Виза за Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
kostaivanov
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Май 14, 2017 9:25 am

Виза за Канада

Мнение от kostaivanov »

Здравейте,
Най-вероятно е имало много такива въпроси, най-вероятно и ще ядосам някого с тези въпроси,но в момента така прецених да направя.
Би ли бил някой достатъчно търпелив да обясни накратко , как се кандидатства за виза ( за постоянно пребиваване и възможност за работа) в Канада, нещото, което наподобява зелената карта за щатите , ако въобще има такава. Поразрових се и във форума и в нета , но не видях точните отговори ,които търся.Също така бих искал да попитам , понеже падат визи до края на година за Канада, това се отнася само за туристическите визи или като цяло за всички възможни визи ?
Ако има подобна тема и един линк би ми свършил работа.
Мерси предварително , наиситна бих бил благодарен за някакъв коментар. :)
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Виза за Канада

Мнение от pumpy »

Oтпадат САМО туристическите визи;
Относно "зелената карта" погледни тук:
http://www.cic.gc.ca"
или тук ако френския ти е силен език:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/"

Не знам в коя категория да гледаш, защото откакто съм имигрирал преди 13 години, много неща са се променили, но вярвам, че официалните сайтове са добро начало. Също така вярвам, че ако там не можеш да намерип инфото, които ти трябва, говори с танграта и той ще ти обясни защо да не заминаваш изобщо. Успех.
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Виза за Канада

Мнение от optics »

В допълнение - зелената карта е лотария. Може да си пълен гьон и пак да я получиш. Според някои конспиратори не било тъй, те били подбирали, а само запред хората казвали че е случайна лотария. Но аз познавам не един и двама пълни гьонове които са спечелили, така че конспиративната теория издиша.
Канада няма лотария за постоянно пребиваване. Има програма, която изисква покриване на определени критерии. Линковете ги е дал пумпи.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор