КАНЦЕРОГЕННИ МАТЕРИАЛИ ИЗПОЛЗВАНИ В СТРОИТЕЛСТВОТО

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Sasho, ne znam ako na tova mu kazvash leko grub, na koe shte mu kazhesh grub. Iskam da podchertaya, che ne e neobhodimo da si uchil molekulyarna genetika, za da precenish che ne mozhesh da svarzhesh edno yavlenie (v sluchaya spontanniya abort) s edna-edinstvena prichina, i da ne dopuskash da ima drugi prichini. Prosto tozi podhod e nenauchen, a v naukata si ima universalni pravila. A tova, koeto Joy napravi, be da posochi i nyakoi drugi vazmozhni (i mezhdu drugoto vsepriznati) prichini, bez da pretendira za izcherpatelnost.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

Поля е права, че хромозомни аномалии при зачеването са причина за спонтанен аборт, но те дават много малък % от тях. Основната причина за спонтанните аборти в Канада е, че тук, когато една жена прокърви (според статистиката на 5 бременни 2 до 3 прокървяват, някои през цялата бременност), автоматично се приема, че така е трябвало да стане и не се прави нищо по въпроса за запазване на плода. В доста от случаите кървенето се дължи на леко отлепена плацента и с повече лежане и медикаменти положението се стабилизира и след няколко месеца се ражда здраво бебе. В друг случай, лекарите не могат да определят причината, но кървенето отшумява и резултата е пак раждането на здраво бебе. В България, в случай на кървене, бременната веднага се настанява в болница и се взимат всички възможни мерки за запазване на плода. Искам да уточня, че ако един плод е увреден, никакви лекарства или лежане не са в състояние да го задържат. Аз лично имам доста приятелки, които след лежане за задържане (едната лежа 6 месеца в болница), родиха живи и здрави деца, които ако не бяха взети спешни мерки, нямаше да ги има.
В Канада обаче практиката е, ако една жена прокърви до 4-я месец, да не се прави нищо, а просто да се чака. Е, с чакане до сега не познавам нито една бременна, която да е успяла да задържи плода.
Та това е основната причина за многото спонтанни аборти в Канада.
Изображение
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

едва ли мед сестрите са учили молекулярна генетика, клетъчна биология, биофизика и радиобиология. така че аз се присъединявам към неговото мнение
Сашо,явно във форума битува мнение,че сестрите едва ли не нищо не са учили и ти май не си изключение! Да те разочаровам ли,че и клетъчна биология,и генетика и биофизика съм учила? И между другото имам отличен по тези предмети както когато учих за сестра,така и когато учех за лекар!
Жой нека ти напомня че си една мед. сестра и за мутации си чувала предимно когато си гледала "Костенурките нинджа".
Вярно,че не беше вчера,Хемоглобин,но съм учила това дори прекалено дълго според мен.
Съдейки,обаче от твоите предположения,които са абсолютно повърхностни и безпочвени,ти си този,който си няма никаква представа от това,в което се опитва да убеди цял форум.
И въпреки,че тук има биолози,никой преди мен не ти показа,че нещата съвсем не стоят по този начин,по който си ги представяш!
Може да не съм най-компетентната по биология,но имам не малка представа и това,което пишеш за мен е абсолютен нонсенс!
ти знаеш ли изобщо на кой свят се намираш?
Явно си научила туй онуй и от Спайдърмен
че си една мед. сестра и за мутации си чувала предимно когато си гледала "Костенурките нинджа".
то моля поне съпруга и (ако чете отвреме на време) да я сапикясва (или пък да я сайдисва, ако е позабравил че и се отразява).
Сега ако надживееш самовлюбеността си и откриеш че си много далеч от нещата за които се опитваш да излъчваш компететно сияние....Комплексирай се още малко! ... и си го изкарай на хората във форума с отвратителното ти отношение.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Явно нямаш други доводи,освен да обиждаш!
Както се казва,когато фактите говорят и боговете мълчат! :wink:
една интересна дискусия благодарение на теб се превърна в тъп спор.
Какво наричаш "дискусия"? Тогава,когато всички се съгласяват с мнението ти,дори и да е абсолютно безпочвено? Аз ти предложих факти,които да коментираш и понеже нямаш никакъв довод,ти се зае да коментираш мен...Ето тогава дискусията се превърна в тъп спор!

Sneji, вече си говорихме на тази тема и в личен разговор ти казах,че никъде по света не се практикува задържане на бременността до 12-тата седмица! Когато се получава кървене в този период,това е явен признак за нарушения в плода и организма се освобождава. Не знам как да те убедя,че няма тук нищо общо канадската система! Ще си поговорим и по-късно,когато се специализирам повече в акушерството,а и ти вероятно ще имаш повече информация как се процедира в такива случаи у нас.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

JOY написа:Sneji, вече си говорихме на тази тема и в личен разговор ти казах,че никъде по света не се практикува задържане на бременността до 12-тата седмица! Когато се получава кървене в този период,това е явен признак за нарушения в плода и организма се освобождава. Не знам как да те убедя,че няма тук нищо общо канадската система! Ще си поговорим и по-късно,когато се специализирам повече в акушерството,а и ти вероятно ще имаш повече информация как се процедира в такива случаи у нас.
Поля, явно за теб България не се намира на Земята или Света. Ако искаш ще ди дам координати на момичета, на които имена като "Импрегнил", "Папаверин" и "Но-шпа" са ежедневие след 6-тата седмица нататък.
Изображение
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Hey, momicheta, stavashe vapros za tova dali spontannite aborti sred balgarkite v Canada se dalzhat na azbesta. Sneji dava oshte edno vazmozhno obyasnenie. A nay-vazhnoto e, che masovi spontanni aborti sred balgarkite v Canada drug osven Hemoglobin ne e zabelyazal. Kaeto mozhe samo da ni radva.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Проблема с многото аботри в Канада, е че момичета от рано се про...ват и доста зачерват и затова доста аборти има в статистиките.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено