НАМИРЕХ СИ БЪРЗО ХУБАВА РАБОТА В МОНРЕАЛ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

Lub0 написа:Лично аз за толкова години тука, не съм срещнал още човек, който да е имал добре платена работа в БГ-то (имам в предвид работа за която се изискват някакви знания и опит, а не връзки) и да не е оспял да се оправи тук и да се е върнал в БГ-то...
Po printsip si prav tuk. Na tezi hora pojelavam KASMET i TARPENIE! Bi triabvalo po-rano ili po-kasno da uspeiat! Az parvite sedmitsi se skasah da pra6tam CV-ta i...ni6to! Ama eto, 4e vzeha da se obajdat ot tuk ot tam! No iavno se iska vreme, dobro orientirane v obstanovkata i MNOGO UPORITOST!
To Live Is To Die
botzovtori

Re: боже, вярно ли е

Мнение от botzovtori »

titylina написа:все още съм в българия, смятаме цялото семейство да емигрираме, но ако месечната заплата наистина е 1200 лева, какъв е смисъла. Това изобщо не е годишна заплата в бг, тъй като към настоящият момент минималната е 120 лева, което прави 1500 годишно. Но като се има предвид че за канада заминават високо квалифицирани хора, който в българия не са на 120 лева, а на доста повече, тия 1200 лева месечно ми звучат малко несериозно. Лично аз имам към 7 - 7500 чист годишен доход и ако ще взимам 2-3 хиляди лева отгоре на година, просто забрави.
titylina, na twoe mqsto bih pro4ela statiite za emigraciq, koito sa na portala :idea:
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

titylina

Именно това прави решението за емиграция сериозно-аз например много не съм се натискал да емигрирам и както съм писал тук-ти ако не можеш да се реализираш в страната ,където ти признават дипломите и опита,имаш приятели и родители и връзки,говориш езика перфектно(е тва е малко спорно ама :lol: ) и не можеш да се реализираш и другаде няма да ти е по-лесно...
освен това все пак България не е Конго-верно изживява криза,но пак не е толкова зле.
Аз лично не разбирам хората,които получават 1000 лв(на брега имам предвид-щото ако си моряк вземаш много повече,ама си по-зле от емигрант) и имат желание да емигрират-аз имам приятели които вземат и повече,но никой от тях няма намерение да емигрира(въпреки ,че гледам някои са тръгнали с пистолети и охрана).
Пак според мене обаче си струва да се разходиш до тук заради приключението дори,особено ако си между 20 и 30 годишен :lol: :lol:
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Mislia 4e triabva da se uto4ni koi kakvo razbira pod prestigna
rabota.Az razbira prezident na firma am nikoi ne me iska :D .

Sega seriozno .Za inginerite moga da kaga 4e ne e trudno da zapo4nat kato texnici s zaplati m/u 25 000 i 30 000 godishno.Ako iskat po visoki zaplati triabva da si vzemat ispitite kum ordera.vseki sam da si preceniava dali mu se uchi ili ne ,no bez towa ne stava.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
ivaiilo
Мнения: 165
Регистриран на: Вто Окт 21, 2003 8:42 am
Местоположение: Vancouver

Мнение от ivaiilo »

браво мони,
радвам се за теб, дано в бъдеще вървиш нагоре.
а колкото до заплатата, вярно че тък в абсолютна стойност се получава повече, но и цените са по-високи, а и като си на надница от 10$ или по-малко, мизерията е голяма... горе-долу като с 300-350 в бг.хубавия живот тук започва доста над 20$ на час, но за да ги получиш трябва да инвестираш - от 2 до 4 или повече год. учене, през това време почасова работа, най-вероятно за малко пари, мизерия, и то не за ден-два... ако сте като мен - неженени е по-лесно, иначе тази мизерия ше натежи на сем. живот, децата и т.н. и може би ше се окаже че е невъзможнона практика, иначе на теория тук няма нищо невъзможно.
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
ivaiilo
Мнения: 165
Регистриран на: Вто Окт 21, 2003 8:42 am
Местоположение: Vancouver

Мнение от ivaiilo »

кокото до сигурността на работата - един мой добър приятел, испанец, работеше за по 80$ на час, преподавател, обаче намаляха студентите, затвориха програмата и сега той на 50г. работи кто сервитъор и взима по 10 на час, наложи се да се мести от хубавото си жилище, приятелката му се изнесе понеже той вече не е платежоспособен... това е живота... навсякъде е едно и също.
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Мнение от monny »

JOY много си права в BG се влиза предимно с връзки на хубави места
независимо дали са държавни или частни

ivaiilo ако си пропуснал това с McDonald's e е шега,
но 2-4 години ми се виждат прекалино много
то така ми се виждаха и когота казаха че толкова ще продължи и прехода, но се оказа много повече :(
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Re: боже, вярно ли е

Мнение от LaRue »

monny написа: botzovtori и la rue - явно не включват в емиграцията и гурбет -дали пък няма да ни изненадате като основете някоя култова колония на пустинен остров като във филма плажът с ди каприо
monny, значението на думите е следното:
гурбет-ходене на работа в чужбина за печалба
емигрирам-изселвам се в друга страна по политически или други причини
Първото предполага връщане обратно в страната, а второто го изключва до промяна на причините ......
Изводите са за теб.
:beer: :beer:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Re: подкована жаба

Мнение от LaRue »

titylina написа:ами на кое от двете все още не знам. То с такава заплата и с деца един гурбет ще падне.... при положение, че българи които са там казват че за да живееш горе-долу сносно /малко мизерно даже/ за семейство са нужни около 1900 кан.долара. Та е въпрос на проста аритметика, че при това положение я спестиш 100 долара, я не. И тук с малко зор мога да ги спестя. За това говоря, не че и аз трябва да съм в играта.
titylina, който го е страх от мечки не ходи в гората..... :idea:
Процеса на емиграция предполага развитие, което би трябвало да се отрази и на заплатата, не прави сметките без кръчмаря.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
todor73
Мнения: 1524
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:51 am
Местоположение: Квебек

Мнение от todor73 »

И аз така мисля!!!
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Re: боже, вярно ли е

Мнение от LaRue »

St.Anger написа:La Rue, ili si bogat ili si idealist! Ima6 li semeistvo, dete? Detsata ne gi interesuva dali imigrira6 ili si na gurbet, ili pak si vka6ti...Te triabva da sa zdravi, da se hraniat dobre, da polu4avat podaratsi i roditelski griji i t.n. Zatova vseki normalen roditel si zadava vaprosite na titylina. Ako niakoi immigrira prosto zaradi ideiata da se immigrira, zna4e moje da si go pozvoli!
Не съм богат, не съм и идеалист, но съм живял в чужбина и за това попитах дали ще имигрира или ще ходи на гурбет. Семеен съм с дете.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Мнение от LaRue »

JOY написа:Абе и аз бих повторила репликите на LaRue и botzovtori (най-вече пък неговите),но за да бъдем обективни май трябва да "светнем" жената за какво става на въпрос,защото явно не е в течение.

-Не познавам нито един,който да работи по професията си от България и който да получава 1200 дол. заплата!
така е прав си но да смениш стандарта си с по нисък също не е добре
Който не е готов да жертва известен период на време (който е различен при всеки) и да смени стандарта с по-нисък,по-добре да не търгва!
ще ти споделя фактите - от всички които посещаваха петъчните сбирки и заминаха, мисля че всички си намериха работа, но нито един престижна
И това е напълно нормално.За повечето професии тук е абсолютно задължително местно образование ,членства в проф.организации,лицензи,сертификати,допуски и тем подобни.Това отнема време,средства и много труд.Определено не се постига за няколко месеца.На който не му се учи или пък зле е проучил как стоят нещата с допускане до неговата професия,също по-добре да не тръгва! Не си заслужава да хабиш време,нерви и средства по процедурата,да пристигнеш и разбирайки,че нямаш никакъв шанс да работиш по професията си,да бъхтеш път обратно!Имах л.с. от редовни участници във форума от Б-я,които дали издържаха и по месец тук и ми пасаха,че се връщат,защото практикуването тук било невъзможно...Пита се в задачата,толкова време в България къде са спали та не са проучени тези неща...Като се вземе под внимание,че дори и максимално проучени,винаги има удари под кръста,трябва да се каже,че добрата информация от рано е абсолютно задължителна!
Имала съм и други разговори,включително с мои роднини и на въпроса ми какво смята да работи в Канада,много често съм чувала отговор "ами...там ще видим!Няма да мисля от сега." И това не е отговор.Човек трябва да тръгне с ясна цел!
botzovtori и la rue - явно не включват в емиграцията и гурбет -дали пък няма да ни изненадате като основете някоя култова колония на пустинен остров като във филма плажът с ди каприо
Те може да не включват,но ясно трябва да се осъзнае,че емиграцията НЕ Е САМО ГУРБЕТ! Т.е. ако мотивите ви са забогатяване,по-добре потърсете друго място! Канада не е страната,където се забогатява лесно и бързо. Ако освен финансови причини има и други,по-добре ги поставете на първо място преди да "прескочите" океана!
JOY, мислим еднакво
:beer: :beer: :beer:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Zdraveyte ,otdavna ne sam se vklyuchval,no temata za gurbeta i imigraciyata vinagi mi e bila interesna.Za men GURBET e hubava duma i ima pochva v Canada.Za men gurbetchiyata e uspyal chovek,idva s yasni namereniya ,predvaritelno postaveni celi,koeto go motivira da gi postigne,a ne da se ostavi po techenieto na imigraciyata ,koeto nay chesto go izhvarlya zad borda.
S nyakolko dumi da sam po yasen,chovekat gurbetchiya idva tuk ,zapochva dobre platena rabota ,s povechko trud i um za 4-5god. pravi 400-500k. i si bie kamshika nadalech ot tuk.Imigranta idva ,gubi si 4,5g. dokato stane na yasno sas sebe si za kakvo e imigriral,pravi si ravnosmetka ,che za tova vreme e na 0 ,kakto i kato e doshal i togava proumyava i pravi generalniyat izvod ,da tuk ne e dobre ,no v Balgariya e po zle i se uspokoyava za sledvashtite 4,5g. imigraciya koito mu predstoyat i do kato se osaznae toy givotat mu se iztekal kato pyasak m/u prastite.
Primeri ne e nugno da vi davam ,ogledayte se okolo vas i ste otkriete hilyadi takiva .Opredeleno za men Gurbetchiite sas svoyat mantalitet i naglasa sa po uspyavashtata grupa,gurbetchiyata si pravi smetkata postavenite celi za kakvi srokove tryabva da se izpalnyat i gi presledva ,a ne se ostavya po techenieto,kadeto e mnogo riskovo i da se udavish.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

Bate, otdavna iskam da ti kaja, 4e me kefi6! Ne znam koi si, kakav si, otkoga si tuk i t.n., no az li4no namiram mnenieto ti za mnenie zaslujava6to da se pro4ete. Za niakoi ne6ta ne sam bil saglasen v parvia moment, no s vremeto vse po-iasno razbiram kakvo iska6 da kaje6. Ta taka...
Kakvo stava s teb, kade se izgubi?
To Live Is To Die
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

bateto, 500к не можеш да спестиш тука не за 5 ами за 25 години, така че айде да не си разтягаме локуми за цели и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено