Moiata gledna to4ka...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

Мнение от sara »

DrJack написа:Emigrantite har4at pone po 5K purviq MESEC.Istinskite pari (100K i nagore) ne gi izkarvat imigranti - izkarvat gi nqkoi mestni selqni s vruzki i evrei.
А тези дето си живеят и работят (независимо имигранти или не) си харчат средно по 2.5К ВСЕКИ МЕСЕЦ, а не само един годишно

То първо се почва от 30К, после 40К, 50К и се стига до 100К! малко по малко... то да не ти се дава всичко на готово в тоя свят? е, може в бг за някои да е било така, но .. бг не е златен стандарт и не е така за всички.

a nali znaesh onia vic (da posledvam Lub0) deto edin kazal, che samo evreite i obratnite rakovodeli sveta i pecheleli mnogo i poneje evrein ne se stava toku-taka, iavno triabva obraten da stane chovek :) та си пропуснал да споменеш и тая категория :D

и аз пак да си кажа, че за някои много важи приказката: ту му млякото горещо ту пък друго нещо !

Останете си със здраве!
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Po oficialni danni na Statistics Canada samo 2.7% ot naselenieto na Canada ima godishni dohodi nad 100k. A kakav % ot tezi 2.7% sa immigranti vseki da si preceni sam.
Taka che piramidata 30k-50k-100k raboti, ama samo za niakoi. Az pozbnavam 5-ma BG, koito sa ia izkachili, no vsichki do edin rabotiat v HiTech i vsichki sa doshli v Canada predi 2000 vav vremenata na t.nar IT Boom.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
toti
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2003 11:33 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от toti »

some написа: ...za razlika ot bratiata Romi :wink:
..badi snizhoditelen kam "bratiata romi" v BG. Te kradat ot glad ,a ne se vzriviavat v magazini i ne paliat u4ilista* v imeto na Alah.



* Montreal minalia mesez
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Мнение от monny »

Aries написа:Като чета темата и оставам с впечатлението, че за голяма част думата "работа" е едва ли не обидна. "бачкаш до скъсване", съдираш се от работа", "изнемогваш" са епитетите, които слагате.
Добре, наистина не съм запознат с условията на работа в Канада, но не мислите ли, че освен в България, никъде другаде няма да ви плащат за да си клатите краката ("учи мама за да не работиш" отразява доста добре българската психика).
Не знам какво сте си представяли, преди да заминете, но определено работа по 36 часа (или не дай си боже 40, както гледам някои обяви, където хората се извиняват) седмично в никакъв случай не могат да минат за "скапване" от работа.
И защо смяташ че всички българи са мързеливилентяи и кръшкачи а всички останали са точно обратноти.мисклиш ли че ако на един канадец му даваш 200 CAD на месец той ще си помръдне пръста, а не ли пък гъза
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Re: I mojata gledna tochka ....................

Мнение от monny »

sasho71 написа:
toti написа:
janyz написа:
...ako ne za nas , to za DECATA ni....!!!!!
..tuk si malko v greshka.
DEZATA ni sled 15-20 godini ste ziveiat v Arabska Jamahiria-Quebec .
Belite hora(hristianite) tuk sa na iz4ezvane ,a arabite priizdat na talpi i se plodiat kato zaizi....
да бе, стига с тез деца! имам чуството че се оправдават с тях. и какво му е бъдещето на детето? няма никаква гаранция че ще стане човек, а не наркоманизиран канадски тинейджър. всеки си мисли че едва ли не детето му няма как да не заварши колеж, после университет и да стане велик канадски учен или лекар.
а тук Онтарио ще стане Китайска република онтарио- само в един квартал Маркам са 120000 :cry:


Ако не е оравдание то поне е утеха, ако работиш като изоглавен по 12 и повече часа и нямаш време за децата си, то вероятността да станат дрогирани канадски тинейджъри нараства рязка. Ако си останеш на ниска длъжност с ниска заплата, то ще дадеш нисък а не висок старт в живота на децата си. Е в Канада а не в България – това е утехата
Veliko
Мнения: 637
Регистриран на: Съб Окт 25, 2003 10:50 am

Мнение от Veliko »

Ide mi wednaga da naprawia edin paralel mezhdu sydbata na bylgarskia imigrant (kydeto i da e ) i edin ot naj-welikite bylgarski filmi "Orkestar bez ime". Za towa kak nie se mislim za naj-welikite muzikanti (specialisti), koito shte otidat w Ambasador ili Granda, shte pokazhat kawo mogat i shte razbiat zapadniacite. I kato otidat w GDR-to (shtoto tam si niamat systawi) togawa wsichko shte e po-razlichno. Da, ama se poluchawa drugo, wmesto w Ambasador, w edno selo na naj-juzhnoto chernomorie. Komentarite predstojat.
Аватар
janyz
Мнения: 719
Регистриран на: Пет Фев 27, 2004 11:32 am
Местоположение: Montreal

!!

Мнение от janyz »

Ako imate da dopalnite neshto -spodelete!!Stiga s tapi izkazvanija za sazdavane na klub"Metalika" item podobni ! Ne che ne obicham "metal" .....no temata e druga !!!!!!!
Аватар
janyz
Мнения: 719
Регистриран на: Пет Фев 27, 2004 11:32 am
Местоположение: Montreal

frewf

Мнение от janyz »

Drug njama li da spodeli svojata gledna tochka ??????
AlexAA
Мнения: 431
Регистриран на: Пет Сеп 05, 2003 2:41 pm

Мнение от AlexAA »

Abe mladeji, kato e tolkova gadno v tozi pusti Quebec, shto ne se premestite na zapad. Tolkova li e trudno za immigrant da zapochne byala rabota v Quebec? Verno li Quebecarite ne puskat immigranti do sladkite raboti, ili na Bg immigrantite v Quebec im e kef da se oplakvat......
Eto moite nabljudeniya za realizatziyata na Bg immigranti v Toronto i Calgary.
Poznavam pone 10 bulgari, koito vzemat okolo CAD100000 godishno, che i poveche. Sred tyah ima zabolekar, IT guys, chemichal engineers, banker, petrolni spetzialisti.
Poznavam edna kamara hora, koito pravyat mejdu 55000 i 80000.
Za da se stignat chisla nad 65000 tryabvat mejdu 3 i 7 godini canadian experience.
Az ne sam se sblaskval, a i ne sam chuval drug bulgarin da se e sblaskval, s losho otnoshenie kam Bg immigranti.
Eto vi oshte 2 primera za posledno:
1. Naj-bogatiyat bulgarin zapochva sobstven business predi 7-8 godini-Obslujvane na petrolniya business. Sega rentva nyakolko etaja ot edin skyscraper, ima pone 150 rabotnika i e millioner otdavna.
2. Edin moj priyatel idva v Calgary predi 5 godini s 5 dumi na anglijski. Raboti kato pizar, piano mover. Sega si ima kamion i mesti piana za nij-golemite muzikalni magazini v Calgari. Ne se oplakva ot parite.....
Tova e polojenieto. Stiga ste se oplakvali. Imate izbor-begajte obratno v Bg, begaite ot toya shiban Quebec.
Kakto kazva edin moj priyatel- "tuk mojete da badete kakvoto iskate".
Cheers
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

AlexAA, че какво му е лощото не Кебек и защо някой трябва да БЕГА?
До сега не съм видял някой нормален с нормална работа да се е преместил от Монреал в прерийните провинции, но познавам няколко човека, които са се изнесли от там на изток и на запад...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
AlexAA
Мнения: 431
Регистриран на: Пет Сеп 05, 2003 2:41 pm

Мнение от AlexAA »

Hi Lub0,
Gledaj sega brato. Az ne karam nikoj da BEGA ot Quebec, OK. Prosto povecheto negativni mneniya za Canada v tozi forum idvat ot Quebec.
Prosto se izumyavam i ne moga da povyarvam, che immigrant ne moje da zapochne byala rabota v Quebec (razbiraj poveche ot CAD 20/chas.
A inache i v preriyata ne e lesno da se pochne byala rabota-tova si e borba, iska si vreme. No tova sa neshta normalni.
Cheers
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Това, че повечето негативни мнения идват от Квебек - е защото, повечето хора пишат от Квебек, а не защото Квебек е по-зле от останалата част на Канада. Иначе навсякъде е еднакво лесно / трудно почването на "хубава" работа, просто това не зависи от провинцията.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ivaiilo
Мнения: 165
Регистриран на: Вто Окт 21, 2003 8:42 am
Местоположение: Vancouver

Re:Моята гледна точка - Blackened. Отгоговор от Ванкувър

Мнение от ivaiilo »

здравейте,
реших да драсна няколко реда в отговор, излагайки моето мнение, и някоя полезна информация.
Бяха споменати децата и тяхното бъдеще
Това, че децата ви, аз все още нямам, ще живеят в стахотна страна и ще имат страхотно бъдеще не е съвсем сигурно. Ами тук примерно хората масово отглеждат марихуана в домовете си или в специално наети къщи... това е най-голямата индустрия тук, чрез нея се поддържа стандрта на живот. марихуаната се продава в САЩ. Отделно много хора са заети в производството на торове за марихуаната... Surrey, единият от кварталите тук е на първо място по кражби на коли в Сев. Америка... Е, май не изглежда толкова безоблачно... Престъпност има - обири на домове, убийства, измами..., е не кокото в Бг., може би, но в сравнение с ЕС или САЩ нещата не са много розови. Канада трябва да се сравнява с тези страни, не с Бг., все пак Канада е член на Г-7, има големии претенции и големи възможности, така, че нека я поставяме сред сродните и държави.
Колкото до езиците, абсолютно вярно е, че не ги ли говорите много добре трудно ще си намерите свястна работа. все пак зависи какво искате да работите. Ако ще е нещо, при което няма да имате много достъп до клиенти или няма да ви се налага да изготвяте докум. , тотогава може и да ви вземат с по-слаб език, но в противен случай, няма начин да ви наемат. Това, че на повечето обяви пише Excellent English, не е случайно. А това, че ще научите езика от само себе си тук не е съвсем вярно, особено ако нямате много стабилна основа. Хората с които най-вероятно ще работите ще са имигранти, така, че и техният фр. или англ. няма да е много добър, освен това ако сте сем., ще се наложи бързо да започнете работа, за да може да се издържате, което означава, че може и да нямате много време за ходене на курсове... е разбира се може единият от сем. да работи, а другият да работи почасово и да ходи на курс, а след няколко месеца да се смените, но е по-лесно да се каже отколкото да се направи, повярвайте ми.
Ако ще се наложи да се преквалифицирате, т. е. да учите наново то това означава максимално обтягане на сем. бюджет. В Брит. Колумбия, предполагам и на другите места, има колежи и унив. Колежите са общински и частни. Примерно една специалност в общ. унив. отнема 2г. и то редовно, а ако е задочно дори повече, но пък е евтино, 3-5 хил. на година. Същата спец. в частен колеж. отнема 6-12 месеца, и е окло 8-12 хил. $... :) освен това частн. колеж няма реномето на общ., и е по скоро техническо училище, което ще ви позволи, дори ще ви съдейства да си намерите работа след завършването, което е хубаво. е, работата ще е на ниско ниво и за малко пари, но ще имате възможност да растете. но пък за да го завършите може би ще се наложи да вземете заем, който след тожа ще трябва да връщате, което ще подложи на голямо изпитание сем. бюджет и вашата издръжливост. :? но това е начинът в повечето случаи, ако ли не можете да си работите каквото намерите, и ако то това не е особено добре платена работа, и без възм. за издигане, то тогава фин. положение няма да е много розово, но в този случй няма да имате перспектива и за особено подбрение. Тка, че всеки си решава, по кой път да върви... важното е, че има избор.
засега толкова.
успех на всички.
ивайло
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

Ivaiilo написа:но е по-лесно да се каже отколкото да се направи, повярвайте ми
Mmda, tuka si mnogo prav...osobeno ako si s 1-2 detsa!
To Live Is To Die
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Edin vapros do AlexAA, pak i do vseki drug, koyto iska da spodeli neshto. Kakva chast ot balgarite,mkoito poznavate i koito sa se realizirali dobre v Canada, sa poluchili i kanadsko obrazovanie? Ima li nyakakva principna razlika v tova otnoshenie mezhdu polozhenieto v Alberta i Ontario naprimer? I kak se spravyat nashencite v perida na uchene (za Qc znam)- v tova vreme karat samo na zaem li, ili polovinkata raboti i izkarva prehranata dokato drugiyat uchi, ili ednovremenno se uchi i se raboti, ili neshto drugo. Prosto mi e interesno. Predvaritelno blagodarya za otgovorite :P
Заключено