Нелегален софтуер в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
dobrolub
Обратна връзка:

Нелегален софтуер в Канада

Мнение от dobrolub »

Здравейте!!!

Предстои ми заминаване за Канада та се чудех как стои въпроса със софтуера. Както всички знаем в БГ никой потребител не плаща за софтуер освен някои фирми.
Дали ги било проблем на границата ( Канадската ) ако си нося няколко диска с софтуер/филми/музика/игри от родината. Как стои въпроса в самата Канада. Някой следи ли за тия работи и изобщо? Как е препоръчително да постъпя? :roll: :beer:
dudo
Обратна връзка:

Мнение от dudo »

На границата няма да имаш проблем, аз носех 2 шпиндела с дискове(200), и два хардиска(230ГБ), с каквото се сетиш. Нямах проблеми. И в Канада никой не ходи по къщите да проверява за легален софт. Иначе по офисите и фирмите не съм чул да се ползва нелицензиран софтуер.
... I will give respect and gratitude to my deserving teachers
and in my turn I will teach and I will study ...
Аватар
holy

!

Мнение от holy »

А скъпи ли са CD-тата в Канада? Има ли полза да се носи от БГ по-голямо количество. Имам предвид празни дискове.
pantata

Мнение от pantata »

празни дискове няма нужда да носиш - тук има и не са скъпи. по-скоро си ги напълни дисковете с софтуер и музика и филми български.. разбира на самото CD не слагай надпис "WindowsXP - crack + serial" или подобно..:)

но мисля че хард-диск е най-удачният вариант. събира доста а после ти става част от новата система и няма нужда да го купуваш от тук. а тук го "разтоварваш" на CD или DVD.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
leaf

Мнение от leaf »

Noname

Мнение от Noname »

Нека да споделя и моя опит - 80 ГБ хард диск + 30 ДВД + 100 ЦД. Никакви проблеми на границата.

Основната разлика, с която се сблъсква всеки новопристигнал любител на софтуера, музиката, филмите е това, че няма достъп до фрий БГ сървърите. И навиците трябва да се променят ;-) Основен инструмент за даунлоад за мен станаха торрентите. Всичко може да се намери с изключение на БГ филми, музика или субтитри. С това те съветвам да пристигнеш - повече БГ филми и музика, защото вярвай ми, ще ти липсват.
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

абе мисля че ако си барнеш настройките на експлоръра и намериш БГ сокс-ове можеш да направиш така че компа ти да е с бг IP и да теглиш, но незнам дали става - това оставям на някой намиращ се в Канада да каже.
За обратното е сигурно - от тук с канадско IP става :)
Noname

Мнение от Noname »

:D не става приятелю! не става! става само ако се плати за прокси или VPN към БГ пиъринга. ама като погледнеш какви цени искат БОЛ.БГ например свят ти се завива. скоро един пич се опитваше да рекламира подобна услуга и се хвалеше колко по евтино било в сравнение с конкуренцията, но бързо бе колективно оплют.
Така че Bit Torrent му е майката или бегом до магазина и си вземаш каквото ти трябва - филм, игра, софтуер, ...
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

za software problem niama
i tuka e free :)
ako neshto ne si donesesh ot bg vinagi moje da se drupne ot interneta
Noname написа: Основен инструмент за даунлоад за мен станаха торрентите. Всичко може да се намери с изключение на БГ филми, музика или субтитри.
polzval li si dc++
ima kolkoto iskash bg filmi muzika ....
naprimer mogat da se nameriat nad 200 (zaglavia) bg filmi
razbira se iziskva vreme i turpenie
eto i malko info:
tuk

ili tuk
venzi-canadeza

Мнение от venzi-canadeza »

EVALA !! Mnogo ste gotini za tazi prekrasna informazia. 4estno me beshe sram i az da popitam po vaprosa. SUPER STE oshte vednaz MERSI na vsi4ki i ot men.
A SEGA NAKADE
Noname

Мнение от Noname »

drug forum написа: Torrent за мен е фаворит.След това е DC++.Има тема stranici za download za hora izvan bg.Тази тема е пълна скръб и спам.Нищо полезно точно за бг-те в чужбина.Ако някой от драскачите по темата ми изтегли от приведените линкове
Windows XP SP1 ,Linspire,Panter,HL 2 ,NFS U 2 R и т.н. шведската маса и курвите са от мен с доживотен абонамент.Писах , обяснявах ,плюх ама тъпото зове.За последен път си хабя клавиатурата .Аз тегля до 5 филма на ден.Физически не мога да ги изгледам.Фокуса става с торент клиент.Проблем са ми субтитрите за новоизлязъл филм.Мигът в който се появи игра в дата.бг ,аз вече я играя.
Ами не живея в БГ,ама имам ултра бърз нет.1.5 МБайта/сек.Какво е торент:

Bit Torrent ( http://www.Bittorrent.com/ ) е нова, ставаща все по-популярна, peer2peer мрежа за обмен на големи по размер файлове: филми, сериали, игри и други. Примерно Linspire дистрибуциите (Lindows) са разпространяват само в торент мрежата.

Основни черти на торент мрежата са така наречените trackers и metadata torrent filesр свалянето на файлове от множество източници и автоматично споделяне на частично свалените файлове, типично за останалите peer2peer мрежи.

Bit Torrent-та се отличава от другите мрежи по своята архитектура. Всички други p2p използват супер сървъри или потребителски машини, които съдържат адресите на другите потребители. Когато се свържете с потребителската мрежа компютъра Ви започва да Broadcast-ва споделената информация и да участва в Search заявките на другите потребители.Bit Torrent мрежата не поддържа търсене на файлове, вместо това има централен сървър наречен Tracker за всеки файл. Както и останалите P2P мрежи съдържа адресите на потребителите които също търсят същия файл или го спаделят. Bit Torrent-та осъществява отделна връзка за всеки файл, който сваляте или качвате.Търсенето на файлове в Торент мрежата става по-трудно, тъй като няма директен Search, това става през сайтове в който се обявяват торент файлове съдържащи информация за адреса на Seeder-а (този който upload-ва торент файла, съдържащ мета датата. ), големината му, и частите на които е разделен. Първо трябва да свалите торент файла (с разширение *.torrent) и после да го добавите в торент клиента си (bitspirit, bitcomet и др.). В процеса на Download Вие сте пъвоначално Leecher (Downloader), после също ставате Seeder на свалената от Вас част от файла.
Bit Torrent Клиенти:
за Windows
Azureus - http://azureus.sourceforge.net
BitSpirit - http://www.lanspirit.com/bitspirit/ -
BitCommet - http://www.bitcomet.com
BitTornado - http://bittornado.com/

Bit Torrent Сайтове:
www.torrents-bg.com Тези са гола вода.Режат чужденци
www.arenabg.com/torrents Смешници.Само за Бг
www.suprnova.org добър торент
www.torrentskickass.com
www.terrentreactor.com
www.phoenix-torrents.com
www.isohunt.com много як торент
www.torrentbits.org много як торент

Бих казал ,че дц++ има предимства ,тъй като политиката на торент е да пази файла 28 дни.След това няма.В дц++ се намира win95 примерно.Но там е друга играта .Там е като на море на Китен.Какво чукнеш ,чукнеш,Мара си вдигнала гащите или не дава или не влиза в хъба.Мулета и магарета.Далече от тях.Влачат и много баластра.
Най -важното , да си участник в торент трябва нета да ти е неограничен
Това е в общи линии.
Само цитирам :D До голяма степен съм съгласен с цитата. Ползвах DC++ в началото, когато пристигнах. Но се изнервих да търся някой да е онлайн или да чакам да си включи компютъра, след като съм започнал да свалям нещо от него. Не искам да критикувам програма, което не познавам добре. Просто на мен ми е по лесно и удобно да работя с Бит Торрент, за други това е DC++, за трети - мулета/магарета.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

Noname написа: Ползвах DC++ в началото, когато пристигнах. Но се изнервих да търся някой да е онлайн или да чакам да си включи компютъра, след като съм започнал да свалям нещо от него. Не искам да критикувам програма, което не познавам добре. Просто на мен ми е по лесно и удобно да работя с Бит Торрент, за други това е DC++, за трети - мулета/магарета.
vuzmojno e da e po-dobra ne sporia, a ne sum ia i polzval.
no misleh che te interesuva kak moje da se svaliat bg muzika filmi,
a za tova c dc++ niama problem.
povecheto populiarni filmi gi imat mnogo hora i ne se chaka vuobshte niakoi konkreten user da e online.
spokoino moje da si svaliash 2 3 filma na den
vkluchi se v 15 bg huba naprimer i vij che e dosta burzo
da ne govorim za po malkite failove kato mp3 i videoklipove bg muzika
za software sushto e lesno izibirash si niakolko huba s povechko hora (primerno ima shvedski i drugi s po 5000 dushi onlne).

a nai dobre e da se polzvat i dvata varianta
:beer:
Noname

Мнение от Noname »

Ще се пусна пак с DC++ тези дни и ако имам проблеми ще те потърся на ЛС или е-мейла (ако не възразяваш разбира се).

:beer: :beer: :beer: за всички компютърни фенове!!!
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

Noname написа:Ще се пусна пак с DC++ тези дни и ако имам проблеми ще те потърся на ЛС или е-мейла (ако не възразяваш разбира се).

:beer: :beer: :beer: за всички компютърни фенове!!!
niama problem
poslednata versia na dc++ mislia che e 0.668
a ot bg hubovete polzvam :

dc.data.bg
find-bg.com
bghub.ilko.ca
bghub.eu.org
bghub.redirectme.net
bghublive.no-ip.com
bg-hub.no-ip.info
bulgarian.no-ip.com
bulgaria-italia.no-ip.com
spanishbghub.no-ip.com
bg-sofiahub.no-ip.com:4111
sofia-center.no-ip.info
varna.no-ip.com - imat ogranichenie za ednovremenno polzvane na 10 huba samo zatova gi izbiagvam
warcrack.no-ip.com - tuk moje da namerish spisuk s bg hubove
pishesh +bghubs (ako ne se luja, no kato vlezesh tam shte go vidish)
ivo2296.no-ip.org:5555
bgalcoholhub.servebeer.com -hubav hub,no veche e private
www.bgmediaserver.com:433

optimalnoto (za men ) e da pozlvam 15 huba :beer:
Заключено