Полет до Монреал 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
borkoo
последно предупреждение за БАН
Мнения: 166
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2011 1:35 am
Местоположение: Montreal

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от borkoo »

YOUPPI

Интересно разсъждение!Гаден,ниско платен труд в началото.Ти явно със самото пристигане тук си почнал като генерален директор.Е,ние останалите нямахме този късмет.
justine
Мнения: 111
Регистриран на: Сря Яну 30, 2008 9:44 am
Местоположение: Sofia

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от justine »

Ето и конкретната информация за полета:
P/SOFLZ2500/SOFLH01OS OS/SU 8JUL13/1106Z 66PHLW
1. 10YUL/STARS II NM: 0
1 LH1703 W 25SEP 3 SOFIA MUNICH 1255 1355
2 LH 474 W 25SEP 3 MUNICH MONTREAL 1550 1820
PRICE PER PERSON INCLUDING ALL TAXES 1151 BGN
Аватар
pgambit
Мнения: 59
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 6:53 am

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от pgambit »

ivanpeychev написа:привет и от нас !

успех на групата дано всичко е ок с полетите!

аз имам само един коментар кам последния пост и по специално кам това изречение:

Ако сте с намерение да си водите любимия, любимата, нямате опция за социални. Квебек разглеждат досието 6 мес назад.

Не че искам да споря ама това което е написано никак не е вярно!
Ние сме едни от тези които се записаха на тези курсове за френски. Информацията която има нашият съфорумник е меко казано поостаряла да не кажа че е мнооого стара.

Първо за квартирите .. не си правете илюзия че ще си наемете квартира бетон в добър квартал за по малко от 700 - 800 долара за 3 1/2 и 800 - 1000 за 4 1/2. Това е реалността .. на базата на това което ние сме търсили, разбира се всеки си има различни разбирания за добър квартал и добри условия за живот, аз това което търсих е да няма много руснаци, да няма много забрадени , да няма много черни ... такъв квартал е Saint Laurent. И тук квартирите са в този порядък който написах, Ако искате нещо по евтино ще трябва да направите компромиси със съседите. Тук има много неща писани във форума така че всеки ще си прецени.
Колкото до курсовете пак казвам сега ситуацията е малко по различна: т.нар. францизация вече се предлага освен от МИК както е написал колегата и от много други центрове за обучение и от Commission Scolaire. Става въпрос за платена францизация в смисъл дават ви по 115 долара на седмица за това че ще учите френски. Ако обаче се запишете към Commission Scolaire на францизация ще трябва да платите тази такса от 60 долара за полугодие.
Тъй като има огромен наплив за тези курсове сега дори от тази година направиха сесия от 02.юни което е изненада защото по принцип за летния сезон курсове на пълно работно време нямаше.
А ако ви се учи френски .. курсове колкото искате, на пълен ден, вечерни , сутрешни и т.н
Сега се погрижете за билетите пък курсовете няма да избягат .. имайте в предвид обаче че следващата сесия за целодневната платена францизация започва от 28.август така че нямате шанс за нея а по следващата ще е около декември.

успех !

Информацията ми е съвсем прясна, понеже ми се наложи да сменям квартирата. Незнам за кой район говориш ти приятел, но аз където съм - St Zotique, за една стая със интернет, ток, парно, тв и т.н. плащам 375$ на месец, преди това проверявах цената на 1 1/2, 2 1/2, 3 1/2 и т.н., цените са вариращи в зависимост от раьона. След това аз чакам съпругата си да дойде. Как мислиш дали не съм проверил ситуацията за социалните облаги? Не съм писал, че мик е включен в социалните, не ми цитираи неправилно думите. Иначе парите са толкова 10 - 15$ е курса + 50$ за обработка на документите и допълнителната литература, която ти дават от училището, плаща се 2 пъти годишно. Аз съм така понеже нямам много време за да използвам мик и да съм на курс от сутрин до 16:30 вечерта.
И за да не бъда празнословен: http://montreal.kijiji.ca/villedemontreal/"
Последно промяна от pgambit на Вто Юли 09, 2013 4:44 pm, променено общо 1 път.
Индивидуализма винаги излиза скъпо
Аватар
pgambit
Мнения: 59
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 6:53 am

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от pgambit »

Пазете се от доброжелателни българи. Недай боже!!! Ако можете да се оправяте, стремете се сами да го правите, не се доверявайте на никой, тук ще имате приятели чак след около 2 години - грубо казано. Не се отчайваите от драсканици на доброжелатели. Аз съм тук от 8 месеца, криво - ляво с помоща на речници и онлайн преводачи се оправям. Нископлатен труд няма, има срам от това да не тарсиш работа и възможности за успех. Аз работя в Pizza HUT и може да се причуквам от работа, но ще успея, по образование съм машинен инженер, но последните 9 години работих в БГ като системен администратор в една голяма фирма и след това административния център на кметството. Не съм очаквал червен килим, само мога да работя по това да успея един ден.
Be Strong, Stay Strong
Индивидуализма винаги излиза скъпо
justine
Мнения: 111
Регистриран на: Сря Яну 30, 2008 9:44 am
Местоположение: Sofia

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от justine »

Груповият полет с авиокомпания Луфтханза, по маршрута София-Мюнхен-София и резервиран за 25-ти септември 2013 г. и, е с цена на билета 1151 лв. Тръгваме в 12.50 часа и пристигаме в Мюнхен в 13.50 часа. Прекачването е само едно в 15.50 часа, а в Монреал пристигаме в 18.20 часа (навсякъде часовете се посочват в местно време).
Който иска, може да се присъедини към групата и в движение. За момента сме внесли капаро по 345 лв. на човек. Плащаме пълната цена на билетите идната седмица.
YOUPPI
Мнения: 1390
Регистриран на: Пет Юли 03, 2009 6:38 pm
Местоположение: Centre Bell

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от YOUPPI »

borkoo написа:YOUPPI

Интересно разсъждение!Гаден,ниско платен труд в началото.Ти явно със самото пристигане тук си почнал като генерален директор.Е,ние останалите нямахме този късмет.
Борко, или не си чел какво съм писал, или имаш някакъв проблем. Написах, че без езици новодошлите са лесна плячка за хиените. Извинявай, но би ли ми предложил каквато и да е добре платена работа без поне да говоря френски или английски? Още по-добре, ако успееш да предложиш такава на новопристигнала група 5-10-15 човека. Шапка ти свалям, ако успееш. "Сърбал съм попарата" на стари емигранти (дошли в Канада преди повече от 20 години) и знам, че най-големите измами са социала и лафа "много подходящо за новодошли".

От все сърце желая лек път на всички пътуващи и дано мечтите ви се превърнат в реалност!
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
4o4i
Мнения: 105
Регистриран на: Пон Мар 09, 2009 12:30 am

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от 4o4i »

Поздравления за всички в групата!
Браво, организирахте се! От все сърце желая лек път на всички пътуващи! Идвате на място където мечтите ви могат да се превърнат в реалност – от вас зависи!

Ето няколо практични съвета за пътуването:
Не си купувайте куфари-те тежат много (5-7 кг.), а и след второто презокеанско пътуване ще са изпочупени/съдрани и за боклука. Купете си от онези “грозничките“ сакове-хармоники без колелца(със 3-те ципа)тежат по 1-2 кг., на летището в София ги опаковайте с найлон-така ще сте сигурни, че ще пристигнат в Монреал цели . Чупливите предмети носете в ръчния багаж за по-сигурно.

Лекарствтата които ще си вземете, нека да са в оригиналните опаковки и по възможност да е написано на етикета какво съдържат на латиница, не носете хапчета, билки или подправки в насипно състояние или без оригиналната им кутийка с етикет. (Знайте, че тук има два български магазина и е пълно със колбаси, сирена и подправки от БГ. За тези които ви разправят, че тук нямало като българската чубрица им кажете да си купят sarriette d’été и да не ви дрънкат небивалици, че все се намират не чули и не разбрали философи).

Ракийката (l’eau de vie) и винцето -ако са домашнo производство, сложете в оригинални бутилки от различни видове ракия и вино. Ако на митницата ви проверят (Да пази Господ!) и питат защо вече са отваряни им кажете, че след поупката сте ги тествали дали са хубави. Направете им демонстрация, ако не вярват - Наздраве!

Не вземайте багаж за други хора! Дори да са ви много близки и да ви ви се молят и да ви се разсърдят даже - да не ви пука! Знайте, че вие сте отговорни за всичко което се намира във вашия багаж когато минавате митницата и подлежите на наказателна отговорност и парична глоба. Предполагам, не бихте желали заради някой друг да ви лепнат досие и да ви претърсват всеки път като Пабло Ескобар, когато минавате граница. Значи, никакви “малки пакетчета за други хора“, никакви лекарства ( особено животоспасяващи), билки, подправки, дрешки, бижута, сд-та, юесби-та и т.н. Не си струва вие да рискувате, защото някоя майка, баба или стрина Пена иска да спести 20-30 лв. за колет. Нека те да си ги пращат, и те и техните получатели да си носят последствията. Но ако въпреки всичко решите да носите чужд багаж не го слагайте в чаната си преди да сте видели точно какво има в пакетчето(може да останете учудени да видите поне три неща, които стрина е “забравила“ да ви спомене, че има вътре).

Вземете си комплекти горни спални чаршафи(калъфи). Тук хубавите и качествените комплекти струват от 100-150$ нагоре. (Айде нема нужда да им пълните гушите от самото начало!). Долни чаршафи не вземайте, тук ще си купите със ластици ( към 10-20$), а и българсите не са със тукашните размери.

Ето и линк за квартира в Монреал, ако някой се интересува: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =5&t=45784"

За сега друго не се сещам, ако имате въпроси не се стеснявайте да питате.

Поздрави и приятен път!
пухинка
Мнения: 255
Регистриран на: Сря Дек 19, 2007 3:52 pm
Местоположение: Montreal

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от пухинка »

pgambit написа:
Не се хвърляйте да купувате мебели, сега е сезона на изхварляне на хубави мебели по улиците, просто се оглеждайте (не е срамно)

е точно това не е добра идея. Ако не сте чували за дървеници - потърсете инфо. Има доста райони тук, където това е голям проблем, особенно в сезона на местенето. С времето сте се обзаведете. По-добре с малко мебели в началото, отколкото със стари, пълни с дървеници.
sahida
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Юли 13, 2012 4:59 pm

полет до Монтреал през октомви 2013

Мнение от sahida »

Мили хора понеже и ние сме с визи вече, а няма места за групата от 25.09 реших да сформирам нова такава за средата на октомври. Говорих с Марта( дамата, която организира и предните полети) и ми каза,че евентуалните дати са 17.10, 27.10. и 29.10 като знаем,че трябва да сме поне 10 души, за да се възползваме от цената 1151 лв на човек. Ние сме 3 и 1 бебе, така че ако има желаещи, свържете се с мен възможно най-бързо, защото знаете, че билетите се качват с всеки изминал ден.
Хубав ден!
inn4o
Мнения: 102
Регистриран на: Чет Юли 01, 2010 4:00 pm
Местоположение: Montreal, Canada

Re: полет до Монтреал през октомви 2013

Мнение от inn4o »

Ние сме 3-ма за средата на октомври ;)
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
sahida
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Юли 13, 2012 4:59 pm

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от sahida »

Вече сме 6-ма, няма ли още 4-ма желаещи поне за октомври? :^)
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от balbi »

Ако не за октомври то поне за ноември ;)
pm.dj
Мнения: 92
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 7:43 am

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от pm.dj »

Някой да лети на 17.09 с Бритиш?
Aelia
Мнения: 51
Регистриран на: Вто Апр 07, 2009 5:02 am
Местоположение: Montreal

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от Aelia »

Ние също имаме желание да се включим за края на октомври - 3ма сме (2 възр. + 1 дете), но не можем нищо да кажем със сигурност преди да си видим визите. След около 3 седмици ще знаем.
zorryyy
Мнения: 72
Регистриран на: Сря Май 04, 2011 1:28 pm

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от zorryyy »

Здравейте. Ние в момент сме в очакване на визите и живот и здраве се каним да летим в края на ноември - някъде към 20 - 23.11.2013г. Има ли и други, които да се приготвят за тогава? В момента има много изгоден полет на KLM през Амстердам. До Монреал за 4 души - 2 големи с 2 деца излиза 3880 лв. Ако някой е видял нещо по изгодно пишете.
Изпратени документи:27.06.2011г.
Акюзе:14.02.2012г.
Публикувай отговор