IRA написа:MrGeek написа:Kpetrov написа:Лично преживяване от преди месец. Подновяване здравната карта на съпругата, на гишето - покажете доказателство за фамилията по рождение!!!
Онли ин Кебек!!! При нас такива неща няма - лично преживяване. Нямахме никакви подобни проблеми и аз и съпругата ми. Подновяването на здравните карти направихме по телефона. При това и на двамата картите ни бяха със сгрешени имена (разбира се по тяхна вина).
Не знам въобще защо тия хора си сменят имената. Аз сменям шофьорска книжка и медицинска карта едновременно, но са си два различни документа. Подаваш един лист с подпис и евентуално те снимат, получаваш документа по пощата.
Кои хора имаш предвид? В България след женитба обикновено жената приема фамилията на мъжа. Не знам дали някога е било задължително или не, но има много по-малко проблеми с децата след това, доколкото знам.
Когато сме сключвали брак не сме пресмятали, дали и как това ще се отрази на живота след това в друга държава или че са толкова омотани, че да те регистрират пред държавните органи с различни имена.
Когато пристигнеш нямаш шофьорска книжка, първо е здравната карта с фамилия по рождение, в банката ти откриват сметка с бг паспорт - фамилия след брака, съответно кредитни карти и т.н.
И ние получаваме документа по пощата, но когато чух въпроса на гишето ми настръхна косата!
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.