Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Kan_Tangra

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от Kan_Tangra »

ablood написа:Също така за цената много зависи дали се сменя профилактично, понеже е равномерно (!!!) остарял, или вече е протекъл, или на места трябва да се сменя самата основа.

Ако(!!!) са само шингълите контракторът плаща $500-1000 за материали и още $200-2000 за помощници и евентуално дъмпстер. От тук натам всичко е за него.
Блодчо, имаш не 200 + 500, както пишеш, ами 10к ти дават хората!
Работа за 2 дена! Ще изкараш едни бързи 10к. (-500$ материали)
Защо се дърпаш! Не е никакъв блок. 150кв покрив, на 3 етажна постройка, ти колко очакваше да е!? Да не би къщите да имат по 5кв покрив.
Идвай и го прави. Нали си специалист! :rofl: :D ;) :tmi:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:То това рекет ли е, че да се събира на собственик.
Ами ако беше блок с 1000 апартамента колко трябваше да е сметката? 3 милиона !?
Ах той миличкият. Не знаел, че размерът на покрива имал значение. Сякаш в България се плаща на парче. :D

Изображение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
joro написа:
Заплатите в България растат и ще продължават да растат напук на хейтъри като теб.
Хахаха.
Естествено, че ще растат.
Те навсякъде растат.
Само дето няма да се удвоят до 2020та, както се изцепи. :lol:
Въпросът е дали ще растат по-бавно от ръмънските. :D
Много боб има да ядете, докато ги стигнете тях, ако изобщо. Другите са с обиколки напред.
Сравнено с другите европейски държави, като цяло, възнагражденията в България изостават номинално между 5 и 10 пъти спрямо старите държави членки и около 1,8-2,2 пъти спрямо новите държави членки.
https://www.investor.bg/ikonomika-i-pol ... ma-260258/"

Чети какво казват "хейтърите" в България
Българският бизнес, като имам предвид бизнеса, който работи в България, независимо откъде идват инвестициите, се стреми да реализира краткосрочни печалби, без значение от дългосрочните вреди, които нанася на цялото общество. Поради това плаща ниски заплати, при положение че формира огромни печалби. Това заяви съветникът на синдиката КТ „Подкрепа” Ваня Григорова в коментар за възнагражденията у нас. „Второ, данъчната и социалната ни система са абсолютно неадекватни, те са обрасли в митове и лъжи, за да не се стигне до реално увеличение. На трето място е слабият контрол върху условията на труд в България. Инспекцията по труда разполага с по-малко от 400 служители, те няма как да осъществяват адекватен контрол”, допълни тя пред bTV.
Според бившия социален министър Христина Христова трябва да се отчете един много неблагоприятен факт – величината на доходите, с които тръгнахме при прехода през 1990 г. „Само минималната работна заплата в последните 10 години е увеличена с 93%. Едва ли производителността ни се е увеличила с 93% в последните 10 години и въпреки всичко в момента пак сме с най-ниската минимална работна заплата”, коментира Христова. „Също така в последните 4 години всяка година доходите се повишават с 10%, казва националната статистика, и пак оставаме с най-ниски величини. Очевидно, че процесът на догонване на доходите на другите е много труден”, отбеляза тя.

Бившият социален министър отчете обърнатия тренд от 2017 г. – от пазар, който е донор на работна ръка, ние сме пазар, който търси работна ръка. „В ИТ сектора се търсят хиляди, търсят се водачи на автобуси и тирове, оператори на движещи се машини и съоръжения, в туризма и медицинската област проблемът е голям”, посочи тя. Христова отбеляза, че това се дължи и на факта, че хора в трудоспособна възраст са напуснали страната да търсят по-високо възнаграждение, и на демографската ситуация – раждаемостта е ниска и броят на трудоспособното население намалява.

https://www.actualno.com/business/ekspe ... 72389.html"

Та така е Йорко.
Много е трудно да се плува срещу течението, оаобено в сярна киселина! :tmi:
И Тръмп в Америка така го избраха- с насаждане на аполалиптични страхове в народа. Особено в тази част от хората, които си нямат и елементарни познания по икономика.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
joro

Мнение от joro »

Повечето държави в Америка са по-зле от България. При това без да са имали окупация от СССР и 45 години социализъм.
http://m.econ.bg/" Новини/Минималната-заплата-във-Венецуела-скочи-със-155-до-1-6-долара_l.a_i.761166_at.1.html
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха!
Йорко,
Венецуела го има социализъма вече 20 години и е идеалния пример за това до къде води социализЪма.
Тръмп и САЩ ги остави - там и зелена еуглена да изберат за президент пак няма начин да се объркат колкото България.
:D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:Повечето държави в Америка са по-зле от България. При това без да са имали окупация от СССР и 45 години социализъм.
http://m.econ.bg/" Новини/Минималната-заплата-във-Венецуела-скочи-със-155-до-1-6-долара_l.a_i.761166_at.1.html
Венецуела е прекрасен пример за държава, не-засегната от социализъм. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
jet

Мнение от jet »

Жоре, трай си да не земе властта Курнелка, че тогава ще видиш кон боб яде ли. Ще трябва и ти да бягаш в Канада, като вземат да ти плащат в рубли.
joro

Мнение от joro »

jet написа:Жоре, трай си да не земе властта Курнелка, че тогава ще видиш кон боб яде ли. Ще трябва и ти да бягаш в Канада, като вземат да ти плащат в рубли.
Нали такива като Курнелия идваха вече два пъти- Станишев, Орешарски. То България вече е като САЩ- и едно магаре да дойде на власт- все тая. Частния бизнес няма нужда от велики личности, които да му се пречкат.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
jet написа:Жоре, трай си да не земе властта Курнелка, че тогава ще видиш кон боб яде ли. Ще трябва и ти да бягаш в Канада, като вземат да ти плащат в рубли.
Нали такива като Курнелия идваха вече два пъти- Станишев, Орешарски.
Ми то затова сте най-бедни в ЕС. :D
jet

Мнение от jet »

И Беров и Виденов, започвайки от Луканков, та даже и царя се пробва. Време е вече другия цар да дойде (Кировия) гледам неговите царедворци стават много.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Преди около 6 години кондото преправяха покрива. Знам , че беше по скоро профилактично отколкото наложително. Прередиха камачетата и ляха асфалт. Като цяло казаха, че ако чакаме до последния момент,ще ни излезе 3 по скъпо, ако трябва повече неща да се подменят. Излезе около 5500, но го правихме зедно с другите два входа за да платим по малко( всеки вод е платил по толкова.). На вход има по 8 апартамента.Останалите 2 не го направиха. При нас всеки вход е отделна кондо организациа. Колко ще ти срува е много индивидуално, изцяло зависи какво е състоянието на покрива. Разликата в цените на оделните фирми не са чак толкова големи , по всяка вероятност има причина да искат 18 000, но това не означава ,че всеки покрив би струвал толкова.
В България ни се наложи да меним изгнилия покрив преди 15 години и излезе към 5000 лева, обаче аз не бих се изхвърлила да кажа,че толкова струва поправка на покрив там , просто защото всичко зависи от състоянието на покрива .Обобщенията са малко абсурдни. Но да като цяло заплатите в Канада са по високи и това води до по скъпи услуги.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
joro

Мнение от joro »

Сърбия иска да настигне България
https://money.bg/economics/sarbiya-iska ... oblem.html"
Гладна кокошка просо сънува.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

IRA написа:Преди около 6 години кондото преправяха покрива. Знам , че беше по скоро профилактично отколкото наложително. Прередиха камачетата и ляха асфалт. Като цяло казаха, че ако чакаме до последния момент,ще ни излезе 3 по скъпо, ако трябва повече неща да се подменят. Излезе около 5500, но го правихме зедно с другите два входа за да платим по малко( всеки вод е платил по толкова.). На вход има по 8 апартамента.Останалите 2 не го направиха. При нас всеки вход е отделна кондо организациа. Колко ще ти срува е много индивидуално, изцяло зависи какво е състоянието на покрива. Разликата в цените на оделните фирми не са чак толкова големи , по всяка вероятност има причина да искат 18 000, но това не означава ,че всеки покрив би струвал толкова.
В България ни се наложи да меним изгнилия покрив преди 15 години и излезе към 5000 лева, обаче аз не бих се изхвърлила да кажа,че толкова струва поправка на покрив там , просто защото всичко зависи от състоянието на покрива .Обобщенията са малко абсурдни. Но да като цяло заплатите в Канада са по високи и това води до по скъпи услуги.
Всъщност, до тук виждам следните моменти:
1. Било е преди 6 години, а не сега
2. Не е имало никакъв ремонт на покрив, а леене на асвалт
3. Струвало е 3 х 5500 = 16500 $ да подредят едни камъчета и да излеят един асвалт.
4. Ако и да са по-високи заплатите, ако всички разходи са по-високи, какъв е изобщо смисълът!?

Какво да е състоянието, нова сграда на 15-20 години. Едва ли липсва половината покрив. Нали уж било хубаво строителството в Канада?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола