Пролетна сесия - Март/Април 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Canada

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от karelia79 »

Сега разбирам каква е ситуацията. Просто на пръв поглед, това правеше впечатление и по тази причина се зачудих и предположих, че може да им се е видяло странно.
Успех на днешните кандидати!
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
alex_rs
Мнения: 33
Регистриран на: Пон Юли 26, 2010 11:30 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от alex_rs »

Pepiliverpool, обичам те много и ми липсваш... ;(
DCS Vienne - 19.01.2011
zorryyy
Мнения: 72
Регистриран на: Сря Май 04, 2011 1:28 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от zorryyy »

Здравейте на всички. Да ви разкажа как мина и нашето интервю. Ние бяхме днес от 14:30, но влязохме в 16 часа. Споделям мнението на всички преди мен, че Мадам наистина е много предразположена. Ние получихме заветните Сертификати. Ще ви пиша утре като се прибера в Ямбол.









;
Изпратени документи:27.06.2011г.
Акюзе:14.02.2012г.
pepiliverpool
Мнения: 179
Регистриран на: Чет Фев 23, 2006 10:24 am
Местоположение: Ottawa

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от pepiliverpool »

zorryyy написа:Здравейте на всички. Да ви разкажа как мина и нашето интервю. Ние бяхме днес от 14:30, но влязохме в 16 часа. Споделям мнението на всички преди мен, че Мадам наистина е много предразположена. Ние получихме заветните Сертификати. Ще ви пиша утре като се прибера в Ямбол.;
честито zorryyy за получените сертификати. ей ние се оказахме че сме градски, не че скоро съм си бил в Ямбол, но..........
dimatrif
Мнения: 154
Регистриран на: Сря Юни 18, 2008 9:10 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от dimatrif »

YES,YES,YES,Supeeer много ви се радвам Зори и Митак.Кефя ви се все едно ние сме минали интервю и сме взели сертификатите.ЧАКАМЕ ви .........На децата ще има хареса многоооо тук,момчетата пак ще са заедноооо. :rock: :rock: :rock: :rock: :party: :party: :party: :party: :dance: :dance: :dance: :f: :f: :f: :beer: :beer: :beer:честити визи!!!!! :d: :d: :d:
Успех на всички пожелавам. :y: :y: :y:
trouble
Мнения: 5
Регистриран на: Нед Ное 18, 2007 1:08 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от trouble »

Здравейте и от мен :) И моето интервю мина успешно. Аз съм самостоятелен кандидат на 36 години. Счетоводител с 5 години стаж по специалността. Интервюто ми беше на 03.04. в 14.30, но започна в 15.10 и приключи със заветния сертификат в 16.25. Общо взето да не се повтарям, всичко което е написано до сега. Мадам е много готина, повечето въпроси бяха по документите, а другите : къде ще отидете, защо там, как ще си намерите работа ... на този въпрос не отговаряйте общо по интернет, ами посочете конкретни сайтове и то тези кото са посочени в поканата за интервю, че на мен малко ми се поскара за общия отговор. Друг въпрос: избройте 3 ваши качества и мисля, че това бяха страничните въпроси. Аз съм с TCFQ B1/B1, не използвах преводачката, ако нещо се затруднявах в обясненията минавах на английски, който ми е по-силния език. Общо взето това е. Ако имате въпроси питайте :) Успех на всички!
ben
Мнения: 24
Регистриран на: Сря Авг 22, 2012 12:15 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от ben »

Честито на всички получили сертификати :clap: :clap: :clap:
Надявам се върнатите за допълнителни документи и тестове също да получат сертификатите.
Стискаме палци на всички на които им предстоят интервюта. Много успех и късмет! :y: :y: :y: :y: :y:
alex_rs
Мнения: 33
Регистриран на: Пон Юли 26, 2010 11:30 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от alex_rs »

Zory,поздравления.Браво на вас.Ще чакаме разказа ти.Моля те пиши на ЛС ако искаш за самата Ви кандидатура.Още веднъж браво!
DCS Vienne - 19.01.2011
Аватар
Zvezdichka
Мнения: 156
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 12:59 am
Местоположение: Montréal, QC

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от Zvezdichka »

Здравейте! Радвам се за всички отличници, а на останалите пожелавам да положат необходимите усилия и да продължат напред в процедурата!

Зори, радвам се за вас!!!!! Аз ти казах, че ще минете и , че ще съм ви на късмет!!!! Много бързо приключихте, чак се притесних като се върнах и видях, че ви няма, но вечерта като прочетох, се успокоих.

Публикувам дословно разказа на моя познат, който беше вчера на интервю, отбелязан като Звездичка 2 в статистиката:

" стая 101 на първи етаж.
Интервюто закъснява с почти час. Напрежението на дивана отпред расте.

Влизам, дамата е изключително любезна пита ме как съм, дали съм спал нормално, учудва се че съм сам, пита все още ли съм ерген. представя се Шантал еди коя си, офисие д'имиграсион и т.н. представя ми преводачката мадам Пиргова.
накрая започваме официално. тя казва: сега ще ви искам един по един документите. Паспорта моля.

по време на атестациите аз питам за английския и че като съм подавал не е имало условие "ако не дадеш атестация нямаш точки" и тя казва, "ами мен английския не ме интересува много, всъщност ще има 2-3 въпроса на английски. .. всъщност до ю спийк инглиш?" и аз и обяснявам 2 минути как и къде и защо съм учил английски и че съм пътувал доста с него и приключваме темата

и всъщност, понеже съм на свободна практика започваме да се спираме на документите, които не са като на нормалните хора - трудова книжка, осигурителен стаж и т.н. и оттам тръгва разговор, започват да се вадят договори и да се коментира типа професия, графата в която попадам.

- изключително важно е, че понеже хората на свободна практика не могат да имат фиш от заплата или служебна бележка от работодател освен справката по ЕГН за осигуряване, разполагах с извадка от ТД на НАП какво съм декларирал и какво съм платил като данъци за последните 5 години. Също бях превел 5 различни типа договори и ги бях заверил при нотариус.

не може да запише никакви часове като работа за последните години.

очевидно нито аз, нито тя бяхме особено доволни че при тях превода е "травайор отоном". намерихме един договор който е с продължителност година и половина и твърдо заплащане на времева база, който тя въведе като стаж. Не стига това, ами този договор не беше оригинал, защото оригинала съм го загубил, но имах оригиналния анекс към него, който прави препратка към същата дата и номер договор и тя го прие.

т.е. жената е добронамерена и гледа какво да направи, за да станат нещата.
имаше нарочно бързи въпроси за тест на разбирането, но когато ситуацията беше сложна и важно да се разплете, говореше повече, бавно и ме гледаше внимателно дали я следвам.

общо взето в това премина почти цялото време, защото си изяснявахме какъв ми е ритъма на работа и какво ми е работното време, в какво се изразява работата ми, на няколко пъти тя помоли мадам Пиргова да потвърди някои от нещата, които казвам. Тя също беше много готина и добронамерена. Дори имаше момент, в който и тримата се хилехме, че не са си взимали почивка, щото искат да си свършат добре работата и след малко ще почнат да припадат.

и след това, примерно вече след един час стигаме до, "какво ще правите в Монтреал? защо Монреал" и аз започвам да говоря и съзнавайки сеиозността на въпроса виждам че почвам да заеквам и да губя елементарни думи. Помолих за кратка почивка, чаша вода и да отворим малко прозорец. Шантал даже лично ми наля вода от чешмата и ми се извини, че не се е сетила тя.

и... седнах, показах че познавам компаниите, които представляват интерес за мен, че имам няколко контакта, които възнамерявам да използвам, че зная професионално как да подходя към френския си. че вече съм се свързал с професионалната организация, която може да ми даде перми дю травай, макар че не съм "професион реглементе", но все още не са ми отговорили, затова не съм принтирал. разказах плана си за създаване на контакти.

на няколко пъти ядосан се обръщах към Пиргова за помощ с елементарни думи, защото умората си беше факт.

ок. доколко познавате пазара на труда там?
и аз обяснявам как функционира той в моята сфера, какво ми харесва, което винаги ми е липсвало и че възнамерявам да се възползвам от тези неща, както и започвам подробно да обяснявам какво знам за развитието в моя сектор от http://www.servicecanada.gc.ca/fra/qc/e ... enir.shtml"
т.е. история и перспективи.
и разглеждам 3те различни аспекта, в които мога да работя през това изследване, което използва различни източници и обобщава голям период от време и бъдещето. и трите са с оптимистични перспективи за разтеж и...

"бйен веню о Кйебек"
обяснения за документите, снимайте ми този документ, за да не взимам оригинала. заповядайте оригинала от ТСФКю. Благодаря ви, няма да ви е лесно, но виждам, че добре сте разбрал какво е предизвикателството, френският ви е изключително откровен и спокойно изразява мислите ви, смятам че имате основата, която ще ви позволи изключително бързо да започнете да работите с него свободно.

туй то. "

И със сигурност ще има още една сесия през последните месеци на годината, интервюиращата го е потвърдила.

Успех, и се гответе сериозно!!!
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Canada

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от karelia79 »

Благодаря за инфото. Мен лично доста ме притесни тозиразказ, понеже и аз съм свободна професия и за први път чувам, че възниква проблем с това какви часове и години ще пишат като стаж. :?:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Dahila
Мнения: 214
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 11:22 am
Местоположение: Ottawa

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от Dahila »

Еха, Звездичка, готин разказ, и много и зарадва, че ще има още едно интервю през 2013 ;)
Успех на всички, на които им предстои интервю! И успех в Канада на всички, които вече имат сертификати!
DCS Montréal - 29.10.2012
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Мед. изследвания 14.8.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
Megi_82
Мнения: 88
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 10:56 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от Megi_82 »

Днес в 9,30 беше нашето интервю потвърждавам всичко което другите са написали за мадам. Единственото различно беше накрая мадам стана, дръпна пердето и попита какво можем да кажем за паметника отсреща и ние блокирахме. В крайна сметка каза че след два месеца ще ни прати писмо с което да ни информира в какъв срок да изпратим резултат от ТСФ.
08.03.2011-Виена
05.04.2013-Интервю
03.04.2014-Получени документи в Сидни
01.08.2014-Направени медицински
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от balbi »

Megi_82 написа:Днес в 9,30 беше нашето интервю потвърждавам всичко което другите са написали за мадам. Единственото различно беше накрая мадам стана, дръпна пердето и попита какво можем да кажем за паметника отсреща и ние блокирахме. В крайна сметка каза че след два месеца ще ни прати писмо с което да ни информира в какъв срок да изпратим резултат от ТСФ.
Това се беше случвало и преди - позицията им е, че щом не познаваме българските/родни ценности и история какво ще ни накара да познаваме тези, които са ни чужди...
Честито на получилите сертификати!
...и късмет!
mitko_r
Мнения: 18
Регистриран на: Съб Фев 26, 2011 3:53 pm
Местоположение: Montréal

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от mitko_r »

Здравейте от нас, днес и ние минахме интервюто, можем да се похвалим със сертификати :party: :party: :party: но когато Мадам започна да ги разпечатва принтера запецна и се разбрахме да дойдем другата седмица да си ги вземем. Иначе интервюто не се различаваше много от по-горе посочените. Мадам Базил и превадачката са много добронамерени. При нас напрежението дойде в повечко и с френския не се справихме много добре, имаме сертификати TCFQ B1,B1; B1,B1 но Мадам Базил ги намали, въпреки това събрахме заветните точки.За нея щом имаме B1 а сега трябвада да намали нивото, значи след изпитие сме намалили изучаването на езика, което не е така но както казах вече, натрежението си каза думата. За статистиката, ние сме семейств, основен кандидт: образование Магистър Педагог - социална превенция и ресоциализация, 10 годин стаж по специалността, придружаващ кандидат: гимназия, имаме три деца. Пожелаваме на всички на които предстои интервю устех :y: и късмет.
Misho76
Изгонен от форума
Мнения: 485
Регистриран на: Пет Авг 19, 2011 10:38 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от Misho76 »

Честито на всички !
Всичко разбирам само едно НЕ!Как така ще се намаляват езикови нива на Официални Документи?Бих помолил да ми покаже източника.Нали това искаха ?Документ за ниво при това в оригинал?какво значи притеснение?Когато защитихте нивата нямаше ли притеснение ?
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Публикувай отговор