Последният ми постинг от България!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Sven
Мнения: 166
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:57 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Последният ми постинг от България!

Мнение от Sven »

…както личи и от заглавието това са последните ми думи пуснати от тук. В сряда съм на влака за София. В четвъртък на самолета за Монтреал. Искаше ми се да напиша нещо бодро и окуражително ама как да стане като тъкмо свърши мача Швеция – България, а вeднага след като влязох в нет-а ми се включва някакъв германец в ICQ-то, питайки: Do you know Henrik Larsson? :(
Ще си позволя кратък коментар по темата от позицията на човек, който вече 17 години се занимава с футбол!
Уважаеми сънародници и съфорумници и най-вече тия, които сте гледали мача. Как се чувствате?
А) Гордостта Ви от това че сте българи леко е понамаляла /и май точно това, точно сега не Ви се коментира/.
Б) Само Ви се е развалило настроението /напоследък главно радостни неща ни се случват/
В) Изобщо не Ви пука / както гласи старата латинска сентенция – “Ми дремаре на големинаре”/. :shock:
Аз лично съм разочарован, защото изгубих бас с приятел. Бях се обзаложил, че шведите ще бият 3-0, но анализа го правих само на база “технически характеристики” на двата отбора и статистика. Пропуснах обаче да взема под внимание прословутия “български дух”.Всъщност въпросния дух се беше превърнал на дъх – при това доста зловонен.
Спомням си един мой треньор от детските ми години, който казваше – “футболът е проста игра за умни хора”. Освен това футболът е и колективен спорт, а правилото един да не си върши работата и се провалят усилията на всички, важи както за спорта, така за останалото. Освен това балансът е важен. Няма смисъл да имаш най-добрите нападатели, когато си с най-калпавите защитници. Както няма значение, че народът ти е честен и трудолюбив, щом управниците му са алчни и покварени. Спирам, защото се отплесвам по друга тема пък ми се искаше за футбол да говоря.
Всъщност няма как да не свържа нещата, защото това което ни се случи днес на стадиона е отражение на това което се случва в територията България / наричам я територия защото нямам основание да си служа с термина държава/. А ни се случват ужасни неща и всички ние сме съпричастни.
Пфуууууу, ама си беше маса отвратително да гледам как шведите истински се забавляват и направо си правят гаргара с нашите…хм…”нашите”, както казах на TITI преди мача, “ нашите не играят на Европейското, а в зона конкакаф!” :lol:
Та територията България се радва на пълна безпринципност. В резултат на това във представителното българско футболно отборче възниква за пореден път спор кой да носи капитанската лента? Само ще отбележа че в останалия нецивилизован и неразвит в футболно отношение свят – капитан на всеки отбор е доайенът или човекът с най-голям опит и най-много мачове. Просто и ясно – неподлежащо на коментар и обсъждане! Да ама не! При нас демократичната традиция изисква въпросът да се подложи на гласуване и “момчетата избраха Стилиян Петров”. Така обяснява ситуацията треньорът Пламен Марков. / само не ме разбирайте зле – нищо нямам против Стенли./
След горе описаната ситуация обаче един футболист наречен Радостин Кишишев решава да постъпи както смята, че е най-добре за него – а именно –“за лудо футбол играй, за лудо в националния отбор не стой”.
Та видите ли при тая страховита черна дупка, каквато представлява българската защита”, появява се преди началото на Евро 2004 гореупоменатия Кишишев и заявява, че би искал да защитава цветовете на родината си.
Ти мръсен самозванецо, който си най-добрия български ляв бек! Ти нещастнико, който след 65 мача в националния отбор , европейско в Англия и няколко квалификации се осмели да претендираш за правото да си капитан на тоя тим. Ти хапльо, какво от това, че си несменяем титуляр в Чарлтън, че си в супер форма а клубният ти отбор е сред челниците в Premiership! По стара бъргарска традиция ти на нас не ни трябваш.
На твоето място ще сложим Кирил Котев – момчето има вече една контрола за националния отбор а съвсем скоро ще става и зет на треньора Марков. Ще го пуснем 10 минутки да потича в последния мач на Евро– и хоп ето ти супер трансфер в някой елитен трето-дивизионен турски клуб.
…сега знам какво ще кажете – “една птичка пролет не прави” И с Кишишев и без него все тая. Така е ама не съвсем – все си мисля, че наистина става въпрос за принципи!
Показателното от тия злощастни 90 минути фиаско беше че най-големият българин на игрището се казваше Зоран Янкович. Разбира се своевременно го смениха. Когато резултатът вече беше набъбнал до 5-0 за кратко камерите показаха същия тоя Янкович на резервната скамейка. Погледах му за миг лицето и изражението в очите! Погледът му беше недоумяващ и говореше:
-Какво правя аз тук? Как е възможно да давам всичко от себе си за да съм част от едно голямо нищо? От една бита карта? От една мортис кауза със звучното име Бъргария?
Сега идва моментът с отговорността! И той много размит и крайно неясен на територията България. Аз разбира се съм убеден, че Пламен Марков изцяло ще поеме въпросната отговорност/ каквото и да значи това/ - както преди него я пое и Стойчо Младенов след онова 6-0, дето го отнесохме преди време от чехите в Прага.

Дължа извинение на всички съфорумници и за тона а съм убеден, че ще има и много несъгласни. Нормално е! Това е просто едно мнение! Моето мнение! Ах как ми е омръзнало да съм част от мортис каузата!

Най-радващото в случая е че в пиянско опиянение след срещата шефът на БФС проф. Иван Славков ще прави изявление! Сигурно отново на въпрос на журналист – “какво казахте на момчетата след мача?”, Батето гордо изтъпанчен ще отвърне:
-Казах им да се изкъпят, милите!

…айде че стана късно, пък имам багаж да стягам! И да паднем и да бием пак ще се... :beer: :beer: :beer: :D
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Аватар
Kuma Lisa
Мнения: 4545
Регистриран на: Чет Ное 13, 2003 5:02 pm
Местоположение: BC

Мнение от Kuma Lisa »

Айде, успешно кацане :)
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

Лек полет и много успехи и щастие в Канада!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка
Мнения: 2082
Регистриран на: Нед Окт 05, 2003 4:20 am

Мнение от goliama mechka »

haide uspehi i ot men,kato doidesh tuk,shte vidish za kakvi gluposti si se palil v BG.Stiagai bagaja i divai na nasha zemia :lol:
Strelets
Мнения: 35
Регистриран на: Пон Яну 19, 2004 9:25 pm

Мнение от Strelets »

Явно Варна е инкубатор на мутанти.
Аватар
sve
Мнения: 148
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 2:02 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

:)

Мнение от sve »

Приятен полет и много късмет !!!!!
IVO
Мнения: 88
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 10:17 am
Местоположение: Sofia

Мнение от IVO »

Sven,
успех и много късмет ти желая! Иво

И много скоро да напишеш във форума първия постинг от Канада! :D
Аватар
anakim
Мнения: 117
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2003 5:59 am
Местоположение: Canada Quebec Montreal

Мнение от anakim »

Много кьсмет и лек пьт
Аватар
Bydi
Мнения: 162
Регистриран на: Чет Сеп 25, 2003 5:52 pm
Местоположение: Vancouver, BC
Обратна връзка:

Мнение от Bydi »

Късмет на канадска земя!
Аватар
janyz
Мнения: 719
Регистриран на: Пет Фев 27, 2004 11:32 am
Местоположение: Montreal

!!!

Мнение от janyz »

Na dobar chas i lek pat Sven !!!! Pozdravi moreto i Varna ot men i vsichki Sofijanci !!!Tova za fotbola ,koeto si napisal e dobre kazano ...,no ochakvah da napishesh s kakvi chuvstva napuskash BG.....,kakvi sa ochakvanijata ti ...valnenijata predi tozi prehod....!!!! Inache za nashijat futbol e jasno !!! Ochakvame da pishesh ot Canada !!!Oshte edin pat lek pat i..USPEH !!!!!
smurfieta
Мнения: 60
Регистриран на: Вто Апр 06, 2004 5:24 am
Местоположение: Brossard

Мнение от smurfieta »

Лек полет и късмет и от мен! :D
alexa
Мнения: 180
Регистриран на: Сря Авг 13, 2003 5:29 am

Мнение от alexa »

Какво правя аз тук? Как е възможно да давам всичко от себе си за да съм част от едно голямо нищо? От една бита карта? От една мортис кауза със звучното име Бъргария?

:idea: :idea: :idea:
Аватар
Kpetrov
.
Мнения: 8444
Регистриран на: Чет Яну 15, 2004 4:31 am
Местоположение: KIRIBATI
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Макар, че изобщо не се интересувам от футбол ти си напълно прав но аз виждам в този мач точно отражение на така наречената държава. Пълна скръб мутреса която се грижи за мерцедесите си вместо за децата си!!!! това е няма какво повече да кажа.
Аватар
Roza
Мнения: 109
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 2:54 pm
Местоположение: от Montreal,Qc в Calgary, AB

Мнение от Roza »

Заглавието на темата е наистина малко подвеждащо,но иначе есето е страхотно.Това момче определено има писателска дарба.И аз четох за разгрома на "нашите". Едва ли някой се е изненадал от загубата.Шокиращ е само резултатът.
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

Здравей и от мен,
аз също очаквах нещо доста по-различно от това,което си написал ,но да си призная,макар че ни най-малко не ме вълнува футбола,с огромно удоволствие прочетох постинга ти и то няколко пъти :lol:
Аз също искам да ти пожелая лек полет над океана и успешна реализация в Канада. :beer:
Заключено