Не са ми отказвали изплащане. Застраховката ни беше вдигната, но много минимално...Щом баща ми предлагаше да покарам и неговата, правете си изводите!
Рекапитулация:
Първата Мазда 5 - скрап, последвано от чек за 27К CAD
Втората Мазда 5 - На втория месец ме блъсна камион при завой. Доказана негова вина - ремонт за 9К CAD.
Нисанът на съпруга ми - рекламации за близо 9К CAD. Първо при удар от излетяла метална част от преднодвижещия се автомобил пробита скоростна кутия. Ремонтът струваше 6К CAD.
Втори ремонт на стойност 3К CAD. Съпругът ми удря отзад рязко спрялата предна кола.
Няколко месеца след това дъщерята повтаря същото на същата кола. Ремонтът беше оценен на 3К CAD.
Застрахователите отказаха да го изплатят, мотивирайки се, че колата е на 9 години и изплатените ни ремонти надхвърлят значително цената и.
Изпратиха ни чек за 6К CAD.
На следващата година ни вдигнаха драстично застраховката и ние сменихме веднага компанията.
Втората компания ни даде цена съизмерима с цената преди двете блъскания на Нисана.
Полицата на двете коли винаги е била обща.
И не съм прилагала никакви гимнастически упражнения, както простакът намеква...по простата причина, че със сервизи и застрахователи изцяло се занимава съпругът ми.
Така че пишете ни в графа общи случаи, без никакви джакпоти и лотарии.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''