6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите Сил

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от Canuck »

Е, хайе сега agent Ozo, пак се опитваш да оправдаеш руснаците. На британската дипломация също й се е наложило да влезе в сблъсък с другите велики сили за Съединението, но са го направили, така че няма нужда да оправдаваш руснаците. Вярно е, че много от офицерите ни са учили в Русия до Съединението, но след това много добре знаеш, че много офицери учат в самата България, както и в Австрия, Германия, Италия, Белгия. А, и на някои от българските офицери така им промиват мозъците, че избират да служат на Русия пред България, справка Радко Димитриев.
А, колкото до българската история, разбира се, че тя трябва да се пренапише, защото има отчайваща нужда от това. Нелицеприятните факти като антибългарските позиции на Русия като Съединението, обесването на Васил Левски, църковната независимост или многобройните руско-турски войни след някои от които даже са се изготвяли карти, на които България не присъства, а само Византия са факти, които до 1989 г. даже не се споменаваха. Да не говорим, че ти преиграваш с това османско присъствие. Нито в един учебник не пише в момента, че в България е имало османско присъствие. Лично проверих учебниците на няколко роднински деца от различни класове, докато бях през май месец в България. Да не говорим, че никой нормален историк не иска да изкара англичаните и американците, че са целите в бяло, за разлика от комунистическите историци, които искат да изкарат руснаците бели ангели. Ти сам знаеш, че като се почне от Х век и зверствата украинските и руските предшвественици по нашите земи в съюз с византийците, та чак до убийствата на селяни за едно шише ракия през 1944 г. всичко това дълги години остана скрито покрито. Генерал Колев, един български герой, беше забранен за изучаване също. Е, не мислиш ли, че при един обективен прочит на историята тези факти трябва да се споменат и че хора като Генерал Колев трябва да се изучават?! А, кой как ще интерпретира фактите си е друго вече. Ето ти се опитваш примерно да оправдаеш руската антибългарска позиция по време на Съединението, но поне го правиш след като знаеш фактите, а много български ученици и българи над 35-годишна възраст не са и чували за ходовете на руската дипломация през 1885 г. Така че, да, нови учебници по история трябват спешно! Но, написани от нормални хора, не от руски идиоти! Защото ето какви учебници започват да излизат в Русия.
http://fdlx.com/politic/21460-putin-utv ... iyane.html"
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
agent Ozo
Мнения: 9745
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от agent Ozo »

Ето, това е нагледен пример, Канак, за разликата между начина на възприемане на една информация от незаразен от русофобия мозък и един вече болен такъв.
Аз дори и за миг и не допуснах, че тази "информация" за единния руски учебник по история може да бъде нещо друго освен фалшива пропаганда. Така се и оказа - https://nstarikov.ru/blog/53433?print=print"
Ето как изглежда въпросната 165-та стр. от истинския учебник



А самият учебник на Платонов може да си свалиш от ТУК
Идиоти са ама тези, които на драго сърце приемат подобни явни лъжи за чиста монета и на тяхна база правят генерални изводи относно Русия и руснаците.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от Canuck »

Тук си прав, трябваше да проверя инфото, преди да го пусна, особено като се има предвид, кой ми го прати днес, мой украински студент. :lol:
Но, че руснаците изтрещяват, не се и съмнявай. Аз лично видях руски учебник по география, в който пише, че континентите са 6 и вместо Азия и Европа пише, че било просто континентът Евразия. Да не говорим за опитите за реабилитацията на масови убийци като Сталин и опитите да се върнат пионерските униформи под благовидната цел за по-красиви училищни униформи. Но, да ги оставим руснаците да правят каквото си искат в страната, не ме интересува. Мен ми е по-интересна външната им политика и че тя в много случаи е била антибългарска, вкл. и по македонския въпрос. А, тези неща трябва да се изучават. Ето аз си признавам, че сгреших и трябваше да проверя информацията за този учебник, особено, когато ми се изпраща от украинец, а ти ще признаеш ли преиграването си с османското присъствие и признателността към руските освободители?!
Защо все още не се говори и за съдбите на хилядите българи от Бесарабия, Крим и самата България убити или изселени в ГУЛАГ чак в Казахстан и Узбекистан?! Колежка професорка от Казахстан, която се е занимавала с архивите от ГУЛАГ в Караганда, Казахстан ми каза, че българите са единствените, които не са пратили все още нито един изследовател, който да проучи документите на българските жертви на ГУЛАГ в Караганда. Това е само като пример. Но, да се върнем на темата, колкото и да оправдаваш руските империалисти, тяхната цел не е била силна независима България, а в най-добрия случай слаб про-руски сателит, който да им помогне да имат постоянен достъп до Проливите! Знаеш, че руснаците са били и са обсебени от идеята за излаз до топли морета. За мен човек, който винаги защитава една страна е или промит мозък, или платен, или обикновен идиот. Надявам се, че ти не си в тези категории и не твърдиш, че ролята на Русия в българската история е ангелска и безупречна. Аз не твърдя подобно нещо нито за САЩ, нито за Британия или Германия, нито за която и да е друга страна.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
agent Ozo
Мнения: 9745
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от agent Ozo »

Никога не съм си поставял за цел да защитавам Русия от каквото и да било. Първо съм много малък за да имам подобна цел и второ, тази държава не ми е никаква. Нито съм пък и емоционално свързан с нея на база лични отношения или нещо от сорта. Критикувал съм едностранчивите тълкувания на едни или други исторически и днешни събития, свързани с Русия и прилагането на двоен аршин към тях от днешните русофоби. Не приемам тоталното отричане на действията на дадена нация и държава само заради угодниченето на друга нация и държава. Защото всичко това вече съм го преживял и просто съм изумен като гледам как хората около мен сякаш са изпаднали от едно състояние на транс в друго. Тези, които до вчера се кълняха в светлите идеали на комунизма, днес със същото настървение се кълнат в северноатлантическите ценности. Довчерашните радетели на несъкрушимата българосъветска дружба, днес са яростни пронатовци и русофоби. Всичко това ми говори, че става дума просто за мозъци, поддаващи се лесно на средствата и способите на пропагандата. Независимо откъде идва и в чий интерес се прави тя.

Докато аз вече нищо не приемам априори на доверие и гледам да анализирам полученото инфо, без да се доверявам само на един определен източник. Затова и анализите и прогнозите ми започнаха да се доказват от практиката, за разлика от тези на емоционално обвързаните ми опоненти. За които никога не е било важно каква е истината, а политкоректността на тезата. И които обявяват една теза за вярна, само защото е изказана от правилния източник. Абе все едно съм в театър на абсурда - всичко е както едно време. Ужас някакъв! :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от Koko »

agent Ozo написа:Никога не съм си поставял за цел да защитавам Русия от каквото и да било.
agent Ozo написа:Докато аз вече нищо не приемам априори на доверие и гледам да анализирам полученото инфо, без да се доверявам само на един определен източник.
:D :D :D :D
:rofl: :rofl: :rofl:
:rock: :rock: :rock:
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от optics »

Да помогна, че Озо чете само което му изнася.
Canuck написа:Ето аз си признавам, че сгреших и трябваше да проверя информацията за този учебник, особено, когато ми се изпраща от украинец, а ти ще признаеш ли преиграването си с османското присъствие и признателността към руските освободители?!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo
Мнения: 9745
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от agent Ozo »

Не приемам намека, че съм преигравал по какъвто и да е начин, коментирайки едната или другата тема.

Мисля, че позицията ми е пределно ясна и разбрана. Категорично отхвърлям всеки опит за принизяване и преиначаване зверствата на турските поробители и трагичните последици за народа ни от 5-вековното османско иго, както и идеята, че не дължим никаква признателност на руския народ за отхвърлянето му.
Като при това не отричам и наличието на користни подбуди и цели в действията на нашите освободители, нито пък извършваните по-късно антибългарски по същество действия на руския императорски двор по отношение на Съединението. Едното с нищо не променя другото.

Както и това, че днес сме братя с американците, с нищо не променя факта, че американски бомбардировачи умишлено убиваха български цивилни граждани вкл. жени, деца и старци по време на ВСВ. При това без да сме дали нито един изстрел срещу американски войник, камо ли пък срещу цивилни американски граждани.
И няма никакви шансове либерастката пропаганда да ме накара да мисля по друг начин.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от optics »

:handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от Pyrelight »

Абсолютно никаква признателност не смятам да дължа на който и да е руски боклук!
Аз ги третирам като най-ниско качество хора. А на който не му харесва да иде да си хортува със себеподобни по руските форуми! Не му е тук мястото! ]:)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
ivandaman
Мнения: 5245
Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от ivandaman »

Бистре това ми се струва като женска завист.

Нагледах се на Рускини това лято по черноморието.. Генетичното им превъзходство спрямо такива като теб (виждал съм твоя снимка) е неоспоримо.
_________________________________________________
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for & ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: 6 септември 1885-2017, Българското съединение и Великите

Мнение от Pyrelight »

О, да! Разбира се! Прав си! :y: :y:
Ходи гледай рускини на Черно море! :rofl:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Публикувай отговор