Като се има предвид болшинството какви брички карат, то не би си заслужавал само труда да вдигам телефона на локалния мангал за да я предаде за вторични суровини.Ivan1007 написа:Може, ако оставя колата и я взема като свършиш.Bistra написа:Някакви претенции за работно облекло? Може ли по бански и сейфти буутс?
Заплатите в България по области
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Заплатите в България по области
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
може и по шалвари и каскаBistra написа:Някакви претенции за работно облекло? Може ли по бански и сейфти буутс?
Батка, само да уточня...Аз на час взимам от вчера 33.15 CAD за 2 линии я сложени, я не сложени на кръст. Като се сложи евентуално и работното облекло може да се стигне и до 35 CAD...Taка че пазарлък ще падне.
К'ъв беше курса? Падащ или ставащ?
и умната с линиите ,че от прекалена употреба се стига до деменция
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- Bistra
- Напуснал форума
Ти си я стигнал и без линии, та какво остава за мен с? Мерси все пак за загрижеността и приятно миене на коли! Казват, че в северна България вятърът зимъска бил много бръснещ.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
420 лева минимална заплата от 1 януари:
http://dnes.dir.bg/news/bujet-zaplata-i ... 4037?nt=13"
http://dnes.dir.bg/news/bujet-zaplata-i ... 4037?nt=13"
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
- Bistra
- Напуснал форума
Ура, на моята приятелка, която сега работи към администрацията на Търновския университет, ще и я вдигнат! Доскоро ми се хвалеше, че взима 330 и пишеше редовно реферати по нощите.
- mortigur
- Обратна връзка:
Това въобще не е вярно, тая година прекарах две седмици в Нюрнберг и определенно е много по евтино като храна отколкото от Калгари.joro написа:Трябва да се има в предвид и това, че в България цените са все още много по- ниски. В другите държави от ЕС цените са почти същите както у нас, само че в евро. Т.е. ако в България хлябът струва 1 лев в Германия е 1 евро. Българин с 1500 лева заплата има същия жизнен стандарт както германец с 1500 евро.
Taxation is theft.
В края на 19 в. италианскиятикономист и социолог Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името “Правилото 80-20” или “Закон за елита”, или още, “Закон на Парето”. То гласи следното:Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите.
Вие към кои % се причислявате?
Вие към кои % се причислявате?
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Аз се причислявам към 20-те процента.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Богатството и бедността са относителни понятия, един работник със средна заплата е по-богат от един безработен на социал, но е по-беден от един милионер. Милионерът пък е по-беден от един милиардер. Ако в България получаваш 1000 лева заплата, а другите около теб получават по 600 лева, тогава ти си богат, преуспял, всички ти се възхищават. Ако в Канада поклучаваш 2000 долара, а другите около теб получават по 4000 долара, тогава си беден, изостанал, всички те подиграват. Не са важни самите цифри, а съотношението между тях. Дес българите са недоволни не за това, че едно време са живели по-добре, което е невяро, а затова, че са по-бедни от германците, англичаните, дори поляците, чехите и румънците. По времето на Бай Тошо малко хора можеха да излизат от България и да видят как живеят в другите държави. Затова повечето хора си караха москвичите и трабанчетата, редяха се на опашки за тоалетна хартия, и бяха щастливи. Защото друг живот не познаваха. Малкото хора, които имаха възможност да отидат до западна държава оставаха като гръмнати като виждаха там какви магазини има и в най-бедното село, какви стоки, дето у нас ги няма и в Корекома. ТИР-аджии и виетнамци донасяха дънки и електронни часовници и ги продаваха на черно на десеторна цена, а ние като невиждали ги купувахме. Защото нашата просперираща икономика дори тоалетна хартия не можеше да произведе в достатъчни количества.
Днес българинът живее много по-добре, отколкото преди. Но още не сме стигнали нивото на западните държави. И това е мъката на днешното поколение българи, излезнали от беднотията на соца и попаднали в богатия свят на Европа, но все още бедни и с недостатъчни доходи, за да живеят нормално в света на богатите.
Днес българинът живее много по-добре, отколкото преди. Но още не сме стигнали нивото на западните държави. И това е мъката на днешното поколение българи, излезнали от беднотията на соца и попаднали в богатия свят на Европа, но все още бедни и с недостатъчни доходи, за да живеят нормално в света на богатите.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Нов закон на Парето, приравнен към сегашната реалност.
Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите, но 1% от 20-те прибират 80% от ползите и печалбите.
Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите, но 1% от 20-те прибират 80% от ползите и печалбите.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- optics
- Модератор
Тъй както си го казал, на пръв поглед единия процент е от всички хора и вероятно това си имал предвид. Но е леко двусмислено щото може да се възприеме и като пет пъти по-малко - тоест 1% от тия дето произвеждат - което е 0.2% от всички.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
Жоре, обърна ли внимание как един от Лондонските българи намекваше на Бойко да се приемело закон заплатите да станели като европейските....
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Ами гърците вече 10 години стачкуват за такъв закон има такава дума в политиката- "популизъм" когато се обещават много хубави, но невъзможни неща.optics написа:Жоре, обърна ли внимание как един от Лондонските българи намекваше на Бойко да се приемело закон заплатите да станели като европейските....
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Точно 0.2% от всички имах в предвид.optics написа:Тъй както си го казал, на пръв поглед единия процент е от всички хора и вероятно това си имал предвид. Но е леко двусмислено щото може да се възприеме и като пет пъти по-малко - тоест 1% от тия дето произвеждат - което е 0.2% от всички.
Все пак не исках да влизам в клишетата с господин 1%.
Ако трябва да навлизаме в подробности, навярно има достатъчно данни.
937 лева е средната заплата за декември
http://www.economynews.bg/m/r_68621"
http://www.economynews.bg/m/r_68621"