не ще размислиш, ами ще има да ти четем сълзливите писания и псувните на тема "реконтра на пропагандата" (потърси във форума) - колко е зле в канада и как си се прецакал.
1вата година имигрант е кошмарна, много по кошмарна от животеца ти в БГ. ако не знаеш за какво си тръгнал просто няма да се пребориш с трудностите.

не искам да те плаша, но не си мисли че си 1вия емигрант с гениални хрумвания
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Re: размисъл

Мнение от sasho71 »

[quote="toncho"]брато,

ами ще има да ти четем сълзливите писания и псувните на тема "реконтра на пропагандата" (потърси във форума) - колко е зле в канада и как си се прецакал.
[quote]

aaa, имаше и "контра на реконтрата на пропагандата" :D
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

ivanko написа:А на вас ще ви препоръчам да бъдете малко повече самоуверени!Thanks
Хъх, това пък какво беше ?
По-самоуверени от нас в цяла Канада /а и в цяла Америка/няма да намериш, в тебе не сме много уверени, и двете версии са трудни,
ма ти не усети ли по-отрано че скоро няма да ти се живее в България та да започнеш по-отдалече с подготовката те питам аз най-невинната :roll: ?
Циганите - на Сатурн !
Любо
Мнения: 84
Регистриран на: Пет Авг 22, 2003 4:06 pm
Местоположение: Toronto,ON,CA
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Ivanko,
Аз не познавам лично някой адвокат, но имам тук в Торонто приятели руснаци(един от тях рефюдже), които познават та ако искаш мога да ги попитам за координати. Тук в Торонто има много голяма руска общност и много рускоговорящи адвокати, които основно с бежанци се занимават. Лично аз не знам колко са успешни в делата, но на реклами ги бивало много.
Аз също ще си позволя обаче да дам съвет, който не са ми искали. През 2002 лятото и аз бях подлудял като теб, че трябва на всяка цена, ама на всяка цена да се измета от БГ. До такава степен ми беше опротивяло всичко в нашата мила татковина, че бях готов да спя под мостове и да се рия в кофите за боклук някъде по света. Само да не съм в БГ. Тогава намерих един човек който беше нещо като каналджия и обеща да ме закара в Канадско срещу сумата от 1000$.
Всичко вървеше по план направихме си с още един човек резервации за Торонто през Италия и на 02.10.2002г щяхме да летим. Една седмица преди полета, когато вече беше крайния срок за плащане на билетите каналджията се обади и ми каза съвсем просто "Забрави...".
Опитай се да си представиш как се почувствах. Щях да полудея. Багажа ми беше почти готов. Говорихме с него около 2 часа и тогава той ми предложи да се пробвам по легалната процедура. Аз разбира се не исках и да чуя за каквото и да било чакане, а камо ли да чакам с години и накрая я кемъл я кемълдрайвър. Но просто тогава той не ми даде друг избор. Разбира се опитах се да потърся и други каналджии, но не намерих и така се обадих на един телефон, който той ми беше дал. Така започнах процедурата за Квебек и след година и четири месеца държах паспорта с визата в ръцете си. Междувременно докато процедурата вървеше отидох във Франция с цел да уча френски. Та там именно в Париж видях какво е да си нелегален емигрант макар, че в сравнение със Франция тук да си рефюджи е като да си на курорт. Та общо взето това, което искам да ти кажа е че разликата между това да чакаш 1-2 г в БГ и 2-3г в Канада е определено в полза на това да си в БГ.
Все пак ако искаш ще говоря и ще помогна с каквото мога.
Нема лабаво
ivanko
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Фев 15, 2005 10:15 am

Мнение от ivanko »

Любо благодаря ти за съдействието, което си готов да направиш, но аз вече си намерих един адвокат да ме чака на летището - румънец, който точно с това се занимава. Е живот и здраве ще се видим по баровете в Торонто :) Казаха ми също, че разрешение за работа ще ми отнеме месец и половина да си извадя, а какво си мислиш относно намирането на работа с това разрешение, нямам си на представа като види работодателя, че сам бежанец и ми се води дело как ще реагира, само обща и нископлатена работа ли мога да работя, за приравняване на дипломата явно няма да мога да мисля на първо време, евентуално ако изкарам някакъв курс /напр. fitness assistant or masseur/ дали ще ме вземат на работа със статута ми?
Thanks!
Аватар
naskoflex
Мнения: 1104
Регистриран на: Вто Окт 05, 2004 6:10 am
Местоположение: лудницата в Лом

Мнение от naskoflex »

Пратих ти ЛС :)
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

ivanko, да имаш всички данни да минеш легална процедура и да напираш за нелегална е направо престъпление към себе си!

Навремето се наложи да вдигна на крак цялата рода за да въздействам на брат ми да не направи тази глупост и ми струваше много четене на морал. Ти не си ми брат и не мога да ти въздействам по този начин,но те призовавам сто пъти да помислиш (стана ми жал за русата ти коса и сини очи :D )!

Живота на рефюджи е много повече от отвратителен. Честно казано, никога не бих била в състояние да преживея подобна идиотска авантюра.
Живота е гаден и без да си го усложняваме допълнително.
Заключено