ХОРОТЕКАТА на 16 юни се заменя с 10 юни в Монреал

Къде, кога, какво и как предстои да се случи.
Публикувай отговор
zornica
Мнения: 601
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 8:01 pm
Обратна връзка:

ХОРОТЕКАТА на 16 юни се заменя с 10 юни в Монреал

Мнение от zornica »

ХОРОТЕКАТА на 16 юни се заменя с 10 юни в Монреал

Културен Център "Зорница" Монреал Ви кани на

W O R K S H O P
Автентични Хора с Гост от България
с Гост - ХОРЕОГРАФ от България - Делян Демирев
https://www.youtube.com/watch?v=7kVy_shjsPY"

10.06.2017, Събота
10.30 h
$20

École d'éducation internationale de Laval
5075 Chemin du Souvenir, Laval, QC H7W 1E1
Вход през врата #19, намираща се в задния двор на училището (Gymnase)
"

(514) 629 6951, concerts.zornica@gmail.com
Canadian-Bulgarian Cultural Centre «Zornitsa»
***************************************

WORKSHOP с АВТЕНТИЧНИ БЪЛГАРСКИ ХОРÀ
с известния хореограф ДЕЛЯН ДЕМИРЕВ, Гост от България
МОНРЕАЛ - 10.06.2017, НИАГАРА - 10.06.2017, ТОРОНТО - 11.06.2017, ОТАВА - 17.06.2017, КВЕБЕК - 18.06.2017
"
***********************************************
ПОКАНА
КЪМ ВСИЧКИ РОДОЛЮБЦИ И ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ

Нека обърнем поглед към своите корени и да дадем възможност на нашите деца и внуци да опознаят своя корен, като се докоснат до Българският Фолклор. Той е бил винаги обединител на българите през вековете. Фолклорът е този, който е карал българина да има надежда и да се чувства по добре. Хорото е било и ще бъде връзката между поколенията.
Нека поставим бъдещето на Българският Фолклор на преден план. Нашите деца трябва да знаят колко е богат нашият фолклор и да го продължат, подържат и предават на поколенията. Няма още фолклорист, който да познава изцяло нашите хорца, песни, ритуали и обичаи. За това трябва да търсим специалисти и хора професионалисти в тази област, които ще ни помагат да съхраним БЪЛГАРЩИНАТА ЗАД ГРАНИЦА! Няма как да знаем всичко за фолклора, но има начин как да го предаваме на поколенията! Като показваме на нашите деца, макар и далече от България красотата и магията на нашите танци! Като танцуваме с тях в нашите танцови групи по градовете, макар и толкова далече от България! И като каним колеги от България, които да ни обогатяват с различен поглед в тази област! Както, когато и най-добрата домакиня има желание да научи и по-различни рецепти от нейните.
До сега сме канили много гости от България, свързани с Естрадата, Театъра . А сега да се обърнем към автентичния фолклор. Ще бъдем щастливи нашите деца да разберат и почувстват колко е богат нашият фолклор. Да си признаем и ние не знаем много за него….! Истината е , че нашият фолклор е НЕОБЯТЕН !!!
Ние тук, в Канада сме от различни краища на България. За това би било чудесно с поканата на един професионален хореограф и от България да може да си дадем възможносттта на всеки един от нас да се докосне отново чрез него до своя край, своето село и своите традиции, нрави и духовност. Всяка фолклорна област носи своята красота и душевност. Благодарение на хореографа от България, ние ще имаме възможност за пореден път да се докоснем до нашите предци в българския фолклор.
Нашият гост-Хореограф, Делян Демирев от Плевен, ще ни покаже автентични хорца , които са играни преди 100 и повече години. Ние сме тук в Канада, далеч от България и това не ни пречи да съхраним и предадем на нашите деца прекрасните ни автентични хора и да преоткрием заедно и отново какви са били техните предци. Автентичното хоро крие в себе си богатата душевност, красота, нашите нрави, бит, поминък, характер и доброта на българина от различните области. Ритъмът, темпераментът, стилът и характера на изпълнението на автентичното хорце показват различията в етнографските ни области в България, а от там и различната душевност на българина.



Делян и Диана танцуват заедно от 23 години.
Били са ръководители на много танцови състави.
Имат много съвместни концертни изяви в и извън България.
Гост- преподавател в Берлин, Полша, Англия, Белгия и др.

Може да препратите информацията и на ваши приятели българи и канадци,
които биха се заинтересували!
Благодарим Ви!
(514) 629 6951, concerts.zornica@gmail.com
Културен Център "Зорница" Монреал
Изображение
Публикувай отговор