Тема за размисъл
Тема за размисъл
Урагани,трусове,цунами,наводнения.Апокалиптични пожари, суша,глад,епидемии.
Изчерпване на енергийните ресурси,глобално затопляне.Войни,корупция...
Re: Тема за размисъл
Звучи ужасяващо, но за жалост е самата истина. Нямам думи, напоследък и аз за това мисля. Света не отива на добре!!!
Всичко, с което си се сблъскал през жизнения си път, е било необходимо, за да стигнеш до тук.
И така от хиляди години насам. Може би без изчерпване на ресурсите и (измисленото) глобално затопляне, но земетрсения, урагани, наводнения, пожари и т.н. си има от време оно. Да не говорим за епидемии, глад и войни, щото преди 200-300 години и назад това е било нормалното състояние на нещата, а надали има някой от пишещите тук който да е изпитвал война от първа ръка...NavinBG написа:Урагани,трусове,цунами,наводнения.Апокалиптични пожари, суша,глад,епидемии.
- John Smith
Да, ама сега е по-лесно от всякога да се популяризира една теория, била тя и научно неподкрепена достатъчно добре, както и да се съберат едни пари от хората, които да отидат в джоба на други. Глобални затопляния и охлаждания е имало много пъти в периоди през хиляди години без намеса на хората, ама тогава не е имало радио, телевизия и банкови преводи. Сега всяко природно бедствие по света ще се ползва в подкрепа на бизнеса. Колкото повече хора са пострадали и колкото щетите са по-големи, толкова по-добре за бизнеса.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- ablood
- Обратна връзка:
Някои хора потриват доволно ръце и се активират за жътва.
Много е полезно, когато народът е наплашен.
Много е полезно, когато народът е наплашен.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
ablood,
Така е,където е мършата,там са и лешоядите!Не случайно,започнаха прогнози за(лятните) цени на бензина.Нещо ка-
то шушнеща пропаганда,около"либийската" жътва.Можело да стигнем,"около" два $$$...Защо не?Като ги знаем,колко
са добродушни кебекта...
Така е,където е мършата,там са и лешоядите!Не случайно,започнаха прогнози за(лятните) цени на бензина.Нещо ка-
то шушнеща пропаганда,около"либийската" жътва.Можело да стигнем,"около" два $$$...Защо не?Като ги знаем,колко
са добродушни кебекта...
-
Абе ,не знам колко добродушни са кебекуата,ама знам колко алчни са комунята!Японците...поклон,мъка,обаче тия и от вулкана да излезат Рай ще направят!Наще гадове,ако набарат далаверата на бедствието...майка им жална и на умрелите!!!
Нищо ново плод сльнцето, освен изчерпването на енергиините ресурси, които ние можем да използваме. Скоро ще има нови енергиини ресурси достьпни за народа.NavinBG написа:Урагани,трусове,цунами,наводнения.Апокалиптични пожари, суша,глад,епидемии.
До сега е имало десетки ледникови периоди на земята, които са се редували сьс затопляне. ДО преди само 100 000 години цялата северна америка е била под лед до 1 км дебел и от тогава е започнал нов период на затопляне. Преди 10 000 години е имало пьк кратьк студен период който е траел окол 500 години все пак.
Мисля, че човешката дейност допринася за парниковият ефект, но пьк чак да се смята, че ние контролираме затоплянето и застудяването ми се струва да си надценяваме вьзможностите за момента.
Нещата които си ги изброил за раздути от медиите много и псухясват населението. Гледаме войни и заметресения директно тогава когато се случват. Анализи, филозофиране, та това, та онова.
- John Smith
Не и преди да се "насмучат" петролните компании, които по цял свят контролират бизнеса си с намеса в политиката.Omega3 написа:Скоро ще има нови енергиини ресурси достьпни за народа.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- hadministratora
- Хабсурден
Човешката дейност може да допринася за много ефекти, но това не значи че контролираме тези ефекти. Единственото което можем да контролираме е себе си, надявайки се че няма да съсипем планетата твърде скоро.Omega3 написа:Мисля, че човешката дейност допринася за парниковият ефект, но пьк чак да се смята, че ние контролираме затоплянето и застудяването ми се струва да си надценяваме вьзможностите за момента...
Наистина трябва да се замислим. Всяко нещо си има край, въпроса е да сме подготвени за него........
http://www.youtube.com/watch?v=JIVlyhaT ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=JIVlyhaT ... r_embedded
- Optimist Creed
И аз така мисля. Докато не посвършат световните запаси от петрол няма "да се открият" нови енергийни източници.John Smith написа:Не и преди да се "насмучат" петролните компании, които по цял свят контролират бизнеса си с намеса в политиката.Omega3 написа:Скоро ще има нови енергиини ресурси достьпни за народа.
Alberta has the second-most oil reserves in the world ! .
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
...И всички се прегърнаха и се целунаха.
Такова единомислие и обединение досега не бях виждал в друга тема.
Такова единомислие и обединение досега не бях виждал в друга тема.
Войни и бедствия - така се регулира населението на земята, нарастващо заплашитено до опасност от неизхранване. Ако не намери друг начин да се саморегулира. Важното да остане няой да продължи рода човешки - няма да са всички, така е и със семената.
Преди години и епохи е било и по-жестоко, ама да го гледаме по филмите си е ... историчаски зрелища. Пораснете и излезте от аквариума.
Преди години и епохи е било и по-жестоко, ама да го гледаме по филмите си е ... историчаски зрелища. Пораснете и излезте от аквариума.
Embrace your climate change!
Регулирането е процес, при който накрая настъпва равновесие. Населението на Земята всяка година се увеличава с 80 милиона човека - една Турция. Най-големият военен конфликт в човешката история е довел до смъртта на около 50 милиона за 6 години. За постигането на равновесие е нужна системна политика за промяна на мисленето и вероятно тя вече е в ход. Общата раждаемост в световен мащаб спада, с някои изключения. Разбира се, развновесието все още е далече.