Няколко въпроса
Няколко въпроса
Здравейте,ние със моя съпруг решихме,да тръгем по дългия път към пускането на документи за Квебек.Доста инфо изчетох,но все пак има неща които не са ми ясни и ще се радвам ако някой помогне,дано въпросите ми не са глупави Интересува ме следното:
1.Ясно е че и двамата трябва да имаме сертификати за френски,а понеже аз ще съм водещия кандидат,аз трябва да имам и за английски.Имам в дипломата за висшето изучаване на английски до 4-та част,та ме интересува това може ли да ми помогне по някакъв начин или задължително си е да имам сертификат за Иелтс.
2.Другото,което ме обърква е въпроса с професиите.Аз съм завършила Комуникационна техника и технологии(инженер по комуникации),а мъжа ми в момента го завършва.Имаме трудов стаж(аз 6г.,мъжа ми 11год.),но не по специалността,съвсем друго-военни сме.При такова положение какво трябва да пиша като професия..?
Благодаря предварително
1.Ясно е че и двамата трябва да имаме сертификати за френски,а понеже аз ще съм водещия кандидат,аз трябва да имам и за английски.Имам в дипломата за висшето изучаване на английски до 4-та част,та ме интересува това може ли да ми помогне по някакъв начин или задължително си е да имам сертификат за Иелтс.
2.Другото,което ме обърква е въпроса с професиите.Аз съм завършила Комуникационна техника и технологии(инженер по комуникации),а мъжа ми в момента го завършва.Имаме трудов стаж(аз 6г.,мъжа ми 11год.),но не по специалността,съвсем друго-военни сме.При такова положение какво трябва да пиша като професия..?
Благодаря предварително
Re: Няколко въпроса
Здравей, omnia! За първия въпрос- не знам може ли да помогне по някакъв начин досегашното ти изучаване на английски, но за даване на точки за английски на водещия кандидат трябва да се представи резултат от тест по английски- ЙЕЛТС. Без такъв документ не се получават точки.
Пише го ето тук в частта Proficiency in French and English:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
Успех!
Пише го ето тук в частта Proficiency in French and English:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
Успех!
Като професия си пишеш длъжността, на която си в момента, а ако има съвпадение с някоя от търсените професии - още по-добре.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Здравейте,
На въпрос 1) Да, единствено тест IELTS би ви дал точки за английски. Ресултатите от IELTS за водещия кандидат и от TEFAQ за двамата следва да се изпратят в оригинал заедно с останалите документи и формуляри за кандидатстване. Ако погледнете основния формуляр Application for selection certificate тук http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html" , където точка 16 потвърждава това.
2) тук може да прочетете за професиите с точки и за тези с 0 точки
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ceipt.html"
- You or your accompanying spouse hold a diploma awarded by a teaching institution in an area of training allowing you to get 6 (see list, in French, 38 kb), 12 or 16 points under the area of training criterion of the selection grid for skilled workers (see list, in French, 35 kb). Като цяло тук в Intake an application е написано най-същественото.
Късмет!
На въпрос 1) Да, единствено тест IELTS би ви дал точки за английски. Ресултатите от IELTS за водещия кандидат и от TEFAQ за двамата следва да се изпратят в оригинал заедно с останалите документи и формуляри за кандидатстване. Ако погледнете основния формуляр Application for selection certificate тук http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html" , където точка 16 потвърждава това.
2) тук може да прочетете за професиите с точки и за тези с 0 точки
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ceipt.html"
- You or your accompanying spouse hold a diploma awarded by a teaching institution in an area of training allowing you to get 6 (see list, in French, 38 kb), 12 or 16 points under the area of training criterion of the selection grid for skilled workers (see list, in French, 35 kb). Като цяло тук в Intake an application е написано най-същественото.
Късмет!
То точно това е,че едва ли ще има съвпадение и да си напиша длъжността ние сме военни и то си е специфична длъжност и няма как да има съвпадения...това ме притеснява.Мога да напиша "военнослужещ" ама какво ли ще ми помогне...ей за тия професии ме е страх да не ни вземат от точките.Благодаря на всички за отговоритеazzura написа:Като професия си пишеш длъжността, на която си в момента, а ако има съвпадение с някоя от търсените професии - още по-добре.
"Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием."
Ралф Емърсън
Ралф Емърсън
Военнослужещ не е длъжност.Предполагам длъжността ти е в сферата на комуникациите и/или КТ.при военните също има длъжности като счетоводители, лекари, техници и т.н.Разбрахме ли се?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
При военнослужещите по принцип длъжностите съответват на определени звания и много често са конфиденциална информация. Така че много зависи каква е точно длъжността.azzura написа:Военнослужещ не е длъжност.Предполагам длъжността ти е в сферата на комуникациите и/или КТ.при военните също има длъжности като счетоводители, лекари, техници и т.н.Разбрахме ли се?
Аз те разбирам,но нещата не седят точно така и такива длъжности почти няма,да не кажа,че няма или ако има на тях са цивилни лица,офицери и т.н.,да не се впускам в подробности.Ако си говорим точно аз съм оператор на една машина,а мъжа ми е разузнавач.Цялата работа е,че длужностите ни нямат нищо общо с висшето...има познато семейство в Канада,които са по същия начин,но те си пуснаха документите 2008 и заминаха 2010 ,но от тогава са се променили нещата.Ще гледам,ще прочета още и ще видя как седят нещата...azzura написа:Военнослужещ не е длъжност.Предполагам длъжността ти е в сферата на комуникациите и/или КТ.при военните също има длъжности като счетоводители, лекари, техници и т.н.Разбрахме ли се?
"Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием."
Ралф Емърсън
Ралф Емърсън
-
Аз лично смятам, че военни, особено разузнавачи и т.н.. надали могат да бъдат допуснати до имиграция.....мое мнение.
Защо полицаите как ги допускат?А и като си покриваш всичките им изисквания...Не ме отчайвайте...тогава как да го проверя този въпрос,защото то иначе няма смисъл да се захващамal_bulgaria написа:Аз лично смятам, че военни, особено разузнавачи и т.н.. надали могат да бъдат допуснати до имиграция.....мое мнение.
Ралф Емърсън
Ралф Емърсън
-
Естествено, че пускат, щом събират точките. И полицаи и военни пускат. Моят съпруг е бивш военен и има две специалности- военна и гражданска. В апликейшъна в секция образование попълнихме и двете му специалности както са по диплома, а по- надолу при стажа написахме месторабота и длъжности за последните 5 години както изискваха. За гражданската специалност се ровихме в сайтове на квебекси университети да видим дали се припокриват изучаваните предмети.
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Момче, не дрънкай глупости!al_bulgaria написа:Аз лично смятам, че военни, особено разузнавачи и т.н.. надали могат да бъдат допуснати до имиграция.....мое мнение.
И Канада, и България са членки на НАТО.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "