въпросчета

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
trans
Мнения: 372
Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 2:00 pm
Местоположение: Mtl

въпросчета

Мнение от trans »

Та така ще подаваме и по този повад
На въпроса "Къде сме живели през последните 10 години" трябва да посочваме местата в които сме имали регистрация или изобщо
Другото което ме притеснява е получаването на отговора защото живеем на квартира и пощенската ни кутия не е много надеждна а в пощата не мажело сега да наемем и се чудя какво да правя то да съм сигурна че този отговор щего получа точно аз и на време
Благодаря :)
niki_nik
Мнения: 62
Регистриран на: Вто Дек 30, 2003 8:40 am
Местоположение: Montreal

Мнение от niki_nik »

Регистрациите от последните 10 години немогат да се докажат, защото те бяха в старите паспорти.Ние сме се местили много пъти през последните 10 години, но писахме само местата, на които сме се задържали повече. Мисля, че това не е много от значение. А като адрес за кореспонденция, можеш да посочиш който си искаш адрес.Успех :wink: !
По-добре богат и красив,отколкото беден и грозен!
Аватар
drifter
Мнения: 1684
Регистриран на: Съб Окт 23, 2004 9:56 am
Местоположение: Victoria
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

пощенската ни кутия не е много надеждна а в пощата не мажело сега да наемем
Поради тази причина ние дадохме като първи адрес пощенската кутия в работата на мъжа ми, а като втори домашния. Въпреки това писмата ни ги пращат на домашния и ние си направихме извод (не знам доколко е верен), че на адрес който е само 'PO Box' не пращат.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
p4eli4ka
Мнения: 680
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 7:34 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

drifter, явно не си много наясно как стоят нещата с пощенските кутии.
Ние си платихме за пощенска кутия, в клона, най-близък до нас (за да можем по-често да я проверяваме). Цялата кореспонденция свързана с емигрантската ни процедура получавахме в тази пощенска кутия. Никога не сме имали проблем. Когато започнахме процедурата си, наехме кутия до края на годината. Оставаха 7 месеца, за които платихме 13лв. Следващата година си платихме за всички 12 месеца, а именно 18лв.
Отначало питахме за кутия в централна поща във Варна. Отговориха ни, че няма свободни, да проверим следващия месец. Ама както знаете, малко е глупаво да се отлага започването на една такава процедура заради липса на кутия в клона, където ни се иска. Проверихме в клона, който е за нашия комплекс. Казаха ни да си занесем катинарче и ще ни дадат кутия. Затова отидохме в клона, който се намира най-близо до нас.
Имайте предвид, че ходенето до пощата не е толкова често. Така че и малко по-далеч да е, нищо не пречи. Вие си преценявате разбира се.
Аз исках да напиша нещо кратко, а то колко дълго се получи :roll:
Айде късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Vaseto
Мнения: 85
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 10:03 am
Местоположение: Montreal

za adresa

Мнение от Vaseto »

Здравей! Като вариант може да използвате адреса на Централна поща (или този от клоновете и, който е най-удобен до работа или дома), а писмата да са до поискване (poste restante). Всички писма след първото в нашата процедура сме ги получавали по този начин. И аз имах съмнения в сигурността на пощенската ни кутия. Нямахме никакъв проблем.Желая успех!
Аватар
Kpetrov
.
Мнения: 8444
Регистриран на: Чет Яну 15, 2004 4:31 am
Местоположение: KIRIBATI
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Леле като чуя пост рестант и ми настръхва косата!!!

На мен БГ пощи ми върнали писмото заради неточен адрес а именно

България София 1404 ПОСТ РЕСТАНТ и името
Aries
Мнения: 1203
Регистриран на: Пон Май 24, 2004 11:58 am
Местоположение: Alberta

Мнение от Aries »

niki_nik написа:Регистрациите от последните 10 години немогат да се докажат, защото те бяха в старите паспорти.Ние сме се местили много пъти през последните 10 години, но писахме само местата, на които сме се задържали повече. Мисля, че това не е много от значение. А като адрес за кореспонденция, можеш да посочиш който си искаш адрес.Успех :wink: !
Регистрациите от последните 10 (и повече години) са абсолютно лесно доказуеми - отиваш в централната служба за регистрация за периода преди 2000 година. За 5 минути ти дават справка къде и колко време си живял (естествено става въпрос само за местата на които си бил регистриран).
Vaseto
Мнения: 85
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 10:03 am
Местоположение: Montreal

za adresa

Мнение от Vaseto »

Kpetrov, май има защо, да ти настръхват косите? Пропуснал си нещо оm рода на:

България София 1404 POSTE CENTRALE, poste restante, името
затова казах да си избереш Централна поща или клона, който ти е най-удобен!
Успех!
Аватар
womanEZ
Мнения: 235
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 4:26 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от womanEZ »

Сърпугът ми е сменял много квартири, но посочи само някоко адреса - от преди казармата и от след това; посочи само тези, чиито адреси си спомни точно. Според мен изискват адресите, за да проверят имате ли пребиваване извън страната за по-дълъг период. Все пак според нас смяната на прекалено голям брой квартири (което не е нещо необичайно за БГ), може да притесни le québecois. По тази причина не прекалихме с адресите.
Заключено